Bron: SputnikNews   28 april 2022 
(geblokkeerd in het westen)~~~

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss heeft opgeroepen tot het sturen van “zware wapens, tanks en vliegtuigen” naar Oekraïne te midden van de aan de gang zijnde speciale militaire operatie van Moskou in het land.

Ze zei dat “de overwinning van Oekraïne een strategische noodzaak is voor alle” westerse landen; ze beloofde “de productie op te voeren” en benadrukte de noodzaak om “zware wapens, tanks, [en] vliegtuigen” te leveren aan Kiev.

Truss verklaarde dat dit de reden is dat het Verenigd Koninkrijk “werkt” aan haar “gezamenlijke opdracht met Polen om ervoor te zorgen dat Oekraïne wordt uitgerust met wapens die voldoen aan de NAVO-standaard”.

Ze sprak nadat de Britse tabloid Express eerder deze week ongenoemde bronnen citeerde die zeiden dat Groot-Brittannië van plan is om 20 AS-90 zelfrijdende houwitsers en 45.000 granaten naar Oekraïne te sturen.

De bronnen beweerden dat de houwitsers en de granaten zouden worden geleverd aan Polen, waar de Oekraïense strijdkrachten zullen worden opgeleid in het gebruik en onderhoud ervan, alvorens te worden verscheept naar Oekraïne.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, benadrukte van zijn kant dat Moskou voorstander is van een door onderhandelingen tot stand gekomen oplossing voor de crisis in Oekraïne, maar dat besprekingen weinig kans van slagen hebben als Kiev vasthoudt aan zijn huidige koers en doorgaat met het oppompen van wapens uit Westerse landen.

De verklaring werd herhaald door de Russische ambassadeur in de VS Anatoly Antonov, die onderstreepte dat “het uiterst belangrijk is dat de westerse landen ophouden olie op het vuur te gooien door het regime van Kiev met wapens te overladen”.

CNN citeerde onlangs naamloze VS-functionarissen die waarschuwen voor het risico dat op lange termijn sommige van de door Washington aan Oekraïne geleverde wapens “in handen zouden kunnen vallen van andere milities en milities die de VS niet van plan waren te bewapenen”.

Dit gebeurt terwijl Rusland doorgaat met zijn speciale militaire operatie om Oekraïne te “demilitariseren en te de-nazificeren”, die president Vladimir Poetin op 24 februari aankondigde na een verzoek van de Volksrepubliek Donetsk en de Volksrepubliek Lugansk te midden van verhevigde beschietingen door het Oekraïense leger.

Het Russische ministerie van Defensie heeft herhaaldelijk benadrukt dat de operatie alleen tot doel heeft de militaire infrastructuur van Oekraïne te vernietigen met uiterst precieze wapens.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *