Bron: Al Mayadeen Engels 5 jan 2024 ~~~ 

De familie benadrukt dat er geen bewijs is voor de bewering dat hun dochter verkracht zou zijn.

De Israëlische familie die betrokken is bij een belangrijke zaak die genoemd wordt in het rapport van de New York Times van 7 oktober over vermeend seksueel geweld door Hamasstrijders, heeft het gepubliceerde verhaal ontkend en beweert dat de verslaggevers hun verklaringen hebben vervalst, meldde Press TV, verwijzend naar Israëlische media.

Op 28 december publiceerde The New York Times een verhaal waarin werd beweerd dat leden van de Palestijnse verzetsbeweging Hamas betrokken waren bij een patroon van seksueel geweld tegen Israëlische vrouwen tijdens Operatie Al-Aqsa Vloed op 7 oktober.

Het rapport, geschreven door de Pulitzer Prize-winnende journalist Jeffrey Gettleman, samen met Anat Schwartz en Adam Sella, beweerde gebaseerd te zijn op meer dan 150 interviews met vermeende slachtoffers of hun families. Het rapport herhaalde echter voornamelijk getuigenissen van 7 oktober die al eerder waren gepubliceerd, ontkracht en in twijfel getrokken.

Lees ook: Gallant loog, WashPo publiceerde eerst en trok het daarna stilletjes in: Rapport

Ondertussen was een aanzienlijk deel van het rapport, ongeveer een derde, gewijd aan de Abdush familie. De dochter van de familie, Gal, werd vaak “de vrouw in de zwarte jurk” genoemd tijdens Operatie Al-Aqsa Flood. Het rapport benadrukte specifiek hoe ze naar verluidt werd onderworpen aan seksueel geweld. De reportage was gebaseerd op beelden die op 8 oktober werden gemaakt door Eden Wessely, die ze vervolgens deelde op haar sociale media-accounts.

Een dag na de publicatie van de reportage interviewde de Israëlische nieuwssite Ynet de ouders van Gal. Ze benadrukten dat er geen bewijs was voor de bewering dat ze was verkracht en beweerden dat de verslaggevers van de krant hen onder valse voorwendselen hadden geïnterviewd. De ouders verklaarden dat ze niet op de hoogte waren van de seksuele aanranding totdat het artikel in het Amerikaanse dagblad werd gepubliceerd. Bovendien hebben Gal’s zussen de beschuldigingen van verkrachting heftig weerlegd.

Op 1 januari ontkende Nissim Abdush, Nagi’s zwager, consequent dat zijn schoonzus verkracht zou zijn tijdens een interview voor het Israëlische Channel 13.

Hamas ontkent NYT-bericht over verkrachting op 7 oktober

Eerder deze maand verklaarde Hamas politburolid Basem Naim dat de Westerse media en nieuwsagentschappen “bevooroordeeld zijn in wat de Israëlische propaganda beweert [in termen van] leugens en laster tegen de Palestijnen en hun verzet.”

Naim voegde eraan toe dat het rapport van The New York Times gebaseerd was op indirecte getuigenissen van “vrouwen die zeiden dat ze andere vrouwen deze beschuldigingen hoorden herhalen”, maar er is “geen sluitend bewijs”.

Ze hebben je verteld dat Hamas monsters en verkrachters zijn. Maar wat hebben hun onlangs vrijgelaten vrouwelijke Israëlische gevangenen te zeggen? Luister naar de waarheid: pic.twitter.com/ECXs4RcFKY – Yaaqub Hakam (@YaaqubHakam) 29 december 2023

Naim beweerde dat het rapport verder in tegenspraak is met verklaringen van Israëlische vrouwen die positief spraken over de behandeling die ze kregen van Palestijnse strijders op 7 oktober. Hij wees ook op verslagen van vrijgelaten Israëlische vrouwelijke gevangenen, die de bereidheid van de verzetsstrijders benadrukten om ondanks de moeilijke situatie in Gaza in hun behoeften te voorzien. Volgens Naim weerhouden de islamitische waarden en cultuur van Hamasleden hen ervan om dergelijke acties te ondernemen.

‘Israël’ zocht hard naar bewijs van verkrachting op 7 oktober, niets gevonden

De Israëlische krant Haaretz meldde dat de Israëlische politie de grootste moeite had om Israëlische kolonisten te lokaliseren en te vinden die het slachtoffer waren van seksuele aanrandingen of getuigen van dergelijke daden die zouden zijn gepleegd door de verzetsbeweging Hamas tijdens hun operatie Al-Aqsa Flood op 7 oktober.

Volgens Haaretz, een van de belangrijkste media die beweren dat de Palestijnse verzetsstrijders Israëlische vrouwen seksueel hebben misbruikt op 7 oktober, kan de politie geen slachtoffers of getuigen vinden van enige vorm van seksueel geweld.

“Zelfs in de weinige gevallen waarin de [politie] getuigenissen verzamelde over seksuele misdrijven gepleegd op 7 oktober, slaagde ze er niet in om de daden te verbinden met de slachtoffers die erdoor werden geschaad,” zei Haaretz.

Uit wanhoop, nadat er geen gevallen van seksueel geweld zijn gevonden en omdat de Israëlische bezetting zichzelf niet in een kwaad daglicht wil stellen en wil terugkomen op haar beschuldigingen dat het Verzet Israëlische kolonisten heeft verkracht, roept de politie het publiek op om naar voren te komen en “getuigenissen” af te leggen over de zaak.

Nu de Israëli’s beweren dat het Palestijnse Verzet vrouwen verkrachtte, is het misschien gewoon de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet.

Tijdens een interview met CNN’s Christiane Amanpour op 5 december, herinnerde Josh Paul, die meer dan 11 jaar directeur was van congres- en openbare aangelegenheden voor het Bureau of Political-Military Affairs van het State Department, zich een incident toen hij vroeger deel uitmaakte van het mensenrechten goedkeuringsproces voor wapens die naar “Israël” gingen.

Paul vertelde in