Bron: Southfront 20 februari 2022 ~~~

In de namiddag van 19 februari en in de nacht van 20 februari zet het Oekraïense leger zijn aanvallen in de richting van Donetsk en Luhansk voort.

De artillerie kanonade kalmeert niet. Rond 1 uur ‘s nachts op 20 februari werd het zuidwesten van Donetsk blootgesteld aan zwaar artillerievuur. Als gevolg van de beschieting werd aan de rand van de stad in het dorp Ivanovka, het Kievsky district, een ander deel van de gaspijpleiding geraakt, dat gelegen is aan de omleidingsweg die de Vredeslaan met de Kievskylaan verbindt. In het centrum van de stad, het Kirovsky district, het Petrovsky district, in de buurt van de luchthaven van Donetsk, Makeyevka, Gvardeika, werd ook een sterke kanonade gehoord. Na een korte onderbreking tegen 2 uur ‘s nachts werden de beschietingen van het dorp Staromikhailovka met zware wapens hervat. Er zijn talrijke video- en foto-opnamen ter plekke.

OPM: voor alle Video’s: De Engelstalige Southfront Rapportage

De situatie is vergelijkbaar in Luhansk. Schoten zijn te horen aan de rand van de stad en in het centrum.

Gepantserde voertuigen van de zelfverdedigingstroepen rijden door de straten van Donetsk. Oekraïense sabotagegroepen zijn actief in de stad. Op dit moment wordt er gevochten in de Stratonavtov Straat.

Eerder, op 19 februari, werd een Oekraïense saboteur aangehouden die deelnam aan het opblazen op 18 februari van de auto van het hoofd van de Volksmilitie van de DNR in het centrum van de stad. Hij heeft een uitvoerige getuigenis afgelegd waarin hij de terroristische activiteiten van Kiev aan de kaak stelde.

Er werden ook beelden gepubliceerd van de ontdekking en neutralisatie van een auto gevuld met 200 kilogram explosieven in TNT-equivalent, die de Oekraïense saboteurs onder een brug hadden willen opblazen terwijl een konvooi bussen met vrouwen en kinderen die naar Rusland geëvacueerd werden, passeerde.

Volgens de Oekraïense president Zelensky zijn het de bewoners van Donbass die verantwoordelijk zijn voor al deze acties, en heeft het Oekraïense leger er niets mee te maken.

Ondertussen gaat de verzadiging van Oekraïne met NAVO-wapens door. Er kwam weer een C-130 vliegtuig gevuld met “militaire hulp” aan Oekraïne vanuit Canada. Geweren, aanvalsgeweren met telescopische kijkers, nachtkijkers en bewakingsapparatuur werden enkele uren geleden uitgeladen op de luchthaven van Kiev (Boryspil).

In de Russische regio Rostov is op 19 februari de noodtoestand afgekondigd, en in de Russische regio’s Voronezh en Volgograd is ook de hoogste alarmfase afgekondigd.

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, die dit jaar zijn functie neerlegt, zei dat alle tekenen “erop wijzen dat Moskou klaar is voor een grootschalige invasie van Oekraïne. Hij heeft waarschijnlijk gelijk over de huidige situatie. Rusland krijgt geen kans om aan de kant te blijven staan. Het is verrassend dat Moskou nog steeds probeert om Kiev via diplomatieke inspanningen bij zinnen te brengen.

Tegelijkertijd zijn de gewapende eenheden van de niet-erkende republieken sinds de nacht van 19 februari actief begonnen te reageren op de agressie van Kiev. Als gevolg van het gevecht tegen de artillerie werden verschillende vuurposities van het Oekraïense leger vernietigd en werden ongeveer 10 militairen van de Oekraïense strijdkrachten gedood en gewond.

OPM: voor alle Video’s: De Engelstalige Southfront Rapportage

Bewoners van gebieden in Donbass die onder controle van Kiev staan, beschuldigen openlijk het Oekraïense leger ervan dat het hun huizen verwoest heeft, en niet “Poetin”. Oekraïense journalisten filmen dit alles terwijl het leger moedeloos toekijkt.

De Russische Federatie van haar kant gaat door met het terugsturen van eerder teruggetrokken eenheden naar de gebieden die grenzen aan Oekraïne. Er zijn videobeelden van de verplaatsing van zware artillerie en tactische raketsystemen. De luchtmacht van Frontlinie concentreert zich op vliegvelden.

Een grootschalige oorlog zou catastrofaal zijn voor de hele regio, met inbegrip van de Westeuropese landen en, natuurlijk, Rusland. Te midden van de huidige gebeurtenissen moeten de leiders van de Europese kernstaten een moeilijke beslissing nemen: de agressie van Oekraïne stoppen, namelijk ingaan tegen de intenties van de elites in Washington en hun satellieten om koste wat kost oorlog te voeren, of gedwee de slachting volgen. Helaas is het moeilijk om vertrouwen te hebben in het eerste, gezien de acties van bijvoorbeeld de Duitse leiders.


Eerdere berichten in dit archief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *