Bron: Christelle Néant 
donbass-insider 6 mei 2022 ~~~

Na de beschieting van de nieuwe vuurposities die de Oekraïense soldaten in Azovstal hadden opgezet tijdens de evacuatie van burgers die in de fabriek werden vastgehouden, organiseerde het Russische leger gedurende drie dagen een nieuw staakt-het-vuren en nieuwe humanitaire corridors om de evacuatie voort te zetten. Maar in plaats van de burgers die zich nog in de kelder van Azovstal bevonden vrij te laten, onthulden de Oekraïense soldaten hun ware gezicht als terroristen en gijzelnemers.

Na drie dagen van succesvolle evacuatie van burgers die door Oekraïense soldaten in Azovstal werden vastgehouden, moest het Russische leger de evacuatie onderbreken om de fabriek te beschieten teneinde de vuurposten uit te schakelen die de Oekraïense soldaten dankzij het staakt-het-vuren hadden opgezet.

De beschietingen duurden twee dagen en nadat de vuurposities waren vernietigd, kondigde het Russische leger opnieuw aan dat op 5, 6 en 7 mei een staakt-het-vuren en humanitaire corridors zouden worden ingesteld om de evacuatie van de nog in de kelders van Azovstal verblijvende burgers voort te zetten.

In plaats van de resterende burgers uit de kelders van de Azovstal-fabriek te laten vertrekken, eisten de Oekraïense soldaten echter dat zij hen zouden ruilen: 15 burgers voor een ton voedsel en medicijnen.

“Wij moeten contacten onderhouden met de Azovnazi’s die zich daar hebben gevestigd en de vertegenwoordigers van de SBU in het belang van de redding van de burgers die daar zijn gebleven. Tijdens de onderhandelingen boden ze ons aan om burgergijzelaars te ruilen – 15 voor een ton voedsel en medicijnen – en waarschuwden ze dat niemand anders naar Oekraïne zal mogen gaan, vanaf nu zullen ze alleen worden uitgewisseld,” zei een vertegenwoordiger van het hoofdkwartier van de bevrijdingsoperatie van de fabriek.

Volgens deze bron bevinden zich mogelijk nog meer dan 200 burgers in de kelders van Azovstal, waaronder vrouwen, kinderen en bejaarden. Deze eis om burgers te ruilen tegen voedsel en medicijnen “per gewicht” doet venijnig denken aan de methode van de terroristen van Islamitische Staat in Syrië.

Bovenal onthult het het ware gezicht van de Oekraïense soldaten die zich schuilhouden in de Azovstal fabriek: gijzelende terroristen. Niet alleen gebruiken zij deze burgers als menselijk schild, maar nu verhandelen zij hen ook nog eens voor voedsel en medicijnen! Dit is het ware gezicht van de pseudo-Oekraïense helden, en de pseudo-verdedigers van Marioupol. In werkelijkheid geven zij geen moer om de burgers die zij beweren te verdedigen!

Op eisen van de Oekraïense soldaten van het neonazistische Azov-regiment heeft de woordvoerder van de Russische Doema, Vjatsjeslav Volodin, gereageerd. Hij benadrukte dat hun eisen hun ware gezicht onthulden, wat de reden is waarom Rusland heeft besloten in Oekraïne in te grijpen.

“Er is gemeld dat de Azovstal-strijders hebben aangeboden om de aanwezige burgers te ruilen voor voedsel en medicijnen. […] Is er na dergelijke verklaringen nog iemand die niet weet wie er in Oekraïne tegen onze soldaten en officieren vecht? Denk er eens over na, eerst hebben ze mensen naar de fabriek gelokt, toen hebben ze zich achter hen verscholen als een menselijk schild, en nu willen ze hen ruilen voor voedsel, waarbij ze het menselijk leven schatten op 66,6 kg. Ze hebben maar één doel: hun eigen hachje redden. Het enige wat erger is dan kannibalisme is het opeten van de gijzelaars. Typisch terroristisch gedrag. Wat zullen degenen die deze monsters verdedigden nu zeggen? Dit is een duidelijk voorbeeld van wat nazi’s zijn en waarom ze moeten worden aangepakt,” zei hij op zijn Telegram-kanaal.

Deze verachtelijke eisen bevestigen de getuigenissen van de burgers die uit Azovstal zijn gekomen, die verklaarden dat ze tegen hun wil in de kelders werden vastgehouden, en bewijzen definitief dat de burgers slechts menselijke schilden en gijzelaars zijn voor de Oekraïense soldaten van het neonazistische Azov-regiment, die in werkelijkheid alleen maar terroristen zijn. Bovenal bevestigen deze eisen de juistheid van de Russische interventie in Oekraïne, en rechtvaardigen zij de onbuigzame houding van Rusland tegenover deze Oekraïense neonazi-eenheden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.