Bron: moonofalabama 24 februari 2022 ~~~

Het leger van Rusland heeft een operatie gelanceerd om Oekraïne te ontwapenen, en mogelijk te veranderen van regime.

Ik begrijp wel waarom Rusland dit doet – het is of nu aanvallen of zich later verdedigen met veel meer slachtoffers en het gevaar van een totale nederlaag.

Ik had echter gehoopt dat het andere methoden zou vinden om Rusland te beschermen tegen verdere agressie van de NAVO.

In 2014 hebben de VS een regimeverandering in Kiev teweeggebracht en sindsdien hebben zij de Oekraïense regering gecontroleerd. Het heeft Oekraïne opgebouwd als een basis om Rusland economisch en militair te wurgen.

In de afgelopen twee eeuwen heeft Rusland zich, met afschuwelijke verliezen, moeten verdedigen tegen twee grote invasies vanuit het westen. Het is begrijpelijk dat het die ervaring niet wil herhalen.

Het is moeilijk te onderscheiden wat de geplande eindtoestand van deze operatie is. Waar zal dit ophouden?

Als ik naar deze kaart kijk, denk ik dat de meest voordelige eindtoestand voor Rusland de oprichting zou zijn van een nieuw onafhankelijk land, Novorussija genaamd, op het land ten oosten van de Dnjepr en ten zuiden langs de kust, dat een overwegend etnisch Russische bevolking heeft en dat in 1922 door Lenin aan de Oekraïne was gehecht. Die staat zou politiek, cultureel en militair op één lijn met Rusland staan.

groter

Dit zou de Oekraïense toegang tot de Zwarte Zee opheffen en een landbrug creëren naar het Moldavische afgescheiden gebied Transnistrië, dat onder Russische bescherming staat.

De rest van Oekraïne zou een op land aangewezen, grotendeels agrarische staat zijn, ontwapend en te arm om op korte termijn een nieuwe bedreiging voor Rusland te kunnen vormen. Politiek zou het worden gedomineerd door fascisten uit Galicië, die dan een groot probleem voor de Europese Unie zouden worden.

Door Stalins toevoegingen aan Oekraïne hebben drie landen, Polen, Hongarije en Roemenië, aanspraken op bepaalde gebieden in de westelijke regio’s van Oekraïne. Als zij die weer willen opeisen, is dat nu waarschijnlijk het beste moment om dat te doen. Hoewel zij deel uitmaken van de NAVO, die dergelijke stappen waarschijnlijk niet zou steunen, zullen deze drie landen problemen hebben met hun binnenlandse politiek om de druk te weerstaan.

Ik hoop op een scherpe maar korte strijd die de militaire capaciteiten van de Oekraïne vernietigt maar zo weinig mogelijk slachtoffers en andere schade veroorzaakt.

Het is triest dat de NAVO-landen, waaronder het mijne, niet de moed hebben gehad om de nodige concessies te doen om dit te voorkomen.

Update:

Poetin’s toespraak van gisteravond (Engelse versie / Nederlandse versie) legt uit waarom dit gebeurt.


Eerdere berichten in dit archief:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.