Kiev laat situatie escaleren terwijl Donbass zich voorbereidt op oorlog in eigen land

Bron: southfront 20 februari 2022 ~~~

Rond 5 uur ‘s morgens op 20 februari staken eenheden van de 79ste luchtlandingsbrigade van het Oekraïense leger de rivier de Seversky Donets over en vielen de stellingen van de Volksmilitie van de LPR nabij het dorp Pionerskoe aan. Met massale artilleriesteun probeerden de Oekraïense soldaten een van de observatieposten aan te vallen.

Er braken hevige gevechten uit. Het Oekraïense leger leed verliezen en werd gedwongen zich terug te trekken.

Als gevolg van de agressie van het Oekraïense leger werden vijf woongebouwen verwoest en vielen er burgerslachtoffers.

Volgens de officiële informatie werden twee inwoners van het dorp gedood (in de video wijzen journalisten op de overblijfselen van een verscheurde en verbrande bewoner van het huis, – “Hier zijn de ribben, hier zijn de ingewanden…”).

De gevechten in de buitenwijken van Donetsk verhevigden in de loop van de dag van 20 februari.

Het Oekraïense leger beschoot het Trudovskih-gebied, in de buitenwijken van Donetsk. Er werd een grote brand gemeld in Alexandrovka. Ook de luchthaven van Donetsk en de stad liggen onder vuur.

Als gevolg van de beschietingen werd het pompstation beschadigd. Verschillende dorpen zaten zonder watertoevoer.

Het Oekraïense leger heeft de bolwerken van de 7e afzonderlijke motorgeweerbrigade aan de frontlijn van Svetlodarsk op de kruising van de verdedigingsgebieden van het 1e en 2e korps van de Volksmilities van de LDPR intensief beschoten.

Op dit moment is de militaire escalatie in de Donbass-regio laat in de avond en nacht van 20 op 21 februari tot rust gekomen. De afname van de UAF-activiteit begon vanaf ongeveer 20-21 uur ‘s avonds op 20 februari.

In de nacht van 20 februari werd in Donetsk een terroristische sabotagegroep van het Oekraïense leger onthuld. Zij waren van plan om elektrische onderstations, gaspijpleidingen en filtratiestations op het grondgebied van de DPR op te blazen.

Tijdens hun aanhouding openden de saboteurs het vuur. Als gevolg van de vuurgevecht raakten twee soldaten van de Special Forces van het Oekraïense leger zwaar gewond.

Volgens plaatselijke berichten heeft het Oekraïense leger geprobeerd doorgangen te maken in de mijn-explosieve barrières van de LDNR aan de frontlinies van Svetlodarsk.

Deskundigen merken op dat het Oekraïense leger opereert volgens de militaire handboeken van de Amerikaanse en Britse legers. Volgens dergelijke in de jaren ’80 gepubliceerde documenten moeten in een conflict dat vergelijkbaar is met de huidige situatie in Oost-Oekraïne, civiele voorzieningen, waaronder kleuterscholen en scholen, in de eerste plaats worden vernietigd. Dit zou, volgens de Angelsaksische militaire geleerden, een onweerstaanbare morele impact moeten hebben op vijandelijke soldaten die van de verdediging van hun posities zullen worden verdreven, en druk bezig zullen zijn met nadenken over hoe hun geliefden te redden en te evacueren. Een dergelijke strategie is eigen aan de legers van Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Israël, en nu Oekraïne. De strijdkrachten van andere staten met oorlogvoerende militaire eenheden, zoals Turkije, Frankrijk, Rusland, Iran, Portugal en Italië, beschikken niet over dergelijke handleidingen.

Terwijl de militaire escalatie aan de frontlinies in Oost-Oekraïne voortduurt, bereiden alle grote mogendheden in Europa en overzee zich voor op de oorlog.

The Guardian meldde dat de Westerse bondgenoten geheime onderhandelingen voeren over de hoeveelheid wapens die zij leveren aan de Oekraïense guerrillastrijders, die zullen beginnen te vechten tegen de Russische troepen na de “invasie, bezetting en omver werping van de regering in Kiev”.

Op 19 februari werden op de luchthaven Rzeszow-Yasenki nog meer eenheden van de Amerikaanse strijdkrachten en militaire uitrusting afgeleverd. De overdracht omvatte onder andere M1097 Avenger, gebaseerd op HMMWV, twee containers met 8 FIM-92 Stinger raketten.

Rusland zit niet stil.

Op 20 februari, in de namiddag, verhuisden op de Krim tientallen T-72B3M tanks, uitgerust met extra bescherming tegen ATGM, van de plaatsen van permanente stationering in Bakhchisarai naar Perekop, naar de grens met Oekraïne.

Het Russische Ministerie van Defensie heeft van 21 februari tot eind 26 februari het grootste deel van het luchtruim boven de Zee van Azov gesloten.

De meest geavanceerde wapensystemen van het Russische leger, waaronder de innovatieve “Terminator” tankondersteunende gevechtsvoertuigen, trekken massaal naar de Oekraïense grens.

Op 20 februari zijn oorlogsschepen van de Russische marine de Zee van Azov binnengevaren. Het gaat onder meer om grote amfibische oorlogsschepen van Project 775 Novocherkassk, Caesar Kunikov en Project 1171 Saratov.

Het Russische leger zet mobiele veldhospitalen in in Shebekino, regio Belgorod.

Naarmate de spanningen toenemen, laten de VS geen kans onbenut om Rusland te provoceren, ook op diplomatiek gebied.

De Amerikaanse ambassade in Moskou heeft de Amerikanen gewaarschuwd voor mogelijke terroristische aanslagen in Rusland, bijvoorbeeld in winkelcentra en in de metro.


Eerdere berichten in dit archief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *