Bron: moonofalabama 4 april 2022 ~~~

De Bucha ‘Russische’ gruweldaden propaganda-aanval mag dan goed hebben gewerkt in het ‘westen’, het ontbreekt aan bewijs dat Rusland er iets mee te maken had.

De voormalige Indiase ambassadeur M.K. Bhadrakumar noemt het een regelrechte fake:

Een verontwaardigd Moskou heeft maandag een vergadering van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties geëist over de beschuldigingen van wreedheden door Russische troepen in gebieden rond Kiev in de afgelopen maand. Op het eerste gezicht is deze beschuldiging nepnieuws, maar het kan wel tot onjuiste percepties leiden tegen de tijd dat het als desinformatie wordt ontmaskerd.

Een Tass bericht zegt: “Het Russische Ministerie van Defensie zei op zondag dat de Russische strijdkrachten Bucha, gelegen in de regio Kiev, op 30 maart hadden verlaten, terwijl “het bewijs van misdaden” pas vier dagen later opdook, nadat officieren van de Oekraïense veiligheidsdienst in de stad waren aangekomen. Het ministerie benadrukte dat de burgemeester van de stad, Anatoly Fedoruk, op 31 maart in een videotoespraak had bevestigd dat er zich geen Russische troepen in Bucha bevonden. Hij heeft echter met geen woord gerept over burgers die op straat zijn doodgeschoten met hun handen op de rug gebonden”.

Nog verrassender is dat binnen enkele minuten na het “brekend nieuws” westerse leiders – staatshoofden, ministers van Buitenlandse Zaken, voormalige politici – opdoken met verklaringen die zorgvuldig waren opgesteld, uitsluitend gebaseerd op de video’s van enkele seconden, en een reeks van foto’s, klaar om beschuldigingen te storten. Er werd geen deskundig advies gevraagd, geen forensisch werk verricht, geen gelegenheid gegeven aan de beschuldigden om te worden gehoord.

Ik had gisteren, om 15:09 UTC, een tijdlijn van de gebeurtenissen in Bucha op Twitter gezet. Hier is een uitgebreide versie.

30 mrt – Ru troepen verlaten Bucha

31 mrt – Burgemeester van Boeka maakt bekend dat stad ‘bevrijd’ is, maakt geen melding van wreedheden.

Bucha bevrijd van Russische indringers – burgemeester – Ukrinform

De burgemeester van Bucha in de regio Kiev, Anatoliy Fedoruk, heeft verklaard dat de stad bevrijd is van de Russische troepen.

Fedoruk zei dit in zijn videotoespraak die op Facebook werd geplaatst, meldt Ukrinform.

“31 maart zal de geschiedenis van onze Bucha-gemeenschap ingaan als de Dag van de Bevrijding. …”

1/2 apr – Azov-nazi’s trekken Boeka binnen

Taferelen van wanhoop en dood als de Russen zich terugtrekken uit de buitenwijken buiten Kiev. – New York Times

Oekraïense soldaten van het Azov bataljon liepen door de restanten van een Russisch militair konvooi in de onlangs bevrijde stad Boeka op zaterdag, net buiten de hoofdstad nadat de Russen zich hadden teruggetrokken.

3 apr – Oekraïens MinDef publiceert video van ‘Russische’ wreedheden

Hier zijn de laatste ontwikkelingen in de oorlog in Oekraïne. – New York Times, 3 apr

Beelden geplaatst door het Oekraïense ministerie van Defensie en foto’s van persagentschappen toonden de lichamen van mannen in burgerkleding in de straten van Bucha, een stad ten noordwesten van Kiev. Op de beelden waren sommige lijken te zien met de handen op de rug gebonden.

Een screenshot van het oorspronkelijke NYT-stuk was als bijlage bij mijn tweet gevoegd. Het bevatte de zin:

The New York Times was niet in staat om onafhankelijk de beweringen van het Oekraïense ministerie van Defensie en andere functionarissen te verifiëren.

Bovenstaande tweet ging viral met meer dan 3.000 retweets en bijna 5.000 likes. Mensen erkennen duidelijk het belang van de bovenstaande tijdlijn voor de vraag wie wie wanneer en hoe heeft gedood.

Gonzalo Lira, die in Karkiv is, is een professioneel filmaker. In dit videobericht beweert hij dat de belangrijkste ‘Russische’ gruweldaadvideo, waarop auto’s te zien zijn die door een straat rijden bezaaid met dode lichamen, van een professionele hoge productiekwaliteit is, die alleen kan worden bereikt met high-end apparatuur. Hij wijst ook op aanvullend bewijsmateriaal van de scènes dat wijst op een valse vlag operatie.

Lira komt tot de conclusie dat de Azov Nazi’s een aantal mensen in Boeka hebben vermoord die te vriendelijk waren geweest tegen de Russische ‘bezetters’ en nu Rusland daarvan de schuld geven.

Azov-bendes staan bekend om dergelijke wreedheden. Op basis van de bovenstaande tijdlijn sluit ik me aan bij Lira’s conclusie.