Bron: Tass , 17 februari 2022 ~~~

Woordvoerder Kremlin noemt provocaties door Oekraïne “zeer, zeer gevaarlijk” (TASS)

De strijdkrachten van Oekraïne hebben het grondgebied van de Volksrepubliek Lugansk (LPR) in een uur tijd drie keer beschoten met granaatwerpers en machinegeweren, zo heeft de LPR-missie bij het Gemeenschappelijk Centrum voor Controle en Coördinatie (JCCC) vrijdag bekendgemaakt.

“Drie schendingen van het staakt-het-vuren door de Oekraïense strijdkrachten werden geregistreerd in de volgende gebieden: om 10.23 uur (samenvallend met Moskou-tijd) werden vanuit de nederzetting Novotosjkivske (door Kiev gecontroleerd) schoten afgevuurd op Goloebovskoe (door de LPR gecontroleerd); om 10.14 uur (vanuit de nederzetting Luganskoe – Kalinovka); om 11.05 uur (vanuit de nederzetting Krimskoe – Sokolniki),” aldus de verklaring.

Volgens de LPR-missie hebben de Kyiv-militairen in één uur tijd 21 munitieronden afgevuurd op de Volksrepubliek Lugansk.

De situatie langs de contactlijn in Oost-Oekraïne is in de ochtend van 17 februari verslechterd. De DPR en de LPR hebben melding gemaakt van enkele van de meest intense bombardementen door Kievse troepen in de afgelopen maanden. Er waren geen meldingen van slachtoffers, maar de beschietingen hebben enkele civiele voorzieningen beschadigd. De spanning liep op toen de Oekraïense president Vladimir Selenskyj een bezoek bracht aan de operationele zone van het Oekraïense leger in de Donbass. De Russische presidentiële woordvoerder Dmitry Peskov zei dat het Kremlin de situatie in de gaten hield en deze als “zeer, zeer gevaarlijk” beschouwde vanwege de provocaties van Oekraïne.

Getuigenis van een Amerikaanse Journalist en bewoners ter plaatse

Patrick Lancaster (Youtube, 60K abonnees):
Gisterochtend vroeg openden de Oekraïense strijdkrachten vuur op veel locaties langs de frontlinie in LPR en DPR war veel burgerdoelen beschadigde. De LPR en DPR hebben gemeld dat ze als reactie hebben aangevallen en nu zijn er gevechten gaande langs de hele frontlinie. Mijn verslag toont de verschrikkelijke dingen die de Oekraïense regering gisteren, 17 februari 2022, sommige inwoners van de DPR heeft aangedaan.

Patrick Lancaster
US Navy veteran and independent crowd-funded journalist. Over the 8 years of the Ukraine War I made more video reports in anti-Ukraine Government (Donetsk People’s Republic) controlled territory than any other western journalist. I show what the western media will not show you.

Nederland: Rutte-IV stuurt wapens naar Oekraïne

De Nederlandse regering heeft vandaag bekend gemaakt dat ze wapens en ander militaire materialen naar Oekraïne zal sturen. Dat komt bovenop de F-35’s die ze reeds naar Bulgarije heeft overgebracht. Nederland is weer een actieve aanvallende partij in een oorlog die niemand wil, doelbewust aangestuurd door de neoconservatieven, de CIA, het Kremlin en de Ruslandhaters in het Verenigd Koninkrijk.


Eerdere berichten in dit archief: