Bron: SouthFront 3 april 2022 ~~~

UPDATE :

De Europese Unie zal de sancties tegen Rusland verscherpen en de steun van Kiev in defensiezaken versterken, aldus de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Anna Lena Berbock op Twitter. Europese functionarissen schrijven dit besluit toe aan de berichten van de Oekraïense autoriteiten over de gebeurtenissen in Bucha.

UPDATE:

Het Russische ministerie van Defensie heeft bevestigd dat de informatie van Kiev over de massamoorden in het Oekraïense Butcha niet waar is, en dat de beelden in scène zijn gezet.

Het Russische Ministerie van Defensie verklaarde dat alle feiten onweerlegbaar bevestigen dat de foto’s en videobeelden van Bucha weer een enscenering zijn van het Kievse regime voor de Westerse media, zoals dat ook het geval was in Mariupol met de kraamkliniek, en ook in andere steden.

Er werd aan toegevoegd dat:

Alle eenheden van de Russische troepen trokken zich op 30 maart volledig terug uit Bucha, en deze opnamen verschenen op de 4e dag daarna, toen SBU-officieren en vertegenwoordigers van de Oekraïense TV daar aankwamen;

Tijdens het verblijf van de Russische soldaten in Boeka is geen enkele burger gewond geraakt;

452 ton humanitaire hulp werd door Russische militairen in de nederzettingen van de regio Kiev aan de burgerbevolking geleverd en uitgereikt.

Na de terugtrekking van de Russische troepen uit de regio Kiev wordt in de Oekraïense media nu vooral aandacht besteed aan de steden in de buurt van de hoofdstad waar de hevige gevechten net zijn beëindigd. Beelden die enkele dagen geleden door plaatselijke bewoners werden gedeeld, bevestigden dat er burgers waren gedood in hevige gevechten die uitbraken gedurende de Russische terugtrekking.

Zodra Oekraïense journalisten het gebied bereikten, bleken de straten van Boeka bedekt te zijn met lijken. Klaarblijkelijk worden Russische militairen ervan beschuldigd bij het verlaten van het gebied massaal op burgers te hebben geschoten.

Deze video uit Bucha werd door bijna alle Oekraïense media tegelijk gedeeld. In de achteruitkijkspiegel zie je een Oekraïense zombie overeind komen, waarschijnlijk om een interview te geven aan de verslaggevers.

Volgens de Oekraïense media zouden burgers door Russische militairen zijn doodgeschoten toen ze de stad uit vluchtten. Dit zou een reden kunnen zijn waarom de lijken bij elkaar liggen.

In de video, kan men zien:

  • alle doden liggen met het gezicht naar beneden;
  • mensen liggen door elkaar een lichaam met demonstratief vastgebonden handen is te zien naast de doden zonder vastgebonden handen, iemand ligt naast een fiets, een paar meter verderop liggen lichamen met witte armbanden (teken voor burgers in de gebieden die onder Russische controle staan);
  • er is bijna geen bloed in de buurt van de doden die van dichtbij op de weg zouden zijn doodgeschoten door Russische militairen
  • er zijn geen vrouwen en kinderen, alleen mannelijke lichamen te zien op de video;
  • een van de doden staat op.

Russische troepen verlieten de stad op 30 maart. Het duurde vier dagen om nep schokkende rapporten uit Bucha voor te bereiden.

In het algemeen toont de door de MSM verspreide montage duidelijk de werkwijzen die in Syrië herhaaldelijk zijn gebruikt binnen de anti-Russische propagandacampagne.

Meer beelden uit het gebied laten er geen twijfel over bestaan wie er achter de beschietingen op burgers zit. Kort nadat Russische troepen de stad hadden verlaten, drongen Oekraïense militanten van de zogenaamde territoriale verdediging Bucha binnen. Zij schoten doelbewust alle mannen neer die geen blauwe armbanden droegen.

Dit werd bevestigd door de video die de leider van de Kievse territoriale verdediging, Sergei Korotkov, roepnaam “Bossman”, op 1 april publiceerde.

De video was getiteld “Het werk van de Bossman Boys in Bucha”:

Aan het begin van de video, vroeg een van de Oekraïense militanten:

Er zijn jongens zonder blauwe armbanden, mag ik op ze schieten?

Tuurlijk, f**k!

De lokale burgers kregen witte armbanden als teken voor de Russische soldaten. Nu vermoorden Oekraïense militanten hen.

Op andere beelden uit Bucha zouden burgers te zien zijn die door Russische militairen in een van de kelders zijn gedood.

Dezelfde witte armbanden zijn te zien op de video. Alle doden hebben nieuwe en schone kleren, zelfs de witte armband is schoon.

De man links met de witte armband lijkt hetzelfde “lijk” te zijn dat op de eerste video langs de straat lag, degene die opstond. Hij heeft gelijkaardige sluitingen en dezelfde witte propere armband met een gelijkaardige knoop.

Alle twee de video’s die door de Oekraïense MSM zijn verspreid over de vermeende misdaden van de Russische militairen zijn allemaal tekenen van in scène gezette vervalsingen.

Tegelijkertijd bevestigen Oekraïense commandanten in hun interviews dat de AFU artillerie-eenheden een grote offensieve operatie hebben uitgevoerd op Russische troepen die zich uit Boeka terugtrekken. De Oekraïense beweringen dat er gevechten uitbraken in de stad en dat de Oekraïense artillerie wachtte tot de Russische tanks de straten verlaten hadden, worden ook gelogenstraft door de video’s die door dezelfde Oekraïense militanten zijn gedeeld.

In de straten zijn talrijke kraters te zien, evenals vernielde Russische tanks.

Terwijl de Russische troepen zich terugtrokken, opende de AFU het zware artillerievuur om te proberen zoveel mogelijk Russisch materieel te vernietigen. Het gevolg was dat een groot aantal burgers werd gedood.

De AFU versperde de mensen de weg in de door oorlog verscheurde stad een maand geleden, toen ze bruggen opbliezen die naar Irpen leiden.

Adviseur van het Hoofd van het Kabinet van de President van Oekraïne, Mikhail Podolyak heeft de in scène gezette video’s reeds gebruikt als excuus om via Twitter wapens te vragen aan Westerse landen.