Bron: almayadeen 2 april 2022 ~~~

Werknemers van een Griekse spoorwegmaatschappij weigeren te helpen bij het vervoer van militaire gepantserde voertuigen van de NAVO naar de Oekraïense grens

Werknemers van de Griekse spoorwegmaatschappij TrainOSE weigeren te helpen bij het vervoer van militaire gepantserde voertuigen van de VS en de NAVO vanuit een haven in Noord-Griekenland.

De militaire voertuigen zijn aangekomen in de haven van Alexandroupolis in het noorden van Griekenland en zouden naar de Oekraïense grens worden vervoerd. Volgens de Communistische Partij van Griekenland (KKE) weigeren de arbeiders echter deel te nemen aan het vervoer van deze voertuigen.

Op 30 maart werden volgens de havenautoriteit drie treinen volgeladen met voertuigen naar het westelijke deel van Polen gestuurd.

“Sinds ongeveer twee weken wordt er druk uitgeoefend op de werknemers van de machinerie in Thessaloniki om naar Alexandroupolis te gaan,” zei de KKE in een verklaring.

Volgens de partij zijn de vakbonden tussenbeide gekomen nadat de werknemers, die weigerden onderhoud te verrichten aan treinen die militair materieel van de NAVO vervoeren, door de werkgever waren bedreigd. De vakbonden eisten dat de spoorwegen van hun land niet zouden worden gebruikt om militair materieel van de VS-NAVO naar de buurlanden te vervoeren.

“Wij veroordelen de bedreigingen van de werkgevers aan het adres van werknemers van TrainOSE die weigerden deel te nemen aan het onderhoud van de treinen die NAVO-tanks vervoeren vanuit de haven van Alexandroupolis”, aldus de vakbonden in een resolutie.

Volgens een begrotingsvoorstel dat maandag door de regering van de Amerikaanse president Joe Biden werd vrijgegeven, zouden de Verenigde Staten 6,9 miljard dollar besteden om Oekraïne te helpen en de NAVO-lidstaten te steunen.

Volgens het Witte Huis zouden de middelen worden gebruikt om “de capaciteiten en de paraatheid van de strijdkrachten van de VS, de NAVO-bondgenoten en de regionale partners tegenover de Russische agressie te vergroten”.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *