Bron: Southfront 19 februari 2022 ~

TASS meldt dat weer een Oekraïense granaat een woonhuis heeft geraakt in een boerderij in de landelijke nederzetting Mityakinsky in de regio Rostov aan de grens met Oekraïne. Er waren geen slachtoffers, maar het dak van het huis werd beschadigd, vertelde het bestuur van het Tarasovski district aan TASS.

De administratie preciseerde dat het incident plaatsvond in het dorp Patronovka. Voordien ontploften er granaten in het dorp Mityakinskaya en het dorp Manatskoye.

Functionarissen van de LNR melden dat zij een explosief hebben ontdekt onder een brug op een snelweg die wordt gebruikt door bussen voor de evacuatie van mensen naar de Russische Federatie.

OPM: voor alle Video’s: De Engelstalige Southfront Rapportage

De massale beschietingen van het grondgebied van de DNR en de LNR gaan door. Honderden granaten zijn de afgelopen uren afgevuurd. Op verschillende plaatsen langs de contactlijn vinden hevige vuurgevechten plaats.

De Oekraïense regering onderneemt alle mogelijke stappen om vergeldingsacties van Rusland uit te lokken. In feite kunnen we nu al zeggen dat het doel van Oekraïne, dat is goedgekeurd door zijn Angelsaksische beschermheren, een rechtstreekse aanval is op de Russische Federatie. De bezetting van het grondgebied van de niet-erkende republieken van Donbass is een neventaak.

Om 18.00 uur plaatselijke tijd begonnen meerdere ooggetuigen te melden dat het Oekraïense leger was begonnen met massale artillerievoorbereiding voor het offensief langs de gehele contactlijn in Donbas.

“De grond trilt in alle steden en dorpen in de frontlinie! Gravers en zware artillerie zijn aan het schieten!”

De leiding van de NAVO blijft de acties van de Oekraïense nazi’s goedpraten, maar het wordt steeds moeilijker om dat te doen te midden van talloze video- en fotogetuigenissen ter plaatse.

Minstens twee granaten (blijkbaar gelanceerd door het Oekraïense leger) troffen burgerwijken in de Russische regio Rostov:

Het Russische leger bereidt zich voor om de agressie af te slaan, maar is nog niet met actieve operaties begonnen.

De Russische legereenheden worden geconcentreerd in de richtingen die het meest bedreigd worden.

De voortdurende bewegingen van de Russische troepen zijn de beste bevestiging dat zij eerder op 15-16 februari inderdaad zijn teruggetrokken van de Oekraïense grens na het einde van de geplande militaire oefeningen.

Naar verluidt zou de stad Taganrog in de regio Rostov in staat van oorlog worden gebracht.

Vandaag de dag zou zelfs een bevooroordeelde waarnemer het moeilijk vinden om het feit te ontkennen dat het Oekraïne is dat in Europa een agressieve oorlog ontketent die alle kans heeft om te escaleren in de Derde Wereldoorlog.

OPM: voor alle Video’s: De Engelstalige Southfront Rapportage

“Iskander-M” in de straten van Bryansk (Rusland):

“Tunguska” kanon en een colonne van 2S3 “Acacia” zelfrijdende kanonnen in de Koersk regio. Naar verluidt verplaatst materieel zich naar de grens met Oekraïne:

Een tankcompagnie (T-72B3 UBH) met extra brandstoftanks aan de kant van de weg in de regio Belgorod:

Deze video is gefilmd in Maslovka in de Russische regio Voronezh. Te zien zijn T-80U, Msta-S, MT-LB, SNAR-10 Leopard, PRP-4A Argus, 1V13 en TOS-1A Solntsepek:


Eerdere berichten in dit archief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *