Bron: southfront 7 februari 2022 ~~~

Amerikaanse stationeren luchtlandingseenheden in Europa nabij Oekraïense grens

De VS verplaatsen militair materieel en luchtlandingseenheden naar Europa.

Op 7 februari zijn ten minste twee C-17A Globemaster III vrachtvliegtuigen van het Amerikaanse leger met militaire uitrusting en eenheden van de 82nd Airborne Division aan boord in Polen aangekomen.

De eerste C-17A Globemaster III landde op de luchthaven Rzeszow-Jasenka in het zuidoosten van Polen. Naar verluidt steeg het op van de Dover Air Force Base, Delaware.

Het tweede vliegtuig steeg op van de Fort Bragg legerbasis, North Carolina. Het landde op dezelfde luchthaven Rzeszow-Jasenka, gelegen op 90 km van de grens met Oekraïne.

Een ander Amerikaans vliegtuig is naar verluidt opgestegen van de Fort Bragg basis en wordt verwacht in Polen aan te komen.

Volgens de US Army Command in Europe is een gevorderde groep Amerikaanse parachutisten op 6 februari in Polen aangekomen. Een militair vrachtvliegtuig leverde de commandant van de 82ste Divisie, generaal Christopher Donahue, evenals tientallen militairen en uitrusting af op de luchthaven van Rzeszow-Jasenka.

Het Pentagon gaat in totaal 1.700 Amerikaanse parachutisten van het brigade gevechtsteam van de 82nd Airborne Division inzetten in het zuidoosten van Polen om de oostflank van de NAVO te versterken temidden van de naar verluidt groeiende spanningen tussen Rusland en Oekraïne.

Op 4 februari arriveerden de eerste drie C-17A Globemaster III vliegtuigen met eenheden van de Amerikaanse 82nd Airborne Division van de basis Fort Bragg op de luchtmachtbasis Wiesbaden in Duitsland.

V.S. zet luchtlandingseenheden in Europa in nabij Oekraïense grens

Op 2 februari beweerde woordvoerder John Kirby van het Pentagon dat Amerikaanse soldaten zullen worden ingezet in Roemenië, Duitsland en Polen. Volgens hem zullen deze troepen niet vechten in Oekraïne, en is de militaire opbouw slechts een tijdelijke maatregel om de bondgenoten te steunen.

Volgens Kirby zouden 1.000 troepen die in Duitsland gestationeerd zijn, naar Roemenië worden gestuurd, waar ze zich bij de 900 andere Amerikaanse soldaten voegen die in het land gestationeerd zijn.

John Kirby beweerde dat ongeveer 3.000 Amerikaanse troepen naar Europa zouden worden overgebracht om de veiligheid van de NAVO te versterken. Intussen zijn 8.500 Amerikaanse troepen in hoge staat van paraatheid en klaar voor de overbrenging naar Europa.

Topfoto: Parachutisten ingedeeld bij het 1st Brigade Combat Team, 82nd Airborne Division. Spc. Hubert Delany III/U.S. Army


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *