Bron: moonofalabama 30 mei 2022 ~~~

De hoeveelheid kopij die beschikbaar is voor Oekraïne-fans lijkt af te nemen.

Meer mainstream media berichten nu over de enorme schade die de Russische artillerie toebrengt aan de Oekraïense frontlijntroepen. Zelfs de New York Times heeft zich erbij aangesloten:

Onder het vuur van het lange-afstandsarsenaal van Rusland en met een wanhopige behoefte aan munitie en wapens, blijven de Oekraïense troepen kansloos op het lange en pokdalige oostfront, volgens militaire analisten, Oekraïense functionarissen en soldaten op het terrein.

Slechts één gevecht op donderdag en vrijdag in een klein deel van de linie, in een bos ten noorden van de stad Sloviansk, stuurde ongeveer een dozijn Oekraïense soldaten naar een militair hospitaal met schrijnende granaatscherfwonden.

“Je vraagt hoe de gevechten verlopen,” zei Oleksandr Kolesnikov, de commandant van een compagnie soldaten die in het bos vochten, geïnterviewd op een brancard buiten een militair ziekenhuis in Kramatorsk. “Er was een commandant van de compagnie. Hij werd gedood. Er was een andere commandant. Hij werd gedood. Een derde commandant raakte gewond. Ik ben de vierde.”

Nog een voorbeeld uit de Washington Post:

“Zeventig mensen van mijn bataljon zijn de afgelopen week gewond geraakt,” zei een soldaat en ambulancechauffeur net buiten de poorten van het ziekenhuis die zich alleen identificeerde als Vlad, 29. “Ik heb te veel vrienden verloren; het is moeilijk voor me. Ik weet niet hoeveel. … Het wordt elke dag erger.”

De nacht ervoor, zei hij, waren de beschietingen zo luid dat hij nauwelijks kon slapen. “Het zijn allemaal artilleriebeschietingen,” zei hij. “Alle gewonden komen door granaatscherven. De meeste jongens in de loopgraven hebben de vijand niet eens van dichtbij gezien.”

Sinds het begin van de oorlog heb ik gewezen op de enorme hoeveelheid artillerie die de Russische strijdkrachten traditioneel gebruiken.

De ‘westerse’ doctrine, die in wezen de Amerikaanse doctrine is, zet in op luchtoverwicht. De luchtverdediging van de vijand wordt in de eerste dagen van de oorlog vernietigd. Daarna worden vijandelijke formaties weggevaagd door een enorme hoeveelheid luchtbombardementen op hen uit te voeren.

De Russische doctrine heeft nooit geloofd in luchtoverwicht. Rusland heeft zelf een uitstekende luchtverdediging, dus het weet waar het over praat. Om vijandelijke formaties te vernietigen gebruikt Rusland artillerie, heel veel artillerie.

Een standaard Amerikaans brigade gevechtsteam (BCT) heeft twee of drie bataljons met tanks of infanterie als voorste formaties en een bataljon artillerie om hen te ondersteunen. De rest van de brigade troepen zijn verschillende ondersteunende eenheden.

groter

In plaats van een 3 op 1 verhouding tussen front formaties en artillerie formaties hebben Russische eenheden een 1 op 1 verhouding. Russische Motor Rifles brigades hebben ook twee of drie bataljons als front formaties, maar ze hebben ook drie artillerie bataljons met diverse kanonnen en raketten om die te ondersteunen.

groter

Deze 1 op 1 verhouding wordt op bijna elk niveau – bataljon, brigade, divisie, leger – van de Russische grondtroepen herhaald. Hier is hoe het eruit ziet wanneer het wordt toegepast.

Tenzij de verdedigende troepen volledig onder pantser of extreem goed ingegraven zijn, zoals ze acht jaar lang aan de Donetsk frontlinie waren, hebben ze geen hoop om stand te houden tegen de Russische artillerie. Sinds het Russische leger door de onmiddellijke frontlinie is gebroken, hebben de Oekraïners de bescherming van versterkte schuilholen verloren en zijn zij op de vlucht.

Niets van dit alles is nieuw en het was de reden waarom ik en anderen gemakkelijk konden voorspellen dat het Oekraïense leger de oorlog zou verliezen.

Na maandenlang te hebben gehypet over Oekraïense overwinningen die nooit hadden plaatsgevonden, erkennen ‘westerse’ krantenkoppen nu eindelijk de werkelijke staat van de oorlog:


Oekraïense media mogen nog steeds niet berichten over de werkelijke staat van de oorlog.

Ukrinform kopt:

Oekraïense leger lanceert offensief in regio Kherson

Oekraïense strijdkrachten hebben een offensief gelanceerd in de regio Kherson, waarbij de Russische invallers verliezen leden en zich verdedigden op ongunstige posities.

De persdienst van de Generale Staf van de Strijdkrachten van Oekraïne heeft dit op Facebook gezegd, meldt Ukrinform.ulancechauffeur net buiten de poorten van het ziekenhuis die zich alleen identific

“Als gevolg van offensieve acties door eenheden van de Defense Forces, leed de vijand verliezen en begon te verdedigen op ongunstige posities in de buurt van Andriivka, Lozove en Bilohirka, Kherson regio. De gevechten duren voort.

Hoewel dit artikel de datum van vandaag draagt, vond de actie die erin beschreven wordt in werkelijkheid zaterdag en zondag plaats aan de zuidwestelijke frontlinie.

groter

Een enkele honderden mannen sterke groep Oekraïense troepen met pantservoertuigen is in Davydiv Brid een brug overgestoken over een rivier die het Russische gebied in het zuidwesten afbakent van het Oekraïense. De groep had de opdracht zo’n 60 kilometer zuidwaarts op te rukken om de Dnepr-dam ten westen van Kherson te bereiken en te saboteren.

groter

Na zo’n 10 kilometer zuidwaarts te zijn opgerukt werd een colonne van zo’n 20 voertuigen neergehaald door Russische artillerie. De rest verspreidde zich over het platteland en wordt momenteel opgejaagd.

De hele operatie was binnen een paar uur mislukt. Voor de vooraf geplande missie was ze veel te klein en viel ze op een te smal front aan. Het Russische commando besloot dat de planners van de brutale maar nutteloze Oekraïense operatie een extra straf verdienden:

Raketroepen en artillerie hebben 62 commandoposten getroffen, waaronder die van het Operationeel Commando Zuid bij Novy Bug, regio Nikolaev, alsmede 593 concentratiegebieden van AFU-manschappen en militaire uitrusting en 55 artillerie- en mortierbatterijen op vuurplaatsen.

Novy Bug is te zien linksboven op de tweede kaart. Oekraïne heeft bevestigd dat het is aangevallen.

In totaal beweert de Russische kant dat 200 Oekraïense troepen zijn omgekomen bij de mislukte poging, terwijl nog eens 35 werden gedood bij de aanval op het Zuidcommando van het Oekraïense leger.


De hierboven geciteerde berichten over oppermachtige Russische artillerie zijn natuurlijk ter ondersteuning van het voornemen van de V.S. om meervoudige raketwerpers (HIMARS) naar Oekraïne te sturen. Deze kunnen, in theorie, doelen beschieten tot op een afstand van 300 kilometer. Oekraïne zou echter alleen munitie krijgen voor aanzienlijk kortere afstanden van ongeveer 30 km:

Sommige ambtenaren van het Witte Huis hadden hun bezorgdheid geuit over het feit dat het verstrekken van MLRS-wapens met een bereik van meer dan 180 mijl de Oekraïense strijdkrachten in staat zou stellen doelen te raken tot ver in Russisch grondgebied, wat mogelijk een escalerende reactie van Moskou zou uitlokken, maar het Witte Huis voelt zich nu comfortabel bij het beheersen van dat risico door de munitie met het grootste bereik voor het systeem achter te houden, vertelde een hoge Amerikaanse ambtenaar aan The Post.

Met 300 kilogram heeft elke raket een aanzienlijk gewicht. Een vrachtwagen met HIMARS kan er 6 vervoeren, terwijl een versie met een rupsvoertuig er 12 kan vervoeren. Het bevoorraden van deze raketten in grote aantallen zal een logistieke nachtmerrie worden.

Het Witte Huis heeft nog niet gezegd hoeveel HIMARS het naar Oekraïne zal sturen.

De Russische equivalenten van HIMARS zijn de BM-27 Uragan en BM-30 Smerch systemen. Aan het begin van de oorlog had Oekraïne zo’n 70 Uragan en zo’n 80 Smerch systemen. De meeste daarvan zijn nu verdwenen.

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de VS er zoveel zullen sturen als de meer dan 100 raketlanceerinrichtingen die de Russen al hebben vernietigd.

Er is ook nog het kleine feit dat de Russische luchtverdediging dergelijke raketten tijdens de vlucht kan onderscheppen:

Bovendien zijn 9 Oekraïense Smerch-raketten met meervoudige lancering onderschept in de buurt van Malaya Kamyshevakha, Kamenka, Brazhkovka, Glinskoe in de regio Charkov en Chernobaevka in de regio Kherson.

In de afgelopen weken heeft Oekraïne ook een aantal Su-25 gevechtsvliegtuigen ontvangen van een of andere voormalige Warschaupact-staat. Van de acht die onlangs zouden zijn ontvangen, zijn er naar verluidt ten minste vijf door Rusland vernietigd binnen enkele dagen nadat zij Oekraïne hadden bereikt.

Al deze extra bewapening van de Oekraïense troepen zal geen noemenswaardig effect hebben op het slagveld. De oorlog wordt er onnodig door verlengd.

Voormalig luitenant-kolonel van het Amerikaanse leger Daniel Davis heeft een aantal realistische stukken over Oekraïne geschreven. Zijn laatste echter zijn een beetje fantasie. Hij beschrijft in drie delen “Hoe Oekraïne Rusland kan verdrijven”.

Eerst zou Oekraïne Donbas in handen moeten houden en met behulp van invallen en tegenaanvallen de Russische troepen uit hun evenwicht brengen. Daarna zou het een vertragende terugtocht onder vuur moeten uitvoeren naar verschillende nieuwe verdedigingslinies die in zijn achterhoede zijn gecreëerd. Deze vertragende actie zou tijd moeten geven om een nieuwe troepenmacht van 100.000 nieuwe troepen in West-Oekraïne op te bouwen, die zou worden uitgerust met een enorme hoeveelheid nieuwe ‘westerse’ systemen. Het zou twaalf tot achttien maanden duren om die tegenaanvalmacht op te bouwen en te trainen.

Davis weet natuurlijk dat elk van deze stappen volkomen onrealistisch is. Zijn echte advies is om zo snel mogelijk over een einde van de oorlog te onderhandelen. Maar de beschrijving van wat werkelijk nodig zou zijn om Oekraïne tenminste een kans te geven om van Rusland te winnen, is nuttig omdat het de zinloosheid van zo’n poging aantoont.

Er is geen enkele manier voor de Oekraïne om de situatie te keren of de oorlog te winnen. De Oekraïense regering moet het opgeven. Om een einde te maken aan het sterven en de enorme schade die de oorlog aanricht, moet hij nu ophouden. De oorlog verlengen door meer geld en wapens te leveren is misdadig en moet worden bestraft.