Bron: Moonfofalabama 31 mei 2022 ~~~

Er is een eerste en nog steeds zeer geruisloos signaal dat het Zelenski-regime in Kiev uit elkaar aan het vallen is.

Zes weken geleden waren er plotseling veel beweringen dat Russische soldaten in Oekraïne mensen hadden verkracht.

Time kopte:

Oekraïners die verkracht zijn door Russische troepen weigeren te zwijgen

De Oekraïense ombudsman voor de mensenrechten, Lyudmyla Denisova, zei dat 25 tienermeisjes in een kelder in Bucha werden vastgehouden en groepsverkracht; negen van hen zijn nu zwanger. Oudere vrouwen spraken voor de camera over verkrachting door Russische soldaten. De lichamen van kinderen werden naakt gevonden met hun handen op de rug gebonden, hun genitaliën verminkt. Onder deze slachtoffers bevonden zich zowel meisjes als jongens, en Oekraïense mannen en jongens zijn bij andere incidenten seksueel misbruikt. Een groep Oekraïense vrouwelijke krijgsgevangenen werd het hoofd kaalgeschoren in Russische gevangenschap, waar zij ook naakt werden uitgekleed en gedwongen tot hurkzit.

Gretige anti-Russische activisten verspreidden deze dubieuze beweringen:

Julia Ioffe @juliaioffe – 23:21 UTC – Apr 20, 2022

“25 tienermeisjes werden groepsverkracht; 9 zijn nu zwanger. Oudere vrouwen spraken over verkracht te zijn door Russische soldaten. De lichamen van kinderen werden naakt gevonden met hun handen op hun rug gebonden, hun genitaliën verminkt.” Schrijnend om te lezen, door @Amie_FR. Link naar Time report

Naar aanleiding van de tweet van Julia Joffe heb ik die beweringen meteen van tafel geveegd:

Moon of Alabama @MoonofA – 8:44 UTC – 21 apr, 2022

Dergelijke beschuldigingen van massale verkrachtingen door de vijand van de dag worden in elke oorlog gedaan (Libië, Syrië) . Ze blijken zelden waar te zijn.
https://en.wikipedia.org/wiki/2011_Libyan_rape_allegations

Het blijkt dat mijn voorgevoel juist was:

Christopher Miller @ChristopherJM – 15:17 UTC – May 31, 2022

Het Oekraïense parlement heeft zojuist mensenrechtenombudsman Ljoedmila Denisova ontslagen. De parlementsleden beweerden dat haar werk dat zich richtte op de verkrachting van Oekraïners door Russische troepen die “niet kon worden bevestigd met bewijs […] Oekraïne alleen maar schaadde en de wereldwijde media afleidde van de echte noden van Oekraïne.”

238 parlementsleden stemden haar weg. Andere klachten waren dat Denisova had nagelaten humanitaire corridors en uitwisselingen van krijgsgevangenen te organiseren, en dat ze tijdens de invasie tijd had doorgebracht in “warm West-Europa” “maar niet in Rusland of Wit-Rusland, waar haar status en bevoegdheden de gevangenen zouden kunnen helpen.”

Ljoedmila Denisova had veel sensationele beweringen gedaan over Russische soldaten:

De mensenrechtencommissaris van Oekraïne zei dinsdag dat onderzoekers in twee weken tijd meer dan 400 beschuldigingen hadden gehoord van seksueel geweld, waaronder verkrachting, tegen Oekraïners door Russische soldaten.

“Er zijn twee kenmerken,” zei Denisova.

Ten eerste, zei ze, hebben de beschuldigingen meestal betrekking op jonge soldaten tussen de 20 en 25 jaar oud. “Dat wil zeggen, degenen die net zijn opgegroeid met het bewind van Poetin, met zijn propaganda,” zei ze.

Ten tweede worden de soldaten meestal beschuldigd van verkrachting in het openbaar of in het zicht van anderen, zei ze. Ze gaf een voorbeeld van een 25-jarige vrouw die zei dat ze werd gedwongen om te kijken naar de verkrachting van haar 16-jarige zus en smeekte dat ze haar in plaats daarvan verkrachtten.

“We hebben hulp nodig voor beiden,” zei Denisova. Ze beschreef verder de vermeende verkrachtingen van twee 11-jarigen, een meisje en een jongen, en een 14-jarige.

Ze zei dat ze een melding had ontvangen dat het 11-jarige meisje was verkracht nadat ze stiekem bloemen was gaan plukken in Hostomel, een stad ten noordwesten van Kyiv die zwaar wordt aangevallen. Ze zei dat het meisje “zich alleen het begin herinnert, en daarna niets meer, alleen dat ze op de grond werd geslagen.”

Indertijd waren de beschuldigingen van verkrachting onderdeel van de Oekraïense propagandacampagne:

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba zei vrijdag dat Russische soldaten zich schuldig hadden gemaakt aan verkrachtingen in Oekraïense steden.

Kuleba gaf geen enkel bewijs voor zijn bewering. Reuters was niet in staat de bewering onafhankelijk te verifiëren.

