Bron: moonofalabama 26 februari 2022 ~~~

Gisteren staakte het Russische leger zijn opmars om de Oekraïense president Zelensky de tijd te geven in te stemmen met besprekingen over een staakt-het-vuren. De V.S. hebben hem echter gezegd dat hij dergelijke besprekingen niet mag voeren en dat hij Kiev moet verlaten. Tot vanochtend had Rusland geen reactie ontvangen op zijn aanbod voor een staakt-het-vuren en hervatte de aanval. Zelensky besloot in Kiev te blijven.

Er was weinig operationeel nieuws ter plekke dat kon worden geverifieerd. Desondanks werden er veel beweringen gedaan over het al dan niet vorderen van de Russische campagne. Ik geloof dat deze beweringen bijna allemaal propaganda zijn en zal ze niet reproduceren.

Situatie vandaag bij benadering

“Blauwe stippen=Aanwezigheid/Oekraïense troepen/inval in militair hoofdkwartier of controle over alle hoofdwegen in de omgeving.
Brongroter

De eenheden van de Krim bewegen zich naar het noorden en oosten. De oostelijke groep, samen met een beweging vanuit Donbas west, zou de Oekraïense eenheden in en rond Mariupol moeten omsingelen. Sommige Oekraïense eenheden in de buurt van Donbas lijken te vrezen voor een omsingeling en wijken uit.

Er was een Russische poging om een ander vliegveld te veroveren door een luchtaanval. Mogelijk is die mislukt. Ik heb geen harde bewijzen gezien die dat in beide gevallen bevestigen.

Rusland heeft meer zware raket- en mortier artillerie ingezet. De tot dusver vrij lichte Russische artillerie, die traditioneel zeer sterk is, zou wel eens sterker kunnen worden.

Verschillende Europese landen sturen wapens naar Oekraïne. Het gaat vooral om “klein spul” zoals machinegeweren en antitankraketten. De hele dag door waren er veel internationale diplomatieke reacties en beloften. AP had een live update waaruit dit is op te maken.

Het idee om Rusland uit Swift te schoppen lijkt nog steeds op tafel te liggen. Het zou het begin zijn van het einde van de Amerikaanse suprematie in dollars.

Afsnijden Rusland van SWIFT een “kwestie van dagen” – centrale bankier eurozone Reuters

Het doel van de VS is om een opstand te creëren in de Oekraïne.

De komende Oekraïense opstand – Buitenlandse Zaken
Russische invasie kan krachten ontketenen die het Kremlin niet kan controleren

Sinds 2015 heeft de CIA Oekraïense groepen getraind voor precies dat doel.

Door CIA getrainde Oekraïense paramilitairen kunnen centrale rol krijgen als Rusland binnenvalt – Yahoo

CIA-steun voor Oekraïense nazi’s heeft een lange geschiedenis.

Op-Ed: De CIA heeft eerder Oekraïense opstandelingen gesteund. Laten we leren van die fouten – LA Times

Een nieuwe nazi-opstand in Oost-Europa is een buitengewoon slecht idee. Fascistische groeperingen van overal zouden zich aansluiten. Over een paar jaar zou het wel eens kunnen leiden tot nazi-terreur in veel Europese landen. Hebben we echt niets geleerd van de oorlog in Syrië en de ISIS-campagne?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.