Bron: Christelle Néant
donbass-insider 8 maart 2022 ~~~

Op 8 april 2022 hebben de Oekraïense Strijdkrachten (UAF) een Tochka U-raket afgevuurd op het spoorwegstation van Kramatorsk, waar zich een groot aantal burgers bevond die de stad wilden evacueren, waarbij meer dan 30 doden en 100 gewonden zijn gevallen. Het zal geen verbazing wekken dat Oekraïne en het Westen proberen Rusland de schuld te geven van dit bloedbad. Maar er is een groot probleem: Rusland heeft de Tochka U-raketten al enkele jaren niet meer gebruikt.

Op 8 april, rond 10.30 uur plaatselijke tijd, toen de inwoners van Kramatorsk bij het station in de rij stonden om de stad te evacueren voordat deze volledig omsingeld zou worden, vuurden de Oekraïense strijdkrachten een Tochka U-clustermunitie af op het gebied, wat een bloedbad veroorzaakte: meer dan 30 doden en meer dan 100 gewonden.

Het zal niemand verbazen dat de Oekraïense autoriteiten probeerden Rusland de schuld te geven, door in eerste instantie te beweren dat het een Iskander-raket was.

Probleem: de foto’s die voor het treinstation van Kramatorsk door de inwoners zijn genomen en onmiddellijk zijn gepubliceerd, laten er geen twijfel over bestaan dat het absoluut geen Iskander-raket was, maar een Tochka U-clustermunitie, van hetzelfde type dat de Oekraïense strijdkrachten op 14 maart 2022 op het centrum van Donetsk hadden afgevuurd.

Rusland heeft Tochka U echter al drie jaar niet meer gebruikt, aangezien zij zijn vervangen door Iskander-raketten. De enige landen die Tochka U nog gebruiken zijn Azerbeidzjan, Armenië, Wit-Rusland, Bulgarije, Jemen, Kazachstan, Syrië en… Oekraïne!

Bovendien staat in het jaarlijkse naslagwerk “De militaire balans” van 2020 heel duidelijk dat er geen Tochka U meer in het Russische militaire arsenaal zijn.

Sommigen haalden vervolgens video’s tevoorschijn van verplaatsingen van materieel ter voorbereiding van de gezamenlijke Russisch-Wit-Russische oefeningen van 2022, en artikelen over diezelfde oefeningen, om te beweren dat Rusland Tochka U heeft, aangezien er bij die oefeningen enkele waren.

Behalve dat de raketsystemen die bij de oefeningen werden gebruikt Wit-Russisch waren, en dus in Wit-Rusland bleven. En bij deze oefeningen werden de letters Z en V gebruikt om de verschillende soorten uitrusting aan te geven.

Bovendien is in de video van het transport van de uitrusting geen raket te zien op het voertuig, hetgeen erop wijst dat het misschien niet eens om een Tochka U gaat, maar wel om een 1L268 Credo-1S radarsysteem met hetzelfde chassis als de Tochka U (en het OSA luchtverdedigingssysteem trouwens) en waarvan de antenne voor het transport is verwijderd.

En als we kijken naar de oriëntatie van de raket nadat hij op de grond is gevallen, zien we dat de kop naar het noordoosten is gericht en het achterste deel naar het zuidwesten, hetgeen erop wijst dat de raket vanuit die richting is afgevuurd. Dit komt overeen met de richting Dobropolie, die het Russische Ministerie van Defensie heeft aangegeven als de plaats van waaruit de Tochka U-raket door de Oekraïense strijdkrachten op Kramatorsk werd afgevuurd. Maar dit gebied is onder Oekraïense controle! In die richting zijn er geen Russische troepen binnen 120 km (bereik van de Tochka-U).

Een ander klein detail trekt de aandacht: op de raket staat “voor kinderen”. Degenen echter die gewoonlijk dergelijke gruwelen op munitie schrijven, zijn de Oekraïense strijdkrachten, zoals te zien is op deze foto van een Oekraïense soldaat van het Azov-regiment naast granaten waarop geschreven staat “Het beste voor kinderen”! Deze foto is meer dan zes jaar geleden genomen!

Tenslotte, als we kijken naar wie er baat heeft bij zo’n bloedbad, dan is dat duidelijk niet Rusland. Als Moskou zich niet om burgers bekommerde, zou het Oekraïne hebben gebombardeerd en zou de militaire operatie al lang voorbij zijn geweest. Zoals de DPR en de Tsjetsjeense soldaten in Mariupol ons vertelden, is het het gebruik van burgers als menselijk schild dat hun expeditie vertraagt! Het belang van Rusland en de DPR is dat de burgers zich evacueren! Bovendien heeft de DPR de burgers van Slaviansk en Kramatorsk opgeroepen te evacueren voordat de omsingeling compleet is, om te voorkomen dat zij door de Oekraïense soldaten als menselijk schild worden gebruikt.

De enige partij in het conflict die baat heeft bij dit bloedbad is Oekraïne, dat de evacuatie van de inwoners van Kramatorsk tracht te verhinderen door hen angst aan te jagen. Want hoe minder menselijke schilden er in Kramatorsk zijn, hoe sneller de Oekraïense strijdkrachten verslagen zullen worden! En hoe meer de westerse media en regeringen de oorlogsmisdaden van Kiev door de vingers zien en ze ten onrechte toeschrijven aan Rusland, hoe meer deze bloedige provocaties zullen toenemen, aangezien Oekraïne totale straffeloosheid geniet. Ik herinner deze mensen eraan dat dit niets minder is dan medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden…

Christelle Néant
—–

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.