Bron: SoutFront 22 februari 2022 ~~~

Deze maand deed Southfront uitgebreid verslag van de agressieve militaire situatie in Oekraïne, naast hun dagelijkse rapportages over Syrië, Jemen, en andere delen van de wereld. Wij hebben veel van hun verslagen en analyses over de Donbass vertaald en hier in het archief geplaatst.

De redactie van SoutFront geeft nu een verklaring, waarom ze in dit geval kiezen voor de argumentatie van Rusland om -1: op te komen voor de bedreigde mensen in de Donbass en -2: geen verder oprukken van NATO-troepen en raketsystemen te dulden, met het oog op de veiligheid van haar aanzienlijke bevolking. Beide argumenten zijn volledig in lijn met internationale verdragen en afspraken.

Dat al de westerse woordvoerders, ‘experts’ en mediaplatforms als papegaaien napraten dat Poetin zijn Russische Rijk zou willen opbouwen, is naar onze mening gevaarlijke kolder. Ze zijn daarmee verantwoordelijk voor alle agressie en menselijk leed, dat ze daarmee ook hun eigen bevolkingen aandoen. Met een piepklein beetje historisch besef zouden ze moeten weten dat het alstijd (!) de NATO was, dat op veel plekken dood, verderf, diefstal en ellende zaaide, en geen enkele keer (!) voor wederzijdse verdediging, waarvoor ze beweert te bestaan, is opgetreden.

Verklaring van de SouthFront Redactie: Waarom SF een “pro-Russisch standpunt” inneemt in het huidige Oekraïense conflict

Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig. Zelfs een rudimentair begrip van de situatie levert slechts één mogelijk standpunt op over wat zich momenteel ontvouwt. We herinneren ons nog heel goed de situatie zoals die zich in 2014-2015 ontvouwde. Op dat moment had het Kievse regime verschillende morele rechtvaardigingen voor zijn immorele en criminele gedrag. Het pro-westerse regime, dat aan de macht kwam via een gewapende, gewelddadige staatsgreep en niet langs democratische weg, deed de bevolking tal van beloften die hoop gaven op een betere sociaaleconomische toekomst en een ontmanteling van de geïnstitutionaliseerde corruptie onder de Janoekovitsj-kliek die het land zo lang had geteisterd.

En wat is het werkelijke resultaat na acht jaar? De totale verarming van de overgrote meerderheid van de bevolking, de systematische ineenstorting van de economie, de vernietiging van ooit welvarende en gerespecteerde industrieën, en de vervolging en zelfs moord op duizenden Oekraïners die weigerden te buigen voor de edicten van de nieuwe machtige neonazi’s die de scepter zwaaien in elke hal van de regering en de samenleving in het algemeen, zijn de erfenis van de Maidan. SouthFront heeft een zeer objectieve en onbevooroordeelde verslaggeving van alle kanten van het conflict geleverd, vanaf de eerste dagen van de omwenteling in Oekraïne, zoals we dat ook hadden tijdens de actieve fase van het conflict in Syrië. De verslagen van Amak’s Yihilis stonden op gelijke voet met de informatie uit Moskou en Damascus. Mocht het huidige conflict in Oost-Oekraïne zich uitbreiden tot een regionaal, of groter conflict, dan zal SouthFront dezelfde aanpak volgen.

Het team van SouthFront houdt zich nu al bijna tien jaar bezig met het voorlichten van zijn publiek. Wij zijn getuige geweest van en hebben commentaar geleverd op vele conflicten tot nu toe, waaronder Syrië, Libië, Jemen, Afghanistan, Irak, Venezuela, en de groeiende spanningen in de Zuid-Chinese Zee. Zelfs daarvóór herinneren wij ons nog goed de lessen van Georgië en Zuid-Ossetië in 2008, en het conflict in Tsjetsjenië tussen 1994 en 2001. Om nog maar te zwijgen van de opstanden van de “Arabische lente” in Egypte, Tunesië, Libanon en de chaos van de “Kleurenrevolutie” in een aantal Centraal-Aziatische staten, om er maar een paar te noemen, waar een elitaire kliek van oligarchen die zich in de waan van een wereldhegemoon wikkelden en besloot zich te hullen in de toga’s van de liederlijke slavenhouders van het oude Rome, een rol speelde.

Als men de huidige situatie in Oekraïne eerlijk en open bekijkt, met een zeer nuchtere blik op alle bovengenoemde conflicten van de afgelopen decennia en de grotere geopolitieke vertakkingen, is het onmogelijk om niet pro-Russisch over te komen, indien men ervoor kiest om de discussie slechts in een pro-Russisch of pro-Westers perspectief te plaatsen. In een situatie waarin sprake is van doelbewuste agressie tegen de burgerbevolking door een van de partijen in het conflict, zoals nu en sinds 2014 in Oekraïne het geval is, zijn wij dan ook genoodzaakt om onze bescheiden inspanningen te leveren om verdere escalatie van het conflict te voorkomen.


Eerdere berichten in dit archief:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.