“Wanneer bommen op je steden vallen, wanneer soldaten vrouwen verkrachten in de bezette steden – en we hebben talrijke gevallen van, helaas, wanneer Russische soldaten vrouwen verkrachten in Oekraïense steden – is het moeilijk, natuurlijk, om te spreken over de doeltreffendheid van het internationaal recht,” vertelde Kuleba een evenement in het Chatham House in Londen.

Een stel gretige NGO’s in Oekraïne, die hoopten op vers ‘westers’ geld voor nieuwe ‘rape consultation and recovery’ projecten, probeerden echter echte verkrachtingsgevallen te vinden. Ze waren teleurgesteld toen ze ontdekten dat er geen bewijs was dat er verkrachtingen hadden plaatsgevonden (machinevertaling):

Op 25 mei publiceerden een aantal media en NGO’s een open oproep aan Ljoedmila Denisova waarin zij opriepen tot betere communicatie over seksuele misdaden tijdens de oorlog.

De ondertekenaars dringen erop aan dat Denisova alleen informatie vrijgeeft waarover voldoende bewijs bestaat, sensatiezucht en overdreven details in haar berichtgeving vermijdt, correcte terminologie gebruikt en zorg draagt voor de vertrouwelijkheid en veiligheid van de slachtoffers.

“Seksuele misdaden tijdens de oorlog zijn familietragedies, een moeilijk traumatisch onderwerp, geen onderwerp voor publicaties in de geest van de ‘schandaalkroniek’. Beschuldigingen van verkrachting tegen Russische troepen in Oekraïne waren vals

Een andere reden die wordt aangevoerd voor het ontslag van Denisova zijn haar uitgebreide verblijven in West-Europa tijdens de oorlog en haar verwaarlozing van de onderhandelingen met Rusland over de uitwisseling van gevangenen en andere humanitaire kwesties:

[Vice-voorzitter van het Permanent Comité van de Verkhovna Rada Pavlo] Frolov merkte ook op dat sinds het begin van de oorlog en het grote lijden van de Oekraïners, Denisova nauwelijks gebruik heeft gemaakt van haar bevoegdheid om humanitaire corridors te organiseren, gevangenen te beschermen en uit te wisselen, zich te verzetten tegen de deportatie van mensen en kinderen uit de bezette gebieden, en andere mensenrechtenactiviteiten.

De onbegrijpelijke concentratie van het mediawerk van de ombudsman op talrijke details van “onnatuurlijke seksuele misdaden” en “verkrachting van kinderen” in de bezette gebieden, die niet door bewijzen konden worden bevestigd, heeft Oekraïne alleen maar schade berokkend en de wereldmedia afgeleid van de werkelijke noden van Oekraïne.

Na 24 februari verbleef de huidige commissaris voor de mensenrechten van de Verkhovna Rada in het buitenland, maar niet in Rusland of Wit-Rusland, waar haar status en bevoegdheden gevangenen, gedeporteerden en slachtoffers van de bezetting van Cherson zouden kunnen helpen, en wel in Davos, Wenen, Warschau en ander warm West-Europa.

Denisova was te gênant geworden. Haar ontslag lijkt deel uit te maken van een remake van de Oekraïense propagandacampagne. Hier is nog een gegeven uit The London Times dat in deze richting wijst:

Azov Bataljon laat neonazi symbool vallen, uitgebuit door Russische propagandisten (geen satire)

Het Azov Bataljon heeft een neonazi-symbool uit zijn insignes verwijderd dat heeft geholpen bij het in stand houden van Russische propaganda over Oekraïne dat in de greep is van extreem-rechts nationalisme.

Bij de onthulling van een nieuwe eenheid van de speciale strijdkrachten in Kharkiv, waren de insignes die aan de soldaten werden overhandigd niet voorzien van de wolfsangel, een middeleeuws Duits symbool dat door de nazi’s werd overgenomen en dat sinds 2014 door het bataljon wordt gebruikt.

Dit doet denken aan Al Qaida in Syrië dat werd omgedoopt tot Jabhat al-Nusra voordat het Jabhat Fatah al-Sham werd genoemd en uiteindelijk Hayat Tahrir al-Sham werd genoemd. Namen en symbolen veranderden. Maar de leiding, de ideologie en het gedrag van de groep bleven steeds dezelfde.

Het hernoemen van radicale groepen om ze meer aanvaardbaar te maken in de “westerse” media gebeurt de hele tijd. Hier zijn nog twee Moon of Alabama krantenkoppen over soortgelijke naamsveranderingen van producten:

Samengevat:

  • De beschuldigingen van verkrachting tegen Russische soldaten in Oekraïne zijn verzonnen en vals.
  • De Oekraïense propagandist die er verantwoordelijk voor was, is ontslagen.
  • Oekraïne en haar nazi stormtroopers van het Azov bataljon zijn hun uiterlijk aan het corrigeren om meer acceptabel te worden voor het ‘westerse’ publiek.

Niets van het bovenstaande zal iets veranderen aan het kille feit dat Oekraïne en het “westen” aan de verliezende hand zijn in hun oorlog tegen Rusland.