Bron: Humaira Ahad 
PressTV 1 augustus 2024 ~~~~

De genocidale oorlog tegen Gaza die het Israëlische regime op 7 oktober vorig jaar begon, telde donderdag 300 dagen en liet een spoor van dood en vernietiging achter met bijna 40.000 gedode Palestijnen.

Mensenrechtenorganisaties geloven echter dat het dodental veel hoger ligt, omdat duizenden mensen vermist blijven en vastzitten onder het puin en de ruïnes.

In de afgelopen tien maanden heeft het Israëlische leger 82.000 ton explosieven op Gaza laten vallen, 3.457 bloedbaden aangericht in het gebied en bijna de hele bevolking van 2,3 miljoen mensen op de vlucht gejaagd, volgens het mediabureau van de regering van Gaza.

Onder de mensen die door het apartheidsregime werden gedood in deze 300 dagen durende genocidale oorlog waren bijna 16.314 kinderen en 10.980 vrouwen.

Hier zijn enkele van de gruwelijke bloedbaden die Israël de afgelopen 300 dagen in de kuststrook heeft aangericht met volledige straffeloosheid van de VS en andere westerse bondgenoten.

Bloedbad in het Al Ahli Baptisten Ziekenhuis

Vorig jaar op 17 oktober werden bijna 500 Palestijnen gedood nadat Israëlische gevechtsvliegtuigen zware bommen lieten vallen op het al-Ahli Baptisten Ziekenhuis in Gaza Stad.

Het medische complex was een toevluchtsoord geworden voor vrouwen en kinderen wier huizen in de eerste dagen werden gebombardeerd door het regime.

De verwoestende ontploffing doodde ook tientallen artsen, verpleegkundigen en paramedisch personeel.

“We waren aan het opereren in het ziekenhuis toen er een sterke explosie plaatsvond en het plafond in de operatiekamer instortte… Dit is een bloedbad,” vertelde Dr. Ghassan Abu Sitta, een Britse Palestijnse chirurg.

Ooggetuigen onthulden gruwelijke details over het verzamelen van verspreide lichaamsdelen nadat het ziekenhuis was getroffen door een Israëlische raket.

Bloedbad Griekse kerk

De Grieks-orthodoxe kerk van St. Porphyrius in de belegerde Gazastrook werd op 20 oktober getroffen door een Israëlische luchtaanval, wat leidde tot een ander tragisch bloedbad.

De 12e-eeuwse kerk, toevallig de oudste in Gaza, bood onderdak aan minstens 500 ontheemde Palestijnen die hun huizen moesten verlaten na Israëlische bombardementen toen de kerk het doelwit werd.

Onder de doden waren 17 christenen – een gemeenschap die “met uitsterven wordt bedreigd” sinds Israël de afschuwelijke aanval op het kustgebied lanceerde.

Bloedbad in het vluchtelingenkamp Jabalia

In november dropte het regime minstens twee bommen van 2000 pond, het op één na grootste type in zijn arsenaal, op het terrein van het vluchtelingenkamp Jabalia ten noorden van de Gazastrook, waarbij tientallen kwetsbare Palestijnen werden gedood.

Het dichtbevolkte kamp werd aan het begin van de oorlog aangevallen, onder andere op 9, 12, 19 en 22 oktober, waarbij honderden mensen werden gedood of gewond.

Op 2 december werden meer dan 100 Palestijnen gedood en vele gewond toen Israël opnieuw een spervuur van raketten afvuurde op het vluchtelingenkamp Jabalia.

“Een raketaanval richtte zich op een woongebouw dat toebehoorde aan de familie Obaid in het kamp Jabalia,” meldden de lokale Palestijnse media destijds.

Slechts twee weken na dit bloedbad werden nog eens bijna 90 Palestijnen gedood en meer dan 100 anderen gewond op 17 december, toen het Israëlische regime het vluchtelingenkamp opnieuw bombardeerde.

Het ministerie van Volksgezondheid van Gaza zei toen dat de aanvallen een woonblok troffen dat toebehoorde aan de families al-Barsh en Alwan in de stad Jabalia.

Bloedbad op de Abu Ghazala school

Op 13 december schuilden ontheemde families in de door de Verenigde Naties geleide Shadia Abu Ghazala School ten westen van het vluchtelingenkamp Jabalia in het noorden van Gaza toen Israëlische soldaten het gebouw binnendrongen en lukraak begonnen te schieten op de ontheemde Palestijnen.

Meer dan 15 in staat van ontbinding verkerende lichamen, vol kogels, werden uren later in de klaslokalen gevonden.

Een team van de in Genève gevestigde mensenrechtengroep Euro-Med Human Rights Monitor zei dat de aanvallen ongerechtvaardigd waren en gericht op onschuldige burgers die hun toevlucht hadden gezocht in opvangcentra nadat ze van Israël het bevel hadden gekregen om hun huizen en woonwijken te evacueren.

Meel bloedbad

Op 29 februari werden minstens 120 mensen gedood en meer dan 760 anderen gewond toen het Israëlische leger lukraak het vuur opende op honderden uitgehongerde Palestijnen die op voedselhulp wachtten

Mensen hadden zich verzameld in de Harun al-Rashid Straat in Gaza, wachtend op de hulpvrachtwagens met meel voor de inwoners van zuidwest Gaza, die al maanden vechten tegen voedselschaarste.

Toen het konvooi hulpvrachtwagens het checkpoint passeerde, op weg naar het noorden, begonnen de Israëlische militairen te schieten op mensen die zich in groten getale hadden verzameld.

Nadat de eerste beschietingen ophielden, keerden de mensen die wanhopig op zoek waren naar hulp terug naar de trucks, maar het Israëlische leger begon opnieuw te schieten.

Ooggetuigen vertelden dat het schieten werd gevolgd door Israëlische tanks die over de gewonde en dode lichamen reden die verspreid op de weg lagen.

Na het meelbloedbad eind februari heeft het regime naar verluidt nog eens meer dan 400 uitgehongerde Palestijnen gedood die in de rij stonden voor levensreddende hulp.

Bloedbad in het Al-Shifa Ziekenhuis

Euro-Med Human Rights Monitor stelde in zijn vernietigende rapport dat het Israëlische bloedbad in het al-Shifa ziekenhuis een van de grootste was in de Palestijnse geschiedenis.

De mensenrechtengroep zei dat ten minste 1.500 mensen waren gedood, gewond of als vermist opgegeven, ” de helft van de slachtoffers bestond uit vrouwen en kinderen,” tijdens de maandenlange belegering van het ziekenhuis tussen november 2023 en april 2024.

Het Euro-Med rapport onthulde huiveringwekkende details en bevestigde dat ten minste 22 patiënten in hun ziekenhuisbed waren doodgeschoten. Het regime doodde honderden ambtenaren en artsen die weigerden hun zieke patiënten in de steek te laten.

Israëlische troepen hebben ook bijna 1200 huizen in de buurt van het ziekenhuis verwoest en in brand gestoken.

Na twee Israëlische invallen in het medische complex in november en maart werden drie massagraven ontdekt in het Al-Shifa Medical Compound.

Euro-Med rapporteerde dat “de aanwezigheid van urinekatheters of spalken, die tijdens het opgravingsproces nog aan de lichamen van sommige dode patiënten bevestigd bleken te zijn, en medische dossiers die samen met hen begraven waren in het Al-Shifa Medisch Complex, de executie van zieke en gewonde mensen bevestigen.”

Bloedbad in het Al Nasser ziekenhuis

In februari vielen Israëlische strijdkrachten een van de grootste functionerende medische faciliteiten in de zuidelijke Gazastrook binnen, het Nasser ziekenhuis, na dagen van bombardementen.

Nadat de strijdkrachten van het regime zich in april terugtrokken uit de stad Khan Younis, legden lokale bewoners een massagraf bloot in het Nasser Medical Complex, met daarin ongeveer 400 lichamen.

Onder de overledenen waren “oudere mensen, vrouwen en gewonden, terwijl anderen werden gevonden met hun handen vastgebonden en ontdaan van hun kleren,” zei de woordvoerder van de VN Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, Ravina Shamdasani.

Bloedbad in de Wereldcentrale Keuken

Op 1 april viel het Israëlische regime een konvooi van World Central Kitchen (WCK) aan en doodde zeven hulpverleners, wat wereldwijd tot grote verontwaardiging leidde.

WCK zei in haar verklaring na de aanval dat ze hadden gereisd in twee gepantserde auto’s met het logo van de liefdadigheidsorganisatie en een ander voertuig.

Ondanks de afstemming met het Israëlische leger werd het konvooi geraakt toen het zijn opslagplaats in Deir al-Balah verliet, zei het toen.

In een bericht zei de Israëlische krant Haaretz, die bekende militaire bronnen citeert, dat een Israëlische drone drie raketten “de een na de ander” afvuurde op het hulpkonvooi.

Bloedbad in tenten in Rafah

Op 27 mei voerde het Israëlische leger een gruwelijke aanval uit die een enorme brand veroorzaakte in een tentenkamp voor ontheemden in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, waarbij bijna 50 mensen omkwamen en 200 anderen gewond raakten.

Beelden van verkoolde en uiteengereten lichamen van kinderen veroorzaakten een schok en woede over de hele wereld en leidden tot een wereldwijde verontwaardiging met de virale hashtag #AllEyesOnRafah op sociale media.

De hashtag werd meer dan 46 miljoen keer gedeeld toen Israël ongestraft doorging met zijn aanvallen op het meest zuidelijke deel van de Palestijnse gebieden.

Later onthulden details dat bij de aanval op een tentenkamp in een aangewezen “veilige zone” in Rafah, door het regime een GBU-39 van Amerikaanse makelij was gebruikt.

De Palestijnse vluchtelingenorganisatie van de VN (UNRWA) zei in een verklaring dat de beelden uit Rafah het zoveelste bewijs waren dat Gaza een “hel op aarde” is.

Na de aanval zei het ministerie van Gezondheid van Gaza dat ongeveer de helft van de doden vrouwen, kinderen en ouderen waren. In verschillende video’s die viraal gingen op sociale media, waren kinderen op blote voeten te zien die rond de ruïnes dwaalden op zoek naar hun familieleden.

Twee dagen na het bloedbad bombardeerde Israël een kamp voor ontheemden in Al-Mawasi, ten westen van Rafah, waarbij minstens 21 Palestijnen omkwamen en 64 gewond raakten.

Bloedbad in vluchtelingenkamp Nuseirat

In juni doodden Israëlische troepen bijna 300 Palestijnen, waaronder 64 kinderen en 57 vrouwen in het vluchtelingenkamp Nuseirat, om vier Israëlische gevangenen te bevrijden.

Meer dan 700 Palestijnen raakten gewond bij de aanval.

Israëlische soldaten vermomden zich als ontheemden in verschillende burgertrucks die de markt van het Nuseirat-kamp opreden.

Eén vrachtwagen was geladen met meubilair om te doen alsof hij ontheemden vervoerde, terwijl een andere een commercieel merk droeg.

Meer Israëlische soldaten landden met een helikopter op de kust van Gaza, vlakbij de door de VS gebouwde pier (Amerika heeft sindsdien de pier die de Israëlische genocide hielp ontmanteld).

Om paniek te zaaien en luchtdekking te geven aan hun soldaten, begonnen de Israëlische troepen het kamp te bombarderen, waarbij ze de drukke markt troffen en honderden Palestijnen doodden.

Bloedbad in Al Mawasi

Ten minste 90 Palestijnen werden gedood en meer dan 300 gewond op 13 juli nadat Israël een reeks luchtaanvallen uitvoerde op het vluchtelingenkamp Al-Mawasi in de buurt van de zuidelijke Gazastad Khan Younis.

De aanval van Israëlische gevechtsvliegtuigen was gericht op tenten waar ontheemde Palestijnen woonden en een waterdestillatie-eenheid in een gebied dat door het Israëlische leger was aangewezen als “veilige zone”.

Ooggetuigen zeiden dat de raketaanval werd gevolgd door quadcopter drones van het regime die het vuur openden op ambulances en burgerbeschermingsteams die arriveerden om de gewonden te redden.

Bloedbad in Deir al-Balah

Bijna 31 mensen werden vorige week gedood tijdens een Israëlische aanval op de Khadija School die onderdak biedt aan Palestijnen in de stad Deir al-Balah in het centrale deel van de Gazastrook.

Onder de slachtoffers waren ten minste 15 kinderen en 8 vrouwen. De aanval op de Khadija School verwondde ook meer dan 100 mensen.

Bijna alle infrastructuur was vernietigd door Israëlische luchtaanvallen en de gewonden arriveerden te voet bij het ziekenhuis, met hun kleren besmeurd met bloed.


UPDATE 10 augustus:

Bloedbad in Gaza-stad

Israël richtte tijdens de vroege uren van zaterdag een afschuwelijk bloedbad aan op de Al-Tabieen school in Gaza-stad, waarbij meer dan 100 Palestijnen werden gedood en tientallen anderen werden verwond.

Het mediabureau stelde zowel “Israël” als de Amerikaanse regering verantwoordelijk en wees erop dat het Israëlische bezettingsleger een directe aanval uitvoerde op de school, waar veel ontheemden die hun toevlucht hadden gezocht het ochtendgebed verrichtten, waardoor een enorm aantal slachtoffers werd gedood.

Meer dan 300 mensen waren aanwezig op het moment van de Israëlische bombardementen, voegde het mediabureau eraan toe.

Het veroordeelde dit “afschuwelijke bloedbad in de sterkste bewoordingen en [riep] de hele wereld op om het te veroordelen.” Het regeringskantoor eiste ook dat de internationale gemeenschap en internationale organisaties druk uitoefenen op de bezetting om de genocide en etnische zuivering in Gaza te stoppen.


Eerdere berichten in dit archief: