Bron: SputnikNews 28 april 2022
(geblokkeerd in het westen) ~~~

De NAVO is al een crimineel actief onderdeel van de Amerikaanse agressie en ja, verdere isolatie en verzwakking van Rusland is het doel,” zegt Heinz Dieterich, directeur van het Centrum voor Overgangswetenschappen (CTS) aan de Autonome Metropolitaanse Universiteit in Mexico-Stad, en coördinator bij het World Advanced Research Project (WARP).

Heinz Dieterich, archief foto

Volgens Dieterich is het de bedoeling de oorlog te laten escaleren door de sancties op te voeren; meer zware wapens aan Oekraïne te leveren; de oorlog uit te breiden naar Russisch grondgebied en het grondgebied van Ruslands bondgenoten, met inbegrip van Transnistrië en Wit-Rusland, India, Japan; en China te dwingen Rusland te isoleren; de wereldwijde Russofobe propagandacampagne te intensiveren; en de kerncapaciteiten van Ruslands landstrijdkrachten in Oekraïne te vernietigen.

De professor beweert dat deze doelstellingen op hun beurt het door de VS geleide NAVO-blok kunnen helpen drie strategische doelstellingen te verwezenlijken:

  • ten eerste een regimeverandering in Rusland;
  • ten tweede de kolonisatie van Rusland via een neoliberale marionettenregering;
  • ten derde het instrumentaliseren van een onderdanig Rusland als bolwerk tegen China om de Volksrepubliek te fragmenteren.

Op 23 april heeft het Russische Ministerie van Defensie (MvD) drie mogelijke scenario’s geschetst die door de VS en de NAVO zijn ontwikkeld om de Russische Federatie te belasteren.

Volgens het MvD zou het eerste scenario kunnen gaan over “geënsceneerde incidenten onder valse vlag” bij chemische en biologische installaties in Charkov en Kiev. Het ministerie waarschuwde dat een provocatie ook kan plaatsvinden bij kernenergie-installaties, hoogstwaarschijnlijk de kerncentrale van Zaporozhye (Zaporizhzhia NPP) die momenteel door Rusland wordt gecontroleerd.

Het tweede scenario verwijst naar een “maximaal heimelijk gebruik van massavernietigingswapens in kleine hoeveelheden” voor het neutraliseren van de wilskracht en het vermogen om weerstand te bieden in het kader van een bepaalde operationele taak. Het was gepland om te worden uitgevoerd in de enorme Azovstal staalfabriek die in handen was van Oekraïense neonazi bataljons in de stad Mariupol, maar werd verstoord door het besluit van Moskou om de definitieve aanval op de fabriek af te blazen, aldus het MvD.

Het derde, en het minst waarschijnlijke, is het “openlijke gebruik van massavernietigingswapens in een gevechtsgebied” door het Oekraïense leger in geval van mislukking om op het slagveld te winnen met conventionele wapens. “Dit scenario werd overwogen voor Slavyansk en Kramatorsk die waren omgevormd tot versterkte steden,” verklaarde het ministerie.

White Helmets, Britse agenten en valse vlaggen

De VS hebben een lange staat van dienst in het gebruik van valse-vlag-operaties om hun militaire interventie te rechtvaardigen, volgens Dieterich. “De reden om het te doen is dat de wereldopinie, hoewel zwaar gemanaged door de westerse cultuurindustrie, er nog steeds toe doet voor de binnenlandse machtsbelangen van politici,” zegt de academicus.

“Zo begon Hitler de Tweede Wereldoorlog met een valse vlag aanval tegen Polen; Lyndon B. Johnson de totale oorlog tegen de Vietnamese patriottische strijdkrachten door het Golf van Tonkin incident en George Bush de oorlog tegen Irak met de leugen van Saddam Hussein’s massavernietigingswapens (WMD).”

Eerder deze week doken berichten op dat de door het Westen gesteunde zogenaamde “humanitaire” Syrische groep de White Helmets naar verluidt in Oekraïne waren aangekomen. Voordien had de groep, die officieel bekend staat als de Syrische Civiele Verdediging, toegezegd de Oekraïense strijdkrachten “bijlessen” te geven. De White Helmets zijn herhaaldelijk betrapt op het in scène zetten van chemische incidenten in Syrië.

De eerste opleiding en financiële steun aan de White Helmets werd verstrekt door de Mayday Rescue Foundation, een niet-gouvernementele organisatie (NGO) die is opgericht door de voormalige Britse legerofficier James Le Mesurier. Deze laatste werd op 11 november 2019 dood aangetroffen in Istanbul, naar verluidt door zelfmoord.

Volgens The Grayzone was de groep van Le Mesurier instrumenteel in de langdurige inspanningen van het Westen om de regering van president Bashar al-Assad in Syrië omver te werpen.

Ervan uitgaande dat White Helmets ter plaatse zijn in Oekraïne, zou men kunnen verwachten dat ze deelnemen aan geënsceneerde chemische provocaties, aldus de academicus.

Dieterich suggereert dat men ook voorbereid moet zijn op een nucleaire aanval onder valse vlag, zoals de aanval die begin maart in Zaporozhye werd verijdeld.

Begin maart circuleerde in de westerse pers beweringen dat de Russen de Oekraïense nucleaire installaties zouden hebben aangevallen, met het gevaar van een nucleaire ramp en besmetting. Maar het bleken Oekraïense sabotagegroepen te zijn die op 4 maart botsingen uitlokten bij de kerncentrale van Zaporozhye (NPP).

Oekraïense eenheden werden ook gesignaleerd bij de vernieling van het elektriciteitsnet dat elektriciteit levert aan de kerncentrale van Tsjernobyl. Beide provocaties werden verijdeld door de Russische strijdkrachten, waarbij de kernreactoren en kritieke infrastructuur geen schade opliepen. “Om de antifascistische overwinningsfeesten te bederven zullen ze proberen dit te doen vóór, maar dicht bij 9 mei,” meent Dieterich.

Amerikaanse staat van dienst inzake het gebruik van niet-conventionele wapens doet vragen rijzen.

Volgens Dieterich “zou het zeer relevant zijn om een einde te maken aan deze tergend lange periode van straffeloosheid voor Amerikaanse oorlogsmisdaden of misdaden tegen de menselijkheid”. Hij merkt op dat de relevante juridische en politieke precedenten zijn gecodificeerd in de processen van Neurenberg en Tokio tegen de nazi- en Japanse oorlogsmisdadigers.

Volgens de academicus is het dichtstbijzijnde voorbeeld van een onderzoeksorgaan dat de VS heeft onderzocht en berecht wellicht het Russell Tribunaal geweest, ook bekend als het International War Crimes Tribunal, een volksgerechtshof dat in 1966 in Stockholm werd georganiseerd om het buitenlands beleid van de VS en haar aanvalsoorlog in Vietnam te onderzoeken.

“Maar helaas, zolang de machtselites van het Atlantisch Imperialisme – de VS en de EU – het mondiale systeem domineren, zal dat niet gebeuren,” zegt Dieterich. “Kijk maar naar de politieke moord op Julian Assange door de twee oudste bourgeois democratieën: het VK en de VS. Ze ‘vermoorden’ hem voor de ogen van de wereld en niemand kan het tegenhouden.”


“Evenzo is het in het belang van de mensheid om de huidige Amerikaanse activiteiten rond Washingtons netwerk van overzeese biologische onderzoeksfaciliteiten – en de klaarblijkelijke betrokkenheid bij de ontwikkeling van biowapens – grondig te onderzoeken”, aldus de academicus.

Op 8 maart kondigde de woordvoerder van het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian, aan dat het Amerikaanse Ministerie van Defensie 336 bio-laboratoria in 30 landen controleert onder het voorwendsel van gezamenlijke werkzaamheden om bioveiligheidsrisico’s te verminderen en de wereldgezondheid te beschermen.

Zhao benadrukte dat de VS internationale inspecties van deze faciliteiten afwijst – wat argwaan wekt over de werkelijke doeleinden van het door de VS geleide bio-onderzoek in het buitenland.

“Het zal een machtige staat moeten zijn die de beste en meest ethische geesten van de wereldgemeenschap bijeenroept om een hoognodig Nieuw Wereldforum voor de 21e Eeuw op te richten, tegen Oorlog, Uitbuiting en Fascisme ,” concludeert Dieterich.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *