Bron: Christelle Néant 
Donbass Insider Wed, 6 april 2022 ~~~

Terwijl het schandaal rond het bloedbad van Bucha groeit, bewijzen nieuwe elementen dat deze episode inderdaad de massagraven van Timisoara waardig is, met de desinformatie van de New York Time die satellietbeelden vrijgeeft die niet kloppen, de Oekraïne die de video van een drone vrijgeeft die op een andere dag is genomen, en de waarheid die verschijnt in de video die is gefilmd door de Oekraïense troepen die belast zijn met het “schoonmaken van de stad”.

Na mijn artikel van gisteren waarin ik de aandacht vestigde op een aantal inconsistenties in het officiële verhaal over het bloedbad van Bucha, is er nieuwe informatie gekomen om mijn analyse te staven.

Ten eerste, berichten van een Telegram-kanaal gewijd aan het leven in Bucha tonen foto’s van 31 maart 2022, waarop geen lichamen op straat te zien zijn. En ook geen melding van hen.

Een ander stukje informatie dat dankzij dit Telegram-kanaal is verkregen, is dat het Oekraïense leger op 1 april 2022 in Bucha is geland, en niet op 2 april zoals de video van Botsman (de Oekraïense commandant) suggereerde. Dit betekent dat de Oekraïense troepen wel eens verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor de doden die te zien zijn in de video van 1 april (zie het artikel van gisteren).

Laten we teruggaan naar deze video van Botsman, die al had onthuld dat Oekraïense soldaten mochten schieten op mannen die geen blauwe armbanden droegen (het merkteken van Oekraïense soldaten).

De Russische blogger Rybar ontdekte dat door het geluid harder te zetten in de laatste seconden van deze video (gepost door Botsman zelf, ik herinner u eraan), je een man kunt horen zeggen “alsjeblieft dood me niet”, en dan een plof, vergelijkbaar met een geweerschot (de go-pro die de video filmt heeft geen microfoon van hoge kwaliteit, en door het geluid zachter te zetten bij het bewerken van de video voor publicatie werd het bijna onhoorbaar). Dus heb ik het geluid in de laatste paar seconden van deze video harder gezet om te controleren, en dat is inderdaad wat je hoort (zie video hieronder).

Aan de hand van satellietfoto’s kan worden vastgesteld dat deze video is opgenomen in de Vokzalnaya-straat, waar op 27 februari 2022 een colonne Russisch materieel werd vernield (materieel te zien in de video).

De mishandeling van degenen die verdacht worden van collaboratie met de Russische strijdkrachten is te zien in deze video die door de Oekraïners zelf is gefilmd. De gearresteerde mannen worden door Oekraïense soldaten ernstig mishandeld, ook op het hoofd.

De hypothese van een massamoord door Oekraïense strijdkrachten op burgers in Boeka die hulp hadden gekregen van de Russische strijdkrachten, wordt hierdoor versterkt. Verscheidene van de op de foto’s zichtbare lichamen bevinden zich namelijk in de buurt van Russische militaire rantsoenen, die de burgers als humanitaire hulp van Rusland moeten hebben gekregen.

Het Oekraïense parlementslid Alexei Zhuravko heeft een video gepubliceerd van een interview met een vrouw die op 25 maart uit Bucha is vertrokken. Deze vrouw vertelt hoe haar huis werd gebombardeerd een uur nadat ze humanitaire hulp had aangenomen van het Russische leger. Het is duidelijk dat klokkenluiders (waarschijnlijk buren, aangezien, zoals het interview met Meduza bewijst, leden van de territoriale verdedigingsbataljons in Boeka waren) hebben gemeld dat zij Russische hulp had aanvaard, en dat het Oekraïense leger haar huis had beschoten.

Nu we dit hebben vastgesteld, gaan we over tot de meest recent aangevoerde bewijzen dat Russische soldaten deze burgers zouden hebben gedood lang voordat ze vertrokken. Eerst heeft de New York Times Maxar satellietbeelden uit de hoge hoed getoverd, die van 19 maart 2022 zouden zijn, waarop donkere vlekken te zien zijn die vermoedelijk lichamen zijn.


Het probleem is dat het niet duidelijk is waarom de foto’s van 28 februari van goede kwaliteit zijn, maar die van 19 en 21 maart pixelized zijn. Met zo’n kwaliteitsgraad is beweren dat deze donkere vlekken noodzakelijkerwijs lichamen zijn, als het lezen van theeblaadjes. In principe kan iedereen zien wat hij wil.

Maar het grootste probleem is dat als deze mensen op 19 maart 2022 zijn vermoord, dit zou betekenen dat de lichamen veertien dagen buiten hebben gelegen voordat ze werden ontdekt! Tenzij ze in een koude ruimte worden bewaard (bij een temperatuur van 2 tot 4°C, wat het proces vertraagt maar niet stopt), zal het lichaam twee tot drie dagen na de dood beginnen te rotten.

Vanaf 20 maart stijgt de temperatuur echter tot 16°C op 22 en 23 maart. Het weer was ook zonnig, wat betekende dat het nog heter was op het donkere asfalt waar de lichamen lagen. Dit betekent dat over veertien dagen de lichamen vergevorderd zouden moeten zijn in hun rottingsproces.

De lichamen zouden moeten zijn opgezwollen met gassen van de rotting van de inwendige organen, en er zou zwart-rode rottende vloeistof uit de lichamen moeten zijn ontsnapt die een walgelijke stank zou verspreiden (ik heb in de zomer van 2016 een opgraving van lichamen bijgewoond, en ik kan u verzekeren dat zelfs op 20 m afstand van de gravende jongens de stank om te kotsen was).

Bovendien zouden maden, zwerfhonden, ratten en aaseters ruim de tijd hebben gehad om een deel van de lichaamsdelen te verslinden. Maar dat is niet het geval, deze lichamen zijn intact. Geen enkele bewoner van de straat waar deze mensen zijn vermoord, zou de lichamen daar veertien dagen hebben laten liggen. Zelfs onder het bombardement begroeven de burgers van Mariupol hun doden binnen enkele dagen na hun dood, omdat de stank zo verschrikkelijk was.

En in tegenstelling tot wat sommigen beweren, hebben de Russische troepen het begraven van burgerlichamen niet verhinderd, aangezien het graven van het massagraf medio maart (dat ik gisteren noemde) wordt bevestigd door diverse Oekraïense artikelen uit die periode.

Bovendien bevestigen recentere foto’s van sommige lichamen dat er iets mis is met dit verhaal. Hier zijn enkele foto’s genomen door Reuters.

Aan de handen is duidelijk te zien dat het lichaam nog “vers” is. De huid is nog niet groen en daarna zwart geworden. Daar staat tegenover dat zich bloed onder de nagels heeft opgehoopt en dat de huid van de vingers is verfrommeld alsof ze een tijdje in het water hebben gelegen. De huid van de handpalm vertoont echter niet dezelfde sporen, wat erop wijst dat de persoon op zijn rug lag met zijn arm achter zijn rug en dat zijn rechterhand in een ondiepe plas lag. Het witte verband dat de handen bindt is zeer schoon. De kleren van het slachtoffer zijn ook erg schoon. Het is onmogelijk dat een lijk dat veertien dagen op straat heeft gelegen, zo schoon is.

Een foto van de dode fietser roept ook vragen op. Als je naar zijn handen kijkt, zie je dat hem handschoenen werden aangedaan, maar post mortem. Door de rigor mortis was het onmogelijk om alle vingers goed aan te trekken. Waarom handschoenen aantrekken bij een dode man?

Bovendien, bijna alle doden hebben hun capuchon over hun hoofd getrokken, of liggen met hun gezicht naar beneden. Als ze in het hoofd geschoten waren, zouden er bloed en gaten in de kappen moeten zitten. Maar er is niets. Over het algemeen zijn de kleren van de slachtoffers in goede staat, wat ook vragen oproept.

Hieraan moet worden toegevoegd dat de werkelijke datum van de Maxar-satellietfoto door het Rybar-bloggersteam in twijfel wordt getrokken.

Correctie op 6 april 2022: Aanvankelijk was het Rybar-team gekomen tot een berekening die wees op een satellietopname op 1 april, maar zij hebben een fout in de berekeningen ontdekt en zijn alles opnieuw aan het controleren. Zij gaan nu uit van een waarschijnlijke datum van 31 maart 2022. We wachten op de definitieve berekeningen. Intussen heeft het team van War on Fakes ontdekt dat Maxar weigert de WorldView- en GeoEye-1-satellietbeelden van 19, 22 en 23 maart 2022 van Bucha te verkopen, omdat ze beweren dat ze alleen 31 maart kunnen leveren. Maxar beweert dat de beelden voor de drie data 19-23 maart niet beschikbaar zijn, ook al staan ze wel in hun catalogus. Dit is op zijn zachtst gezegd vreemd, want als het beeld voor 19 maart aan de New York Times werd verstrekt, zou het beschikbaar moeten zijn.

Nog een poging, deze keer door ons te vertellen dat een Oekraïense drone op 3 maart 2022 Russische troepen filmde die op een burger schoten:

Behalve dat er een aantal consistentie problemen zijn. Om te beginnen is op 3 maart in een video, gefilmd in Boeka en dezelfde dag gepubliceerd op Telegram, te zien hoe Oekraïense soldaten de Oekraïense vlag hijsen in de stad, terwijl het sneeuwt! De filmer verklaart zelfs duidelijk dat hij op 3 maart in Bucha is, aan het begin van de video’s. Het is duidelijk dat Bucha op 3 maart onder Oekraïense controle is!

Je kunt op deze video duidelijk zien dat de grond doorweekt is. Als we bovendien kijken naar het weerbericht van de dag ervoor en van 3 maart 2022, zien we dat het deze twee dagen heeft gesneeuwd. Op de video die op 3 maart door de drone zou zijn gefilmd, is het asfalt echter droog! Bovendien, als we kijken naar de tuinen van de huizen rechts en links van de straat waar de man zich beweegt, zien we dat het gras schuchter weer groen begint te worden. Maar het gras is hier pas de laatste dagen gaan groeien dankzij de stijging van de temperatuur. Op 3 maart 2022 was het amper 1-2°C in Bucha en sneeuwde het!

Er klopt dus niets van deze video. Op de aangekondigde datum was de stad onder Oekraïense controle, en de straten zouden doorweekt moeten zijn geweest van de sneeuwval!

Zoals we kunnen zien, kloppen de elementen die door de Oekraïeners en de Westerse media worden aangevoerd om de these te staven dat Rusland verantwoordelijk is voor het bloedbad in Boeka niet en vertonen ze duidelijke sporen van een poging om de geschiedenis te vervalsen. Zoals in Timisoara, in het geval van de massavernietigingswapens van Saddam Hoessein, of de broedmachinezaak in Koeweit.

En reeds na deze valse-vlag-affaire heeft het Oekraïense leger een chemische tank opgeblazen in Roubejnoye, zeker om het te doen lijken op een chemische aanval van Rusland, terwijl het Russische leger en de Volksmilitie van de LPR de stad omsingelen. Het Russische Ministerie van Defensie had gewaarschuwd dat Oekraïne zijn toevlucht zou kunnen nemen tot een dergelijke provocatie en helaas is dit wat er is gebeurd.

De oorlogspropaganda is in volle gang en zowel Oekraïne als zijn Westerse bazen zijn bereid elke leugen te gebruiken om de Russische soldaten af te schilderen als bloeddorstige beesten en oorlogsmisdadigers, terwijl de Russische troepen alles in het werk stellen om het leven van de burgers in dit conflict te sparen en honderden tonnen humanitaire hulp uitdelen in de gebieden die onder hun controle staan


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.