Bron: Moonofalabama.org  8 maart 2022 ~~~

Honderdduizend re-tweets is veel:

Het is inderdaad een ‘zeer ongelooflijke’ video.

FoxNews:

Oorlog Rusland-Oekraïne: Russische militaire commandant POW beweert dat troepen werd verteld dat ‘nazi’s’ Oekraïne hadden ingehaald
Russische Lt. Kol. Astakhov Dmitry Mikhailovich, een Oekraïense krijgsgevangene, vertelt verslaggevers: “Dit is genocide

Een Russische militaire commandant en krijgsgevangene in Oekraïne zei dat hem en zijn troepen werd wijsgemaakt dat ze het land binnenvielen omdat “nationalisten, nazi’s de macht hebben gegrepen”, volgens een video die maandag opdook.

De Russische Lt. Kol. Astakhov Dmitry Mikhailovich werd geflankeerd door twee zwaar gekneusde mannen toen hij zei dat hen in Rusland was verteld “dat het grondgebied van Oekraïne wordt beheerst door een fascistisch regime,” volgens een video die werd gedeeld door Oekraïne’s News Channel 24, via een vertaling van de New York Post.

Waarop Pat Lang commentaar geeft:

Commentaar: Liegen tegen troepen die ten strijde trekken is een heel slecht idee. Als ze gedesillusioneerd raken, worden ze onbetrouwbaar, zoals deze officier. Hebben officieren in het Russische leger baarden?

Die ‘officier’ is niet onbetrouwbaar. Hij doet het werk dat het leger hem opdroeg. En nee, officieren in het Russische leger hebben geen baarden.

Quora vertelt me:

Volgens hoofdstuk 8 artikel 344 van het Handvest van de Strijdkrachten zijn militairen verplicht “regelmatig te baden, tanden te poetsen, nagels, haar te knippen en zich schoon te scheren”.

De Russische voorschriften kennen, zoals gebruikelijk, uitzonderingen. Tsjetsjeense eenheden (moslim) staan baarden toe, evenals sommige speciale eenheden. Maar die kerel ziet er niet Tsjetsjeens uit en hij is zeker niet fit genoeg voor een commando van een speciale eenheid.

Een zekere Marko vertelde me dat hij eerder lijkt op deze Oekraïense soldaat.

De omgekeerde beeldzoekdienst TinEye vertelt me dat de foto hierboven voor het eerst werd geüpload naar imgur.com op 26 februari.

De “speciale militaire operatie” van Rusland in Oekraïne was net twee dagen eerder begonnen.

Is die man, die voor of op 26 februari is afgebeeld, sindsdien overgelopen naar Rusland, aangesteld als officier in het Russische leger en vervolgens opgepakt door Oekraïense troepen?

Wanneer werd hem in de tussentijd verteld “dat het grondgebied van Oekraïne wordt beheerst door het regime van de fascisten”?

Die bewering is trouwens het enige enigszins ware element van het hele verhaal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *