Bron: southfront 21 februari 2022 ~~~

Wilt u decommunautariseren? [Wij] zullen u laten zien wat echte decommunisatie is.

Vladimir Putin

Enkele ogenblikken geleden kondigde president Vladimir Poetin aan dat Rusland de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk in het oosten van Oekraïne erkent als soevereine naties.

“Ik acht het noodzakelijk een besluit te nemen dat al lang geleden genomen had moeten worden om de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk onmiddellijk te erkennen,” zei Poetin in het kader van een televisietoespraak tot de natie.

Nu moeten de Russische wetgevers zich beraden over verklaringen van vriendschap en steun met de twee regio’s.

Hij zei dat de stap niet kan worden vermeden vanwege de sabotage door Kiev van de akkoorden van Minsk, die bedoeld zijn om een einde te maken aan het interne conflict in Oekraïne.

“Ze zijn niet geïnteresseerd in vreedzame oplossingen – ze willen een Blitzkrieg beginnen,” verklaarde Poetin verwijzend naar het beleid van het huidige Kievse regime. De president merkte op dat Oekraïne zelfs agressieve plannen niet verbergt en voorbereidingen treft voor het conflict met Rusland waarin het de NAVO-lidstaten wil meeslepen.

Hij merkte op dat de hoofdstroom van de Oekraïense politiek wordt beïnvloed door “extreem nationalisme”, “nazisme” en “Russofobie”. Dit beleid, zei Poetin, toont duidelijk het gezicht van het huidige regime en zijn houding tegenover etnische Russen en de Russischtalige bevolking.

Sprekend over het bloedbad van Odessa in 2014 (toen neonazistische pro-Kiev radicalen tientallen burgers vermoordden en verbrandden die protesteerden tegen de Maidan coup), zei Poetin dat het noodzakelijk is om de personen die hiervoor verantwoordelijk zijn “te vinden, te berechten en te straffen”. Aangezien de gebeurtenissen in Odessa op bijna alle niveaus van de Oekraïense regering werden gesteund, kan dit verwijzen naar bijna alle vertegenwoordigers van de Oekraïense elites van na de Maidan.

Daarenboven stelde Poetin een ultimatum aan het Kievse regime. De regering-Zelenski moet onmiddellijk de gevechten in de regio staken en zich aan het staakt-het-vuren houden.

In andere gevallen, zo zei Poetin, zal zij de volledige verantwoordelijkheid dragen voor de verdere ontwikkeling van de situatie. Hieruit blijkt dat Rusland bereid is een vredeshandhavingsoperatie tegen het regime in Kiev op gang te brengen als dat nodig is. In dat geval is het mogelijk dat een groot aantal, zo niet meer, regio’s in het zuidoosten van Oekraïne worden ontdaan van criminelen die het huidige Kievse regime zijn “veiligheidstroepen” en het “leger” noemt.


Eerdere berichten in dit archief:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.