Bron: Andrew Korybko 
cooptv, Berlijn 28 februari 2022
Volg Andrew Korybko op Twitter

Een veel grotere oorlog, die gevaarlijk zou kunnen escaleren tot de derde wereldoorlog, werd afgewend door de preventieve speciale operatie van Rusland in Oekraïne, die tot doel had de latente, imminente en hete dreigingen voor de VS en de NAVO die van dat land uitgaan, te neutraliseren. Dit maakt de militaire missie van Moskou tot een echte vredestichtende missie, aangezien de Euraziatische supermacht op verantwoorde wijze heeft getracht de Derde Wereldoorlog te voorkomen in plaats van deze uit te lokken. Rusland had echt geen andere keuze dan nu te handelen.

Het nieuwste verhaal van de door de VS geleide westerse mainstream media tegen Rusland is dat president Poetin zojuist de Derde Wereldoorlog heeft ontketend, maar in werkelijkheid heeft hij die juist afgewend. De toespraak van de Russische leider donderdagochtend vroeg heeft dit overduidelijk gemaakt en moet in zijn geheel worden gelezen door iedereen die werkelijk de waarheid wil weten over wat er aan de hand is. Zoals de auteur uitlegt in zijn recente analyses “Russia’s ‘Shock & Awe’ Campaign in Ukraine Aims to Resolve European Missile Crisis” en “Russia’s Special Operation in Ukraine Will Restore Global Strategic Stability” en in zijn artikel “The Geostrategic Sequence of the US Attempt to Contain Russia”, voert de Euraziatische supermacht gewoon een preventieve oorlog voordat de door de VS geplande Derde Wereldoorlog kan beginnen.

Kortom, de VS en hun anti-Russische NAVO-bondgenoten hebben in het geheim militaire faciliteiten in Oekraïne opgezet om hun eigen dreigende oorlog tegen de naburige kernmogendheid te beginnen. Aanvankelijk wilde Washington echter de nucleaire tweedekanscapaciteit van Moskou neutraliseren door “raketafweersystemen” en offensieve wapens regionaal in te zetten, waaronder ooit hypersonische raketten, en uiteindelijk in Oekraïne zelf. Dit viel samen met de terugtrekking van de VS uit strategische wapenverdragen zoals het ABM-verdrag (Anti-Ballistic Missile), het INF-verdrag (Intermediate-Range Nuclear Forces) en het “Open Skies”-verdrag, die alle de Europese veiligheid destabiliseerden doordat de militaire bedoelingen van de VS nog onduidelijker werden voor Rusland.

In zijn toespraak van maandag waarin hij de erkenning door zijn land van de Donbass-republieken aankondigde, heeft president Poetin nauwgezet de existentiële dreiging beschreven die de geheime militaire infrastructuur van de VS en de NAVO in Oekraïne voor Rusland inhoudt. Hij beschreef hun vliegvelden, bases en havens in het land, die, zo waarschuwde hij, spoedig zouden kunnen worden gebruikt om zijn eigen land aan te vallen, zij het vermoedelijk pas na het neutraliseren van hun kernwapenarsenaal bij tweede aanval. In zijn toespraak op donderdagmorgen vergeleek hij het drie decennia durende appeasement-beleid van het voormalige Sovjet-Rusland ten aanzien van de door de VS geleide NAVO met het appeasement-beleid van Stalin ten aanzien van Nazi-Duitsland vóór de Tweede Wereldoorlog, en verklaarde: “Wij zullen deze fout geen tweede keer maken. We hebben het recht niet om dat te doen. Zij die wereldheerschappij nastreven, hebben Rusland publiekelijk hun vijand genoemd”.

Volgens de Russische inlichtingendienst kan “de confrontatie tussen Rusland en deze strijdkrachten niet worden vermeden, gezien de opeenvolging van gebeurtenissen en de binnenkomende berichten. Het is slechts een kwestie van tijd nu. Ze bereiden zich voor en wachten op het juiste moment”. “Zij hebben ons geen andere mogelijkheid gelaten om Rusland en ons volk te verdedigen dan waartoe wij vandaag gedwongen zijn”, aldus president Poetin, “en daarom moeten wij in deze omstandigheden doortastend en onmiddellijk optreden”. Vervolgens gaf hij wat algemeen werd geïnterpreteerd als een nucleaire waarschuwing aan de NAVO: “Wie probeert ons in de weg te staan of zelfs maar een bedreiging te vormen voor ons land en ons volk, moet weten dat Rusland onmiddellijk zal reageren, en de gevolgen zullen zijn zoals u in uw hele geschiedenis nog niet hebt gezien”.

