Bron: Paul Antonopoulos, 
southfront 3 maart 2022 ~~~

Zelfs “dode Russen” worden door het Westen geannuleerd.

Ongeacht iemands mening over de Russische president Vladimir Poetin en de oorlog in Oekraïne, lijkt het erop dat het beroemde “tolerante liberale Westen” de oorlog gebruikt om hun meest walgelijke Russofobe racisme en ontmenselijking van het Russische volk tot uitdrukking te brengen.

Nu Russische troepen Oekraïne binnenstromen, grijpen Westerse liberalen dit opgewonden aan om Russische kunst, geschiedenis en culturele bijdragen aan de mensheid te schrappen. Dit neemt vernederende proporties aan en heeft een gevaarlijker dimensie nu zelfs eenvoudige Russische winkeliers in West-Europa het doelwit zijn van racistische aanvallen.

Rusland is al ontdaan van het gastheerschap van de Champions League voetbalfinale en de Formule 1 Grand Prix van Rusland – met veel hypocrisie. De Grand Prix heeft Rusland niet veroordeeld, maar verklaarde dat het “onmogelijk” was de race onder de huidige omstandigheden te houden. Het ziet er nu naar uit dat het evenement in Turkije zal plaatsvinden, waar er geen sprake is van “onmogelijkheid” voor de organisatoren van de race, ondanks de illegale bezetting van Cyprus, Syrië en Irak door dat land.

Dit werd gevolgd door het verbod voor Russische en Wit-Russische atleten om deel te nemen aan de Paralympische Winterspelen van 2022 in Peking. Hoewel het Internationaal Paralympisch Comité [IPC] aankondigde dat deelnemers uit beide landen zouden mogen deelnemen, zij het onder een neutrale vlag, was dit niet bevredigend voor de Oekraïense atleten, die een gezamenlijke verklaring aflegden waarin ze de Paralympische bazen ervan beschuldigden “bloedvergieten boven principe te verkiezen”. Blijkbaar is voor de Oekraïense atleten zelfs alleen al de aanwezigheid van een Rus of Wit-Rus – ongeacht hun politieke standpunt of mening over de oorlog in Oekraïne – voldoende om, onder overduidelijk racisme, bezwaar te maken. Niettemin is de IPC gezwicht voor de druk en zelfs vlagloze Russen kunnen nu niet meedoen.

Het is echter niet alleen in de sportarena waar Russen worden gebarricadeerd, geviseerd en beperkt.

De Europese Radio-Unie (ERU) heeft verklaard dat Rusland dit jaar niet langer zal mogen deelnemen aan het Eurovisiesongfestival; het Britse Royal Opera House heeft een geplande residentie van het Moskouse Bolsjoi Ballet, een van de oudste en meest prestigieuze balletgezelschappen ter wereld, geannuleerd; en de Oekraïense filmacademie heeft opgeroepen tot een internationale boycot van de Russische film, met inbegrip van een verbod op Russische films op internationale festivals.

Hoewel het verbieden van Russen om deel te nemen aan sportwedstrijden en het annuleren van actuele evenementen een onmiddellijke reactie is op de oorlog in Oekraïne, zijn er veel donkerder ondertonen die erop gericht zijn zelfs “dode Russen” te besmeuren en te annuleren. Wat wordt hiermee bedoeld?

Op 2 maart tweette de Italiaanse journaliste Alessandra Bocchi: “De belangrijkste universiteit van Italië in Milaan heeft zojuist het onderwijzen van Fjodor Dostojevski verboden omdat hij een Russische schrijver is. Dostojevski werd naar een Siberisch werkkamp gestuurd omdat hij in Tsaristisch Rusland verboden boeken las. We bereiken niveaus van haat en domheid die ik nooit voor mogelijk had gehouden.”

Op het moment van publicatie hadden bijna 35.000 mensen haar geretweet, makkelijk een van de meest virale social media posts van de dag.

De universiteit van Milaan-Bicocca liet dinsdagavond de Italiaanse schrijver Paolo Nori weten dat zijn cursus over de auteur van Misdaad en Straf was geannuleerd “om elke controverse te vermijden, in een moment van hoge spanning.” Nori las op een Instagram live video de e-mail voor, en bespotte het besluit van de universiteit als “belachelijk”, zeggende dat “zelfs dode Russen” nu het doelwit zijn van censuur in Italië. Na de terechte tegenreactie werd de cursus over Dostojevski goedgekeurd om door te gaan zoals oorspronkelijk gepland en de rector van de universiteit zei dat hij Nori volgende week zou ontmoeten “voor een moment van bezinning.”

Het zijn echter niet alleen sportsterren, entertainers, kunstenaars en dode auteurs die het doelwit zijn, maar zelfs Russische studenten in Frankrijk, België, Tsjechië en andere landen van de Europese Unie waar zij het land zijn uitgezet. De ironie is dat veel van deze Russische studenten liberaal en anti-Poetin zijn, maar nu door westerse liberalen uit het liberale Westen worden verjaagd.

Dit toont aan dat het zogenaamde tolerante liberale Westen niet alleen een hekel heeft aan Poetin, maar ook aan het hele Russische volk, de cultuur en de kunst. Na vele jaren van normalisering van de demonisering van de Russen in de media, heeft de Oekraïne-oorlog de perfecte gelegenheid geboden aan Russofoben om openlijk uiting te geven aan hun racisme in de wetenschap dat zij weinig verhaal zullen halen.

Hoe men ook over Poetin en de Oekraïne-oorlog moge denken, deze crisis heeft de lelijke kop van Russofoob racisme blootgelegd, iets wat al jaren een hoogtepunt is in de westerse media en het politieke landschap, vooral tijdens en na het zogenaamde “Russiagate”-incident.

Paul Antonopoulos, is een onafhankelijke geopolitiek analist.

Eerdere berichten in dit archief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *