Bron: RT-actualidad 21 april 2022 (Blocked in Europa)
orinocotribune 21 april 2022 ~~~

De Canadese premier gaf aan dat de details van de wapenovereenkomst in de toekomst zullen worden verstrekt.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft dinsdag 19 april bevestigd dat zijn land zware artillerie zal leveren aan Oekraïne.

Gevraagd tijdens een persconferentie naar de Canadese hulp aan Oekraïne in zijn conflict met Rusland, zei de politicus dat Ottawa Kiev op verschillende niveaus steunt.

“Onze steun aan Oekraïne is van financiële aard, want we blijven miljarden dollars uitgeven om Oekraïne te helpen. … We hebben bemiddeld met militaire bijstand, zowel niet-dodelijke als dodelijke, en natuurlijk zijn we er met humanitaire hulp,” zei Trudeau in Dalhousie, een stad in Canada’s provincie New Brunswick.

“De afgelopen weken hebben we nauw contact gehad met president Zelensky … en we staan zeer open voor wat zij meer specifiek nodig hebben,” zei Trudeau. “Hun meest recente verzoek aan Canada is om hen te helpen met zware artillerie, want dat is waar de fase van de oorlog op dit moment om draait. Canada zal zware artillerie sturen.” Trudeau beloofde in de nabije toekomst meer details te geven.

“We zullen Oekraïne blijven steunen en de waarden hoog houden die ten grondslag liggen aan alle vrije samenlevingen,” zei de Canadese premier.

Eerder op de dag hield Trudeau een videoconferentie met de Amerikaanse president Joe Biden en de Britse premier Boris Johnson. Na afloop van het gesprek bevestigden Biden en Johnson ook hun bereidheid om Oekraïne meer artillerie te sturen, meldde Reuters.

In het bijzonder vertelde de Britse leider wetgevers over het Oekraïense conflict: “Dit zal een artillerieconflict worden, [de Oekraïners] hebben steun nodig met meer artillerie. Dat is wat we hen zullen geven … evenals vele andere vormen van steun.”

Biden van zijn kant antwoordde bevestigend op een vraag over de mogelijke verscheping van meer Amerikaanse artillerie naar Oekraïne.

Terwijl ze het conflict aanwakkeren met meer wapens, doen Ottawa, Washington en Londen niets om via onderhandelingen oplossingen te vinden voor de crisis, die voor een groot deel is ontstaan door de existentiële dreiging die de NAVO voor Rusland vormt. Onder meer de Chinese, Turkse en Indiase regering hebben een dialoog als oplossing voor het conflict bepleit.

Topfoto: De Canadese premier Justin Trudeau, Laval, Canada, op 13 april 2022. Foto: Keystone Press Agency/www.globallookpress.com.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.