Om al deze redenen maakte de woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, duidelijk: “Het gaat hier niet om het begin van een oorlog, maar om het voorkomen van een situatie die zou kunnen leiden tot een wereldwijde militaire confrontatie.” Daarmee bedoelde zij precies wat president Poetin zelf had gezegd, namelijk dat een veel grotere oorlog, die gevaarlijk zou kunnen escaleren tot de Derde Wereldoorlog, was afgewend door de preventieve speciale operatie van Rusland in Oekraïne, die tot doel had de latente, opdoemende en hete dreigingen voor de VS en de NAVO die van dat land uitgingen, te neutraliseren. Dit maakt de militaire missie van Moskou tot een echte vredestichtende missie, aangezien de Euraziatische supermacht op verantwoorde wijze de Derde Wereldoorlog tracht te voorkomen in plaats van deze uit te lokken. Rusland had echt geen andere keuze dan nu te handelen.

Want president Poetin zei donderdagochtend ook: “Nu al wordt de situatie voor Rusland elk jaar slechter en gevaarlijker door de uitbreiding van de NAVO naar het oosten.” Hij zei: “Het is een feit dat wij de afgelopen 30 jaar geduldig hebben geprobeerd met de belangrijkste NAVO-landen tot een akkoord te komen over de beginselen van gelijke en ondeelbare veiligheid in Europa. Als antwoord op onze voorstellen werden wij steeds geconfronteerd met ofwel cynische misleidingen en leugens, ofwel pogingen tot druk en chantage, terwijl het Noord-Atlantisch Bondgenootschap (NAVO) ondanks onze protesten en bezorgdheid is blijven uitbreiden. Haar militaire machine is in beweging en nadert, zoals ik al eerder zei, onze grens”. Het is dan ook begrijpelijk waarom Rusland uiteindelijk moest optreden.

President Poetin had zijn noodplan immers al aangekondigd tijdens een “uitgebreide vergadering van het ministerie van Defensie” op 21 december. Hij zei toen dat “wat zij in Oekraïne doen, proberen te doen of van plan zijn te doen, zich niet op duizenden kilometers van onze landsgrens afspeelt. Het gebeurt vlak voor onze deur. Ze moeten begrijpen dat we ons gewoon nergens kunnen terugtrekken”. De gebeurtenis viel samen met de bekendmaking van Russische eisen voor veiligheidsgaranties aan de VS en de NAVO om de integriteit van zijn nationale veiligheidslijnen te waarborgen. Moskou eiste wettelijke garanties om de voortdurende uitbreiding van het blok naar het oosten te stoppen, de terugtrekking van aanvalswapens uit de grenzen van Rusland en een terugkeer naar de continentale militaire status quo die is vastgelegd in de inmiddels ter ziele gegane oprichtingsakte van de Russisch-NAVO van 1997. Helaas heeft het door de VS geleide Westen de laatste kans op een diplomatieke oplossing afgewezen.

Indien Rusland donderdag niet had gehandeld, zouden de VS hoogstwaarschijnlijk de derde ronde van burgeroorloggevechten waartoe zij Kiev afgelopen weekend in Oost-Oekraïne hebben aangezet, hebben gebruikt als voorwendsel om noodoperaties in het land uit te voeren onder het valse voorwendsel van “verdediging” van het land, terwijl het in werkelijkheid alleen maar ging om het heimelijk verslechteren van de veiligheid van Rusland, zoals uitgelegd. President Poetin had dan ook geen andere keuze dan donderdagochtend te beginnen met de speciale operatie van zijn leger in Oekraïne, waarmee hij aantoonbaar de Derde Wereldoorlog heeft afgewend die onvermijdelijk zou zijn gevolgd als Rusland de VS was blijven paaien, aangezien deze nucleaire supermacht nog nooit serieus heeft geprobeerd de nationale veiligheidsgrenzen van zijn tegenhanger te respecteren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.