Bron: Tyler Durden 
zerohedge 30 mei 2022 ~~~

Terwijl de verkoop van wapens de afgelopen jaren stevig is geweest, was de onzekerheid rond COVID-19 een zegen voor de wapenindustrie.

Van 2010-2019 werden er jaarlijks gemiddeld 13 miljoen wapens legaal verkocht in de VS. In 2020 en 2021 is de jaarlijkse wapenverkoop sterk gestegen tot 20 miljoen. (klik hier voor de grotere foto)

Hoewel de VS elk jaar miljoenen wapens importeert, werd een groot deel van de in het land verkochte vuurwapens in eigen land geproduceerd. In de volgende Visual Capitalist’s graaft Nick Routley in de gegevens achter de multi-miljard dollar wapenproductie-industrie in Amerika.

wapenproductie in de Verenigde Staten

Volgens een recent rapport van het Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives (ATF), heeft de VS in de afgelopen drie decennia bijna 170 miljoen vuurwapens geproduceerd, waarbij de productie de afgelopen jaren sterk is toegenomen.

De Amerikaanse wapenproducenten produceren een grote verscheidenheid aan vuurwapens, maar ze worden over het algemeen gegroepeerd in vijf categorieën: pistolen, geweren, jachtgeweren, revolvers, en al het andere.

Hieronder volgt een uitsplitsing van de in het land geproduceerde vuurwapens over de afgelopen 30 jaar, per type:

(klik hier voor de grotere foto)

Pistolen (36%) en geweren (35%) zijn de dominante categorieën, en in de loop van de tijd is de eerste het meest geproduceerde type vuurwapen geworden.

In 2001 waren pistolen goed voor 21% van de geproduceerde vuurwapens. Tegenwoordig is bijna de helft van alle geproduceerde vuurwapens een pistool.

Wie produceert de Amerikaanse vuurwapens?

Er is een grote verscheidenheid aan vuurwapenproducenten in de VS, maar de productie wordt gedomineerd door een paar belangrijke spelers.

Hier zijn de top 10 wapenproducenten in Amerika, die samen 70% van de productie voor hun rekening nemen:

(klik hier voor de grotere foto)

Een derde van de productie komt van twee beursgenoteerde moederbedrijven: Smith & Wesson (NYSE: RGR), en Sturm, Ruger & Co. (NASDAQ: SWBI).(klik hier voor de grotere foto)Een derde van de productie komt van twee beursgenoteerde moederbedrijven: Smith & Wesson (NYSE: RGR), en Sturm, Ruger & Co. (NASDAQ: SWBI).

Sommige van deze spelers zijn vooral dominant binnen bepaalde types vuurwapens. Bijvoorbeeld:

58% van de pistolen werd gemaakt door Smith & Wesson, Ruger, en SIG SAUER (2008-2018)
45% van de geweren werd gemaakt door Remington*, Ruger, en Smith & Wesson (2008-2018)

*In 2020 vroeg Remington Chapter 11 faillissementsbescherming aan en werden de activa verdeeld en verkocht aan verschillende kopers. De merknaam Remington is nu eigendom van Vista Outdoor (NYSE: VSTO).

De geografie van wapenproductie

Bedrijven die wapens vervaardigen, hebben een type 07-licentie van de ATF. In 2020 waren er meer dan 16.000 Type 07-licentiehouders in de Verenigde Staten.

Deze fabrikanten zijn gevestigd in het hele land, dus deze aantallen zijn enigszins een weerspiegeling van de bevolking. Het zal u niet verbazen dat grote staten als Texas en Florida de meeste vergunninghouders hebben.

Sorteren op het aantal licentiehouders per 100.000 inwoners geeft een ander beeld. Wyoming, Montana en Idaho komen op deze manier aan de top.

(klik hier voor de grotere foto)

Als de recente verkoop- en productietrends een indicatie zijn, zullen deze aantallen wellicht alleen maar blijven stijgen.

Topfoto: Bron Ministerie van justitie van de VS