Bron: telesur 20 januari 2022 ~~~

Woordvoerster Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken merkte donderdag op dat de opbouw van troepen in Polen, Litouwen en Oekraïne langs de grenzen van de Uniestaat (Rusland en Wit-Rusland) de naties heeft gedwongen om te reageren.

Woordvoerster Maria Zakharova van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde tijdens een nieuwsbriefing op donderdag dat de opbouw van militaire troepen door Polen, Litouwen en Oekraïne langs de grenzen van de Uniestaat, als gevolg heeft gehad dat Rusland en Wit-Rusland op gepaste wijze op dergelijke opruiende daden hebben gereageerd.

“Wij delen de bezorgdheid van [onze] Wit-Russische collega’s en bondgenoten over het feit dat de NAVO haar militaire aanwezigheid langs de buitengrenzen van Wit-Rusland heeft versterkt. Dit is per slot van rekening de gemeenschappelijke grens van de Unie en de CSTO,” merkte zij op.

“Polen, Litouwen en Oekraïne concentreren hun veiligheidstroepen en militaire uitrusting op demonstratieve wijze aan de grens, en er wordt [militaire] infrastructuur opgebouwd. Rusland en Wit-Rusland zijn genoodzaakt hier adequaat tegen op te treden, onder meer door het gezamenlijk bewaken van het luchtruim, regelmatige gezamenlijke trainingen en oefeningen”, voegde Zakharova hieraan toe.

De woordvoerster onderstreepte het feit dat geen van de betrokken partijen, westerse propaganda, leden van politieke kringen of overheidsfunctionarissen, commentaar heeft geleverd op de aanhoudende situatie die het gevolg is van de uitgevoerde opruiende manoeuvres. Van hun kant beschouwden zij (de NATO] de op de veiligheid gerichte reactiemaatregelen als tekenen van agressie.

Ruslands leger rolt naar Wit-Rusland, verhoogt de druk op Oekraïne terwijl de oorlogsangst groeit https://t.co/E1CokDpvVJ – Laguerre Media (@LaguerreMedia2) January 20, 2022

Ze herhaalde dat de volgende snelle inspectie van de snellereactiestrijdkrachten van de Uniestaat en de oefeningen van Union Resolve 2022, die voor 10-20 februari staan geprogrammeerd, zullen plaatsvinden.

“In tegenstelling tot [onze] westerse collega’s, verbergen wij onze plannen niet, [wij] handelen openlijk, verduidelijken en reageren op vragen en, in het kader van vrijwillige transparantie, rapporteren wij over de uitvoering van activiteiten om de gezamenlijke verdediging van de Uniestaat te versterken,” verklaarde de diplomaat.

Topfoto: Maria Zakharova merkte op dat de militaire acties van Polen, Litouwen en Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland ertoe brachten om gepast te reageren. 20 januari, 2022. | Foto: Twitter/@ian—


Eerdere berichten in dit archief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *