Bron: southfront 22 februari 2022 ~~~

Op 21 februari vond een historische gebeurtenis plaats die vorm geeft aan een nieuw systeem van internationale betrekkingen voor de hele wereldgemeenschap. De Russische president Vladimir Poetin kondigde aan dat Rusland de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk in het oosten van Oekraïne erkent als soevereine entiteiten.

‘Wilt u decommunisatie? Ik zal jullie laten zien wat ECHTE decommunisatie is!” zei Vladimir Poetin.

De decreten werden ondertekend, waarin stond dat het besluit was gebaseerd op de wil van het volk van de LDPR en de afwijzing door Oekraïne van een vreedzame regeling van het conflict in overeenstemming met de akkoorden van Minsk.

“Ze zijn niet geïnteresseerd in vreedzame oplossingen – ze willen een Blitzkreig beginnen,” verklaarde Poetin verwijzend naar het beleid van het huidige Kievse regime. De president merkte op dat Oekraïne zelfs agressieve plannen niet verbergt en zich voorbereidt op het conflict met Rusland waarin het de NAVO-lidstaten wil meeslepen.

Poetin riep op om de personen die verantwoordelijk zijn voor het bloedbad in Odessa in 2014 (toen neonazi-radicalen tientallen burgers die protesteerden tegen de Maidan-coup vermoordden en verbrandden) “te vinden, te berechten en te bestraffen”. Aangezien het bloedbad op bijna alle niveaus van de Oekraïense regering werd gesteund, kan dit verwijzen naar bijna alle vertegenwoordigers van de Oekraïense elites van na de Maidan.

Het Kremlin stelde een ultimatum aan het regime in Kiev. De regering Zelenski moet onmiddellijk de gevechten in de regio staken en zich aan het staakt-het-vuren houden. Als dit niet gebeurt, zei Poetin, zal zij de volledige verantwoordelijkheid dragen voor de verdere ontwikkeling van de situatie.

Na de ratificatie van de verdragen inzake vriendschap en samenwerking tussen de Russische Federatie en de LDPR kan Rusland legaal zijn troepen in de Donbass-regio inzetten en de republieken van wapens voorzien.

De Russische president heeft een decreet ondertekend dat de Russische strijdkrachten instrueert vredeshandhavingstaken te vervullen in de DPR en de LPR. In de loop van de nacht zijn eenheden van het 8e Veldleger van de Russische strijdkrachten begonnen het grondgebied van de LPR binnen te trekken.

Het besluit van Moskou heeft de situatie aan de frontlinies van de Donbass drastisch veranderd.

De activiteit van de Oekraïense beschietingen van woongebouwen op het grondgebied van de republieken begon af te nemen en stopte praktisch nadat de Oekraïense president Zelenski geen beslissingen had genomen na een vergadering van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne.

Op 22 februari, in de eerste helft van de dag, nam de escalatie af, en het aantal aanvallen op de gehele frontlinie nam sterk af.

Ondanks de verwarring in de gelederen van het Oekraïense leger gingen de activiteiten van Oekraïense sabotagegroepen echter door op het grondgebied van de LDPR en in Rusland. Eerder voerden sabotagegroepen van de UAF regelmatig terroristische operaties uit op het grondgebied van de DPR en de LPR, hun activiteit is de afgelopen dagen aanzienlijk toegenomen.

Op 22 februari werden drie mensen gedood bij een explosie op de snelweg Donetsk-Gorlovka, beweerde een vertegenwoordiger van de Volksmilitie van de Volksrepubliek Donetsk.

Eerder berichtte Donetsk over de doorbraak van een Oekraïense sabotagegroep diep in de republiek in het Novoazovsky-district, tijdens de botsing werd de groep geneutraliseerd.

Op 21 februari staken Oekraïense saboteurs de grens met Rusland over in de buurt van het dorp Mityakinskaya, in de regio Rostov. Zij werden tegengehouden door Russische grenswachten. Bij de botsing werden 5 grensovertreders gedood en één saboteur gevangen genomen. Twee infanteriegevechtsvoertuigen van de Strijdkrachten van Oekraïne werden ook vernietigd. Er vielen geen slachtoffers onder de Russische militairen.

Terwijl Rusland in actie is gekomen, heeft het Westen geen haast om het regime in Kiev met militaire troepen te steunen, maar intimideert Rusland alleen met nieuwe sancties.

De Amerikaanse president Biden ondertekende een decreet dat investeringen, handel en financiering van de DPR en de LPR moet verbieden. De EU noemde het besluit van Moskou een schending van het internationaal recht, beloofde krachtig te reageren en met sancties te reageren. De secretaris-generaal van de NAVO veroordeelde de erkenning van de LDPR en stelde dat deze de inspanningen om de situatie in Oekraïne op te lossen ondermijnt.

De beslissende acties van Rusland markeren het moment van consolidatie van het blok van tegenacties tegen het mondiale wereldsysteem dat gunstig is voor de Angelsaksische elites en wordt opgelegd door het zogenaamde collectieve Westen. Het lijkt duidelijk dat China aan de kant van Rusland staat. Het standpunt van Peking en de omvang van zijn steun moeten echter nog officieel worden verklaard.Eerdere berichten in dit archief:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.