Bron: Sputnik-Mundo 12 april 2022  (Geblokkeerd in het westen)
orinocotribune 12 april 2022 ~~~

Uitspraken over Oekraïne van het hoofd van de Europese diplomatie, Josep Borrell, bevestigen dat de Europese Unie (EU) definitief afstand heeft gedaan van haar vredestichtende idealen, zo verklaarde het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Borrell schreef op 9 april op Twitter over de gebeurtenissen in Oekraïne dat “deze oorlog op het slagveld moet worden gewonnen”, en herinnerde eraan dat de EU 500 miljoen euro heeft uitgetrokken om wapens aan Kiev te leveren.

“Dergelijke verklaringen … bevestigen duidelijk dat de EU definitief afstand heeft gedaan van de vreedzame idealen van haar oprichters, die er alles aan hebben gedaan om een oorlog in Europa ondenkbaar te maken,” schreef het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken op haar website.

Moskou waarschuwde dat de EU in de ogen van de wereld verwordt tot een “gemilitariseerd en agressief instrument” van buitenlandse expansie.

“De hypocrisie van de EU kent geen grenzen,” verklaarde het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. “De hulp aan Kiev, zodat de Oekraïense nationalisten ongestraft door kunnen gaan met het vermoorden van mensen, wordt uitgevoerd via het Europees Fonds voor Vredesondersteuning.”

Het ministerie voegt eraan toe dat “alternatieve gezichtspunten aan alle kanten in de mediaruimte worden onderdrukt, en dat ongekende druk wordt uitgeoefend op Russen die in EU-landen wonen om zich af te keren van hun historische thuisland.”

Topfoto: Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en EU Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken Josep Borrell tijdens hun recente bezoek aan Oekraïne. Foto: Officiële website van de Oekraïense regering.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *