Bron: Southfront 5 april 2022 ~~~

Het Tsjechische parlementslid Ondřej Benešík maakte bekend dat Tsjechië Oekraïne T-72 tanks en pantserwagens levert. Het ministerie van Defensie erkende de leveringen, maar zei niet wat er precies naar de republiek werd gestuurd.

“Er worden Tsjechische BMP’s en T-72 tanks geleverd. Minister van Defensie Jana Chernokhova verdient veel lof. Dit is iets wat op dit moment heel hard nodig is voor de gevechtscapaciteit van het Oekraïense leger. Ik geloof dat we in staat zullen zijn om deze leveringen voort te zetten,” schreef het parlementslid op Twitter.

Ex-Sovjet zwaar gepantserd materieel wordt vandaag in Tsjechië uit de opslag gehaald en op de trein gezet, dit is mogelijk een deel van het materieel waarvoor de Tsjechische regering van Duitsland toestemming had gekregen om naar Oekraïne te sturen, met name de BMP-1’s, deze T-72 MBT’s worden hoogstwaarschijnlijk ook gestuurd.

Het VK en de geallieerden beloofden ook meer zware wapens, lange-afstandsgeschut, munitie en luchtverdedigingssystemen te leveren. Wapens werden naar Oekraïne gestuurd door Duitsland, Zweden, Denemarken en andere landen.

De VS keurden van hun kant het initiatief van de Baltische staten goed om een grote partij wapens van Amerikaanse makelij naar Oekraïne over te brengen.

Tegen deze achtergrond hebben de Europese Commissie en de Duitse leiders een uitbreiding van de anti-Russische sancties aangekondigd.

Naar verwachting zullen sancties worden ingesteld op de volgende zes gebieden.

  • Een verbod op de invoer van steenkool uit Rusland. De invoer van steenkool uit Rusland in de EU wordt momenteel op 4 miljard euro per jaar geraamd.
  • Een verbod op de uitvoer naar Rusland ter waarde van nog eens 10 miljard euro per jaar, onder meer van halfgeleiders, computers, technologie voor LNG-gas en andere elektrische en transportapparatuur, aldus de bron.
  • Verbod op de invoer van hout, cement, rubber en chemicaliën uit Rusland, plus hoogwaardige voedingsmiddelen zoals kaviaar en sterke dranken zoals wodka.
  • Russische schepen en vrachtwagens wordt de toegang tot de EU ontzegd, met uitzonderingen voor energieproducten, levensmiddelen en geneesmiddelen.
  • Een verbod voor Russische bedrijven om deel te nemen aan overheidsopdrachten in de lidstaten van de EU.
  • Een verbod op alle transacties met VTB en drie andere Russische banken die reeds van het SWIFT-berichtensysteem zijn uitgesloten.

Ook wordt verwacht dat nog tientallen personen, waaronder “oligarchen en politici”, aan de sanctielijst van de EU zullen worden toegevoegd.

Een verrassende lijst van sancties, als je hem zorgvuldig leest.
Formeel zijn de sancties bedoeld om de handel tussen de EU en Rusland te beperken. De opstellers verwachten dat als gevolg daarvan de handel tussen de landen met in totaal 20 miljard dollar per jaar zal afnemen.

Uit een analyse van de inhoud van de sancties blijkt echter dat zij niet tegen Rusland zijn gericht, maar eerder tegen de bevolking van de Europese Unie. Verwacht wordt dat een verbod op de invoer van steenkool de elektriciteitsprijzen zal doen stijgen. In combinatie met een krimpende markt voor machines, uitrusting en hoogtechnologische goederen zal dit onvermijdelijk leiden tot een vermindering van de productie in de EU-landen en bijgevolg tot banenverlies, samen met een stijging van de inflatie.

Deze gevolgen zijn onvermijdelijk, zelfs als Rusland geen vergeldingssancties oplegt. Op 5 maart heeft president Poetin echter een duidelijk signaal gegeven dat Rusland van plan is de uitvoer van levensmiddelen, meststoffen en mogelijk belangrijke energiebronnen naar “onvriendelijke landen” te beperken of zelfs stop te zetten.

Als de sanctieoorlog in dit tempo doorgaat, zal dat catastrofale gevolgen hebben voor de EU-burgers, tot voedseltekorten aan toe. De levensstandaard en het besteedbaar inkomen in de EU zijn al aanzienlijk gedaald sinds het begin van de Corona-crisis.

Vooraanstaande regeringen in de eurozone hebben honderden miljarden dollars in de economie gepompt. Tegelijkertijd is het niveau van de productie van goederen en diensten niet symmetrisch gestegen. Er zijn gewoon geen vrije markten. Op dit moment is er sprake van een ongekende inflatie en stijgende prijzen.

Ook moet rekening worden gehouden met de enorme druk op de sociale begrotingen van toonaangevende Europese landen als gevolg van de grote aantallen vluchtelingen uit het Midden-Oosten, Afrika en nu Oekraïne.

De vraag dringt zich op waarom de Europese bureaucratie consequent maatregelen blijft nemen die de economische en sociale situatie in de regio in de zeer nabije toekomst voorspelbaar zullen verslechteren. Het is moeilijk aan te nemen dat zij de gevolgen niet voorspellen. Integendeel, zij zijn juist op zoek naar dergelijke gevolgen. Het lijkt erop dat het doel is de bevolkingen van de EU in een wanhopige situatie te brengen, waarin de enige uitweg een agressieve oorlog om Russische hulpbronnen is, d.w.z. een nieuwe “Kruistocht naar het Oosten”. Hoe een grote oorlog publiekelijk gerechtvaardigd zal worden, blijkt al uit de huidige anti-Russische hysterie, op alle mogelijke manieren aangewakkerd door de Brusselse bureaucratie en de MSM.

Die “Aziatische submensen”, die toevallig zo’n rijk grondgebied hebben gekregen en de Europese liberale waarden niet delen. zullen van alle problemen van de EU zullen de schuld krijgen. De VS en het Britse Gemenebest zullen met enthousiasme toekijken bij de grote Europese slachting. En het is, naar alle waarschijnlijkheid, bijna onvermijdelijk.

Klik hier voor het Video-verslag op Southfront.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *