MOSKOU (Sputnik) – Rusland probeerde de huidige ontwikkeling van de gebeurtenissen rond Oekraïne te voorkomen, maar het Westen gaf er de voorkeur aan dit niet op te merken en vergeet nu zijn verantwoordelijkheid, zei de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova.

De diplomaat noemde de Russische operatie een geforceerde zet, nadat alle pogingen van onderhandelingen, compromissen, verduidelijkingen en verklaringen waren mislukt.

“We hebben jarenlang geprobeerd om dit resultaat te voorkomen, niet weken, niet maanden, met gebruikmaking van alle mogelijkheden en alle tactieken. Maar kunnen ze echt tot zo’n niveau zinken dat ze geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen medeplichtigheid aan de ineenstorting van Oekraïne?” zei Zakharova tegen de Soloviev Live YouTube show.

Westerse landen kunnen niet doen alsof ze hier niet bij betrokken zijn, dat ze niet “de ideologen van de intra-Oekraïense confrontatie en de confrontatie van Oekraïne, in de eerste plaats, met Rusland,” waren.

In verband met de anti-Russische sancties zei de diplomate dat het moeilijk is om te beoordelen hoe lang de sancties zullen aanhouden, waarbij zij opmerkte dat alles nog steeds kan terugkeren naar de normale situatie.

Topfoto: Een man loopt voor een toren van het Kremlin en het gebouw van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in het centrum van Moskou op 10 september 2020. – Sputnik International, 1920, 03.03.2022 | © AFP 2022 / YURI KADOBNOV


Eerdere berichten in dit archief:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.