Bron: southfront 11 maart 2022 ~~~

Het Islamitisch Verzet in Irak – ‘Ashab al-Kahf heeft de Amerikaanse strijdkrachten gewaarschuwd tegen het werven van Irakezen om te vechten in Oekraïne, waar het Russische leger momenteel een speciale operatie leidt.

In een verklaring die op 11 maart werd vrijgegeven, detailleerde de pro-Iraanse groep actuele pogingen van het US Europe Command (EUCOM) om Iraakse burgers te rekruteren en op te leiden om hen vervolgens via Turkije, Duitsland en Polen naar Oekraïne te sturen om te vechten.

“We hebben vastgesteld dat elementen van de NAVO-inlichtingendienst uit Hongarije, Litouwen, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, op de 9e van de 3e maand [maart] Irak zijn binnengekomen met het doel jonge huurlingen te rekruteren om te worden ingezet in de guerrillaoorlog in Oekraïne. Hun activiteiten vinden plaats in de bases Ain al-Assad en Al-Tanf. Vanuit deze twee bases rekruteert de vijand huurlingen uit Syrië, Libië, Turkije, Tunesië, Sudan, Egypte, Jordanië, Israëlische adviseurs die gespecialiseerd zijn in straatoorlogvoering en Irakezen, met name uit gebieden met een soennitische meerderheid, onder het voorwendsel wraak te nemen op de Russen omdat zij het regime in Syrië steunen, of te beweren dat zij Oekraïne verdedigen en de gevoelens uitbuiten van naïeve mensen die de door het Westen geleide mediacampagne volgen.

De eenheden geven training in anti-wapenwapens op de basis al-Tanf en in straatoorlogvoering op de basis Ain al-Assad. De veiligheidsadviseurs van het voormalige Iraakse regime die veiligheidsdiensten verleenden in Qatar, de Emiraten, Jordanië en Bahrein, werden door de Amerikaanse inlichtingendienst ontboden om op de luchthaven van Bagdad te worden gestationeerd en van de luchthaven worden zij via Turkije naar Duitsland overgebracht en vervolgens via Polen naar Oekraïne gezonden.

Onder de dekmantel van verschillende beveiligingsbedrijven houden de Amerikaanse en NAVO-inlichtingeneenheden in Bagdad, in de wijken al-Mansour en Karada, bijeenkomsten met Iraakse en Syrische stam sjeiks, universiteitsprofessoren en eenheden van het inlichtingenapparaat van de zogenaamde Baath-partij, met als doel Iraakse jongeren te rekruteren om in Oekraïne te vechten. Wij bevestigen dat de inlichtingeneenheid van het Islamitisch Verzet in het bezit is van volledige details, waaronder namen, symbolen, foto’s en gedocumenteerde films van buitenlandse inlichtingenelementen die in Irak opereren en in het bijzonder over deze sabotagezaak”, luidt de verklaring.

Ashab al-Kahf waarschuwde EUCOM dat haar eenheden in Irak met “dodelijk geweld” zullen worden bestookt als zij doorgaan met hun pogingen om Iraakse burgers te rekruteren om in Oekraïne te vechten.

De pro-Iraanse groep heeft reeds aangetoond dat zij in staat en bereid is de Amerikaanse strijdkrachten in Irak aan te vallen door in het afgelopen jaar tientallen bevoorradingskonvooien van de door de VS geleide coalitie als doelwit te nemen.

De door ‘Ashab al-Kahf onthulde informatie sluit aan bij vele recente rapporten. Een recent rapport onthulde een complot om ervaren Iraakse huurlingen te rekruteren met de belofte van maandelijkse salarissen tot $4.000. Een ander rapport van de Russische inlichtingendienst onthulde dat “terroristen” door de VS werden opgeleid in het zuidoostelijke Syrische gebied al-Tanf alvorens naar Oekraïne te worden gestuurd.

De dreiging van Ashab al-Kahf wijst erop dat Rusland nauw samenwerkt met zijn bondgenoten in het Midden-Oosten, voornamelijk met Syrië, Irak en Iran, om de voortdurende pogingen om huursoldaten uit de regio naar Oekraïne te smokkelen, aan het licht te brengen en te verijdelen. Deze pogingen zouden kunnen leiden tot een gevaarlijke escalatie in zowel Irak als Syrië.

Topfoto: Een Amerikaanse soldaat loopt op een vooruitgeschoven basis van de coalitietroepen in de buurt van West-Mosul, Irak 21 juni 2017 (photo credit: REUTERS)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.