Bron: moonofalabama 27 februari 2022 ~~~

Russia is not at war with Ukraine, but is locked in an existential struggle to avoid the fate of Yugoslavia. Period.

Gilbert Doctorow:

De Russische manier van oorlog voeren

Wie gisteren op het ene scherm naar Euronews keek en op het andere naar de Russische staatstelevisie, zou verbijsterd zijn geweest door de volstrekt tegenstrijdige berichtgeving van beide over het lot van het gewapende detachement Oekraïense grenswachten op een eiland in het zuidoosten van Oekraïne. Euronews bracht de toespraak van president Zelensky waarin hij postuum de titel van Helden van Oekraïne toekende aan het hele detachement, dat naar verluidt weerstand bood aan de aanvallende Russische troepen en werd afgeslacht. Ondertussen toonde het Russische nieuws diezelfde grenswachten zittend aan tafels en onder ede ondertekende verklaringen dat zij vrijwillig hun wapens neerlegden en wachtten op repatriëring naar hun huizen en families.

Eerder vandaag nam ik dit screenshot van de New York Times website.

Bij het lezen van de verzameling artikelen onder de bovenstaande kop van de New York Times vind ik geen nieuws over een bombardement op Kiev of over Russische militaire betrokkenheid bij gevechten op straat in de stad.

Het enige bericht dat relevant is met betrekking tot Kiev is een Russische raketaanval op het brandstofdepot van een militair vliegveld in de zuidelijke periferie van de stad. Het grote vuur en de rook waren vanuit Kiev te zien.

Aangezien Rusland de voortgang van zijn campagne niet bekendmaakt, projecteert het “westerse” nieuws dat het de oorlog aan het verliezen is. Ik zie geen bewijs dat dit het geval is en geloof dat het ver van de werkelijkheid staat. Het gebrek aan betrouwbare berichtgeving maakt het gewoon onmogelijk om de huidige frontlinie in kaart te brengen.

Hier zijn nog drie stukken die ik ook kan aanbevelen. Ze hebben betrekking op serieuze strategische aspecten van de oorlog en missen de anders zo overweldigende propaganda inslag.

M.K. Bhadrakumar:

India mag wereldoorlogwijzer niet missen

Rusland is niet in oorlog met Oekraïne, maar is verwikkeld in een existentiële strijd om het lot van Joegoslavië te vermijden. Punt uit.

De VS zetten een ‘berenval’ voor Rusland met behulp van de neonazistische strijdkrachten. Zij berekenen dat als de Russische strijdkrachten vastlopen, de deur openstaat voor een NAVO-interventie – 175000 NAVO-troepen zijn reeds aan de Russische grenzen gepositioneerd met enorme vuurkracht en lucht- en zeeformaties die Rusland van alle kanten omsingelen.

Een NAVO-interventie zal neerkomen op een oorlog tussen de VS en Rusland – dat wil zeggen, een wereldoorlog met kernwapens. Op donderdag waarschuwde Poetin Biden uitdrukkelijk om zich terug te trekken. Maar Biden heeft sindsdien aangegeven dat de NAVO wapens in Oekraïne zal blijven pompen.

Patrick Armstrong:

RUSLAND OEKRAÏNE 1

Ik ben verbaasd over zowel de omvang van de operatie als het type operatie. Hoewel ik een stand-off vernietiging van de nazi-eenheden verwachtte en de mogelijkheid van een stand-off vernietiging van Oekraïense militaire activa overwoog, had ik niet verwacht troepen op de grond te zien, behalve een paar Spetsnaz. De operatie is veel, veel meer dan ik had verwacht. Poetin & Co hebben me ook verrast.

Als ik thuis was geweest, had ik de toespraak van Poetin eerder gelezen en had ik het eerder begrepen. Waar hij het over heeft is wat de Sovjet-Unie vanaf 1933 probeerde te doen: namelijk Hitler stoppen voordat hij op gang kwam. Deze keer is Rusland in staat om het zelf te doen. Met andere woorden, Poetin vindt dat hij een preventieve aanval doet om juni 1941 te stoppen. Dit is zeer ernstig en geeft aan dat de Russen zullen doorgaan tot ze het gevoel hebben dat ze veilig kunnen stoppen.

Scott Ritter:

Ruslands Invasie van Oekraïne in Perspectief

De Russische president Vladimir Poetin was onderwerp van een reeks tweederangs psychologische profielen die de Russische nationale bezorgdheid bagatelliseerden als weinig meer dan de psychotische grillen van een getroebleerd individu.De karikaturen die van de Russische staat en zijn leiderschap werden gemaakt, kleurden de analyse van Ruslands vaak geuite bezorgdheid over wat het beschouwde als zijn legitieme nationale veiligheid.

Dit verblindde het Westen voor de realiteit van wat er aan de hand was. Omdat niemand Rusland serieus nam, kon niemand zich een grootschalige grondoorlog in Europa voorstellen. Dus was iedereen verrast toen zo’n conflict uitbrak.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *