Bron: moonofalabama 11 maart 2022 ~~~

Uitdaging:

3 maart: Zelenski zegt dat 16.000 buitenlanders zich vrijwillig hebben aangemeld om voor Oekraïne te vechten tegen de Russische invasie

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft donderdag gezegd dat 16.000 buitenlanders zich vrijwillig hebben aangemeld om voor Oekraïne te vechten tegen de Russische invasie.

In een emotionele video die hij op zijn Telegram-kanaal plaatste, verwees Zelensky naar het “internationale legioen” van 16.000 buitenlandse vrijwilligers die hij heeft gezocht om “zich aan te sluiten bij de verdediging van Oekraïne, Europa en de wereld”. Het land hief eerder deze week tijdelijk de visumplicht op voor buitenlandse vrijwilligers die het land willen binnenkomen en zich willen aansluiten bij de strijd tegen de Russische strijdkrachten.

8 maart: 450 Arabische en buitenlandse extremisten uit Idlib arriveren in Oekraïne

Bijna 450 extremistische Arabieren en buitenlanders zijn vanuit Idlib in Oekraïne aangekomen om tegen de Russische strijdkrachten te vechten, minder dan slechts drie dagen nadat ze Syrië hadden verlaten, door Turkije.

Familieleden van extremisten die in Oekraïne zijn aangekomen vertelden Sputnik dat hooggeplaatste strijders van terreurgroep Hayat Tahrir al-Sham (de rebranded versie van Jabhat Al-Nusra, d.w.z. Al-Qaeda) een aantal vergaderingen hebben gehouden met hooggeplaatste leiders in de Turkistaanse Islamitische Partij groep en Ansar Al-Tawhid en Hurras al-Din groepen, en zijn overeengekomen om een aantal van al hun strijders via Turks grondgebied Oekraïne binnen te laten komen.

Antwoord:

11 maart: President van Rusland: Bijeenkomst met permanente leden van de Nationale Veiligheidsraad

Sergei Shoigu: We ontvangen een enorm aantal verzoeken van allerlei vrijwilligers uit verschillende landen, die naar de volksrepublieken Lugansk en Donetsk zouden willen komen om deel te nemen aan de bevrijdingsbeweging, zoals ze zeggen. Het grootste aantal verzoeken, meer dan 16.000, is afkomstig uit het Midden-Oosten. Wij zijn van mening dat wij deze verzoeken moeten inwilligen, vooral omdat het niet om geld gaat maar om een oprecht verlangen van deze mensen. Wij kennen velen van hen; zij hebben ons geholpen in de strijd tegen ISIS in de moeilijkste periode, de afgelopen 10 jaar.

Vladimir Poetin: Goed, dank u zeer.

Wat betreft het mobiliseren van huurlingen uit de hele wereld en hen naar Oekraïne sturen. We kunnen zien dat de westerse sponsors van Oekraïne en het Oekraïense regime dit feit niet verbergen. Zij doen dit openlijk en veronachtzamen de normen van het internationale recht. Dus als u ziet dat sommige vrijwilligers de mensen in Donbass willen komen helpen, vooral zonder betaling, dan moeten we hen tegemoet komen en hen helpen zich te verplaatsen naar het oorlogsgebied.

Ik ben er zeker van dat de strijders uit Syrië en elders die aan Russische zijde zullen vechten, betaald zullen worden door een of andere sponsor, waarschijnlijk Iran. Een of andere Russische miljardair is misschien ook bereid om een duit in het zakje te doen. Maar het is belangrijk dat Poetin laat zien dat het hier niet gaat om huurlingen zoals aan de andere kant – dus geen officiële betaling.

Er was een extra uitdaging-antwoordcombinatie met betrekking tot Oekraïne.

Shoigu noemde ook alle buitenlandse wapenleveranties die Oekraïne heeft ontvangen. Hij vertelde Poetin dat de Russische strijdkrachten grote hoeveelheden zware en lichte wapens hadden buitgemaakt, waaronder Javelin- en Stinger-raketten van Amerikaanse makelij. Hij stelde voor die aan de milities van de Donbas-republieken te geven.

Poetin stemde daarmee in.

Een derde uitdaging-antwoord is het immense aantal strijdkrachten dat de NAVO momenteel mobiliseert en naar haar oostgrens verplaatst. Shoigu denkt dat de NAVO van plan is die troepen daar voor altijd te houden. Hij zal binnenkort een nieuwe opstelling van de Russische strijdkrachten voorstellen om hen eventueel tegen te gaan.

Poetin zei dat hij daarover apart zou beslissen. Een paar uur later had hij een ontmoeting met de president van Wit-Rusland, Alexander Loekasjenko. De twee bespraken waarschijnlijk de stationering van Russische troepen en wapens zoals luchtverdedigings- en raketartilleriesystemen in Wit-Rusland. Dat zou een eventuele NAVO-verplaatsing nog ingewikkelder maken.

In de bovenstaande uitdaging-antwoordparen is de Russische reactie symmetrisch ten opzichte van de uitdaging. Buitenlandse strijders versus buitenlandse strijders, wapenleveranties versus wapenleveranties, en troepenbewegingen versus troepenbewegingen.

De uitdagingen waarop Rusland nog niet heeft gereageerd, zijn de talloze sancties die het “westen” tegen het land heeft uitgevaardigd. Daar kunnen de antwoorden alleen asymmetrisch zijn.

Ik vraag me af waarom Poetin wacht om ze bekend te maken. Wil hij ze in reserve houden?

Topfoto: strijders van de terreurgroep Hayat Tahrir al-Sham (de hermerkte versie van Jabhat Al-Nusra, d.w.z. Al-Qaeda)


Eerdere berichten in dit archief:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.