Bron: RT 18 februari 2022 ~~~


De evacuatie van burgers uit de naburige regio Donetsk werd eerder aangekondigd

Oekraïense strijdkrachten plannen een doorbraak naar het grondgebied van de zelfbenoemde Volksrepubliek Lugansk, beweerde het hoofd van de afgescheiden regio, Leonid Pasechnik, vrijdag. Hij gaf geen specifiek bewijs voor zijn bewering.

Kort daarvoor riep de leiding van de naburige Volksrepubliek Donetsk burgers op om naar Rusland te evacueren in het licht van de verwachte militaire agressie door de Oekraïense strijdkrachten.

“In strijd met het gezond verstand en internationale afspraken blijft de tegenstander mankracht en zwaar materieel langs de hele contactlijn concentreren. Op dit moment heeft de tegenstander een indrukwekkende aanvalsmacht geformeerd. Volgens de inlichtingengegevens is de Oekraïense agressor niet alleen van plan om provocaties uit te voeren op de contactlijn, maar ook om diep in het grondgebied van onze republiek door te breken,” zei Pasechnik in zijn toespraak tot de inwoners van de Volksrepubliek Lugansk.

Hij riep de burgers ook op om “zo snel mogelijk” naar Russisch grondgebied te verhuizen, en voegde eraan toe dat de Russische autoriteiten bereid zijn om “te zorgen voor een georganiseerde opvang en voor onderdak op hun grondgebied” voor de inwoners van de Volksrepubliek Lugansk.

“Ik instrueer de leiders van de gebieden, de wetshandhavingsdiensten en de hulpdiensten om te zorgen voor een georganiseerde evacuatie van sociale objecten en om de bevolking te helpen om bij de grenscontroleposten te komen,” voegde hij eraan toe.

Westerse landen hebben Rusland de afgelopen maanden beschuldigd van zijn vermeende plannen om Oekraïne binnen te vallen. Moskou heeft de beschuldigingen consequent ontkend, terwijl Kiev toegaf dat het niet beschikte over inlichtingengegevens over een op handen zijnde aanval. Ondanks de aankondiging van Rusland dat enkele van de geplande oefeningen in de buurt van de Oekraïense grens waren beëindigd en dat de troepen bijgevolg begonnen waren naar huis terug te keren, bleven het VK en de VS zeggen dat Rusland nog steeds op zoek was naar een voorwendsel voor een aanval op Kiev.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitry Kuleba heeft categorisch ontkend wat hij “Russische desinformatie” noemde over een vermeende “doorbraak”: “We weerleggen categorisch Russische desinformatieberichten over de vermeende offensieve operaties van Oekraïne”, zei Kuleba op Twitter.


Eerdere berichten in dit archief:

Comments

  1. Hello! Do you know if they make any plugins to help with SEO?

    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
    If you know of any please share. Thanks! You can read similar text here:
    Sklep online

  2. Hi! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine
    Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords
    but I’m not seeing very good success. If you know of any please share.
    Thank you! You can read similar blog here: Ecommerce

  3. Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine
    Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but
    I’m not seeing very good success. If you know of any please
    share. Thank you! I saw similar text here: Scrapebox List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *