Bron: SputnikNews 28 april 2022 
(geblokkeerd in het westen) ~~~

De president benadrukte ook dat de VS Rusland niet aanvalt, ondanks het feit dat ze Oekraïne wapens blijven leveren om “zichzelf te verdedigen”. Hij wees ook de bezorgdheid van de hand dat Moskou deze leveringen zou kunnen beschouwen als een Amerikaanse inmenging in het conflict, waarop het dreigde “snel te reageren”.

President Biden zei dat hij het Amerikaanse Congres om 33 miljard dollar aanvullende noodfinanciering had gevraagd om Oekraïne te steunen te midden van de aanhoudende speciale Russische militaire operatie.

Het financieringspakket zou de komende vijf maanden van het conflict in Oekraïne dekken, en omvat meer dan $ 20 miljard aan militaire en veiligheidssteun, $ 8,5 miljard aan economische steun, $ 3 miljard aan humanitaire en voedselhulp, en $ 500 miljoen aan Amerikaanse voedselproductiehulp, aldus de rapporten van het Witte Huis.

Biden zal donderdag ook voorstellen naar het Congres sturen om nieuwe autoriteiten in te stellen voor de verbeurdverklaring van Russische eigendommen in de VS en de opbrengsten te gebruiken om Oekraïne te steunen, zo maakte het Witte Huis donderdag bekend.

Het zou ook een nieuw misdrijf strafbaar stellen, waardoor het onwettig zou worden voor iedereen om “willens en wetens of opzettelijk opbrengsten te bezitten die rechtstreeks verkregen zijn uit corrupte transacties met de Russische regering,” voegde het Witte Huis eraan toe.

Westerse betrokkenheid bij het conflict in Oekraïne

Het Kremlin heeft herhaaldelijk westerse landen gewaarschuwd geen wapens te leveren aan Oekraïne, met de waarschuwing dat ze op de zwarte markt in heel Europa zouden kunnen opduiken – en dat de wapenzendingen de Russische speciale militaire operatie die op 24 februari van start ging, alleen maar zou verlengen.

De Russische president Vladimir Poetin, die de operatie gelastte na het verzoek om bijstand van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk (DPR en LPR), beloofde dat Moskou snel zal reageren als “wie dan ook” zich mengt in het conflict in Oekraïne en een strategische bedreiging vormt voor Moskou.

Poetin beschuldigde het Westen ervan Oekraïne in de richting van een confrontatie met Rusland te duwen zonder rekening te houden met de levens van zijn burgers. Hij verklaarde dat deze landen nationalistische krachten gebruikten om Oekraïne in een “anti-Rusland” te veranderen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *