Bron: Caitlin Johnstone 
caityjohnstone.medium.com 16 jan 2022 ~~~

In een drastische ommezwaai van de typische veroordelingen van valse vlag operaties als samenzweerderige onzin die niet bestaat buiten de demente verbeelding van Alex Jones, verkondigt de Amerikaanse politieke/media klasse met één stem dat Rusland momenteel precies zo’n operatie aan het orkestreren is om een invasie van Oekraïne te rechtvaardigen.

“Als onderdeel van zijn plannen legt Rusland de basis voor de mogelijkheid om een voorwendsel voor een invasie te verzinnen,” vertelde Witte Huis-perschef Jen Psaki vrijdag aan verslaggevers. “We hebben informatie die erop wijst dat Rusland al een groep agenten klaar heeft staan om een valse vlag operatie uit te voeren in Oost-Oekraïne.

“Zonder al te veel in detail te treden, hebben we informatie die erop wijst dat Rusland al actief werkt aan het creëren van een voorwendsel voor een mogelijke invasie, voor een inval in Oekraïne,” vertelde Pentagon-woordvoerder John Kirby vrijdag aan de pers. “We hebben zelfs informatie dat ze een groep operaties hebben voorbereid, om wat wij noemen een valse vlag operatie uit te voeren, een operatie die is ontworpen om eruit te zien als een aanval op hen of hun mensen, of Russisch sprekende mensen in Oekraïne, als een excuus om naar binnen te gaan.”

De regering van de VS heeft deze opruiende beweringen gestaafd met de gebruikelijke hoeveelheid bewijs, waarmee ik natuurlijk bedoel: jack dick nothingballs. De massamedia hebben zich er niet van laten weerhouden over deze kwestie te berichten door de totale afwezigheid van enig bewijs dat dit complot van het Kremlin om een valse vlag te gebruiken, echt is gebeurd, en hun journalistieke normen zijn volledig bevredigd door het feit dat hun regering hen heeft opgedragen erover te berichten. Talloze artikelen en nieuwssegmenten met de uitdrukking “valse vlag” zijn te horen geweest op de meest invloedrijke nieuwskanalen in de westerse wereld, zonder ook maar de minste zweem van scepsis.

Deze plotselinge omarming van het idee dat regeringen aanvallen op hun eigen volk kunnen ensceneren om hun eigen bestaande agenda’s te rechtvaardigen, is een scherpe draai ten opzichte van de spot die een dergelijk begrip in de mainstream liberale kringen doorgaans heeft gekregen. In dit artikel uit 2018 van The New York Times wordt het idee dat het bloedbad op de Maidan in 2014 een valse vlag was, uitgevoerd door door het westen gesteunde oppositiestrijders in Oekraïne om de oproerpolitie van de bij die staatsgreep afgezette regering erin te luizen, eenvoudig van de hand gewezen, ondanks het bestaan van voldoende bewijs dat dit inderdaad is gebeurd. In dit artikel van de BBC wordt het idee dat de vermeende aanval met chemische wapens in 2018 in Douma, Syrië, een valse vlag zou kunnen zijn, uitgevoerd door de Al Qaida-gebonden opstandelingen ter plaatse om een westerse aanval op de Syrische regering uit te lokken, zonder argument van de hand gewezen, terwijl er bergen bewijs zijn dat dit het geval was.

Artikelen die het idee van “valse vlag samenzweringstheorieën” aan de kaak stellen, duiken routinematig op in de massamedia. Snopes heeft een heel artikel waarin wordt uitgelegd dat valse vlaggen onzin zijn zonder enige vermelding van het feit dat dit een bekende tactiek is die we hebben zien bespreken in gedeclassificeerde documenten, zoals toen de CIA overwoog om bommen te plaatsen in Miami om Castro de schuld te geven. Ikzelf ben ooit tijdelijk geschorst door Facebook alleen maar voor het plaatsen van een artikel over valse vlag operaties waarvan publiekelijk wordt erkend dat ze hebben plaatsgevonden. Mensen die het wagen om vraagtekens te zetten bij de vele gapende gaten in het officiële 9/11 verhaal worden vaak met dezelfde minachting en afkeer behandeld als neonazi’s en pedofilie voorstanders.

Dit alles wil niet zeggen dat elke theorie over een valse vlag operatie waar is; vele zijn dat niet. Maar de manier waarop de massamedia onmiddellijk een idee omarmen waar ze tot nu toe consequent vijandig tegenover stonden, alleen maar omdat hun regering hen opdroeg dat te doen, zegt zoveel over de staat van de zogenaamde vrije pers vandaag de dag, en het feit dat het gewone publiek dit gewoon accepteert en erin meeloopt alsof praten over valse vlaggen altijd al normaal is geweest, zegt zoveel over het niveau van Orwelliaanse dubbelzinnigheid waartoe mensen in het informatie-ecosysteem van vandaag de dag zijn opgeleid. Het is ronduit griezelig dat operaties onder valse vlag algemeen werden beschouwd als samenzweerderige onzin tot het moment dat ze als echt werden gemeld door de media-instellingen die ons over elke oorlog hebben voorgelogen.

Het probleem met preventieve valse vlag beschuldigingen is natuurlijk dat de kant die de claim maakt gewoon een niet-uitgelokte aanval kan lanceren en dan zeggen: “Zie je wel? Ze zetten een valse vlag in scène om onze kant erin te luizen, net zoals we zeiden dat ze zouden doen!” En dan kunnen ze hun daaropvolgende acties presenteren als defensief van aard, terwijl zij in werkelijkheid de agressors en aanstichters waren. We zien niets van de gehoorzame westerse nieuwsmedia dat erop wijst dat ze iets anders zouden doen dan dergelijke beweringen kritiekloos opdreunen in de hoofden van hun vertrouwende publiek.

Nu de Beltway-doctrine dat de unipolaire hegemonie van de VS koste wat het kost moet worden gehandhaafd, frontaal op de realiteit van een opkomende multipolaire wereld botst, is de regering van de VS gevaarlijker dan zij ooit in haar geschiedenis is geweest. We hebben de pers nodig om de bestuurders van het imperium ter verantwoording te roepen met het licht van de waarheid, en we hebben het publiek nodig om zich te verzetten tegen deze roekeloze escalaties en ze kritisch te bekijken. In plaats daarvan krijgen we precies het tegenovergestelde. God helpe ons allen


Eerdere berichten in dit archief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *