Bron: South Front, 26 februari 2022 ~~~

In de buurt van Kiev stopte het offensief bij de Irpen-Bucha lijn, de gevechten werden tegen middernacht hervat. De noordwestelijke regio’s van de hoofdstad, de gebieden van Bucha, Irpen, Vorzel en Gostomel, zijn nu het belangrijkste slagveld. Volgens het Russische Ministerie van Defensie blijft het vliegveld Gostomel onder Russische controle.

De videos kun je bekijken op:
SouthFront: Kiev Regime Instigates Chaos In Ukraine’s Capital (Videos 18+)

Tegelijkertijd werd het niveau van onveiligheid in Kiev aanzienlijk verhoogd door het besluit van de plaatselijke autoriteiten om wapens uit te delen aan burgers. De militairen vroegen meestal geen documenten of toestemmingen om wapens te dragen. Verschillende wapenuitdeelplaatsen, werden bijna leeggeroofd door zowel bange burgers als boze nationalisten.

Op straat zijn lange rijen te zien.

video kun je bekijken op:
SouthFront

Ongecontroleerde distributie zal zeker leiden tot een toename van criminaliteit en plunderingen in een stad waar de rechtshandhavers hun taken niet meer uitvoeren.

Als gevolg daarvan zijn er in verschillende regio’s van de stad schietpartijen te horen. Plunderaars begonnen inwoners van de stad te beroven.

video kun je bekijken op:
SouthFront

8 jaar razende anti-Russische propaganda heeft geleid tot een toename van de nationalistische sfeer. Wellicht zal een bepaald deel van de bevolking de wapens richten tegen de Russische troepen, wat in de omstandigheden van de moderne oorlog het leger geen succes kan brengen, maar zeker een toename van het aantal slachtoffers met zich mee zal brengen.

De “heksenjacht” is in de stad begonnen. Zowel burgers als militairen vermoorden iedereen die zij als Russische saboteurs verdenken.

video kun je bekijken op:
SouthFront

video kun je bekijken op:
SouthFront

video kun je bekijken op:
SouthFront

In deze situatie kun je moeilijk de inwoners van Kiev, die vrij zijn om wapens te gebruiken tegen iemand die zij als agressor beschouwen, de schuld te geven.

Tegelijkertijd is het overduidelijk dat het regime van Zelenski zich laf achter de burgers verschuilt.

Het militaire materieel wordt ingezet in woonwijken in Kiev en in andere steden.

video kun je bekijken op:
SouthFront

De plaatselijke autoriteiten weigerden bewoners uit de stad te evacueren. Klichko riep de burgers op om “de soldaten te helpen” en “hier te blijven”. Het is nu bijna onmogelijk om de hoofdstad te verlaten. Mensen werden geblokkeerd in de treinstations.

video kun je bekijken op:
SouthFront

Het civiele verdedigingssysteem in de stad, dat de inwoners gisteren of eergisteren had moeten waarschuwen voor de militaire dreiging, werd niet geactiveerd. Er werden alleen sirenes gehoord, maar er werd geen informatie verstrekt.

De aanval kwam echter niet als een verrassing voor Kiev, aangezien een aanzienlijk deel van de Oekraïense vliegtuigen en helikopters uren voor de ochtendaanval van 24 februari waren verplaatst.

Ondanks het feit dat Kiev al dagen voor het begin van de Russische operatie op de hoogte was, werden er geen maatregelen genomen om de burgers te beschermen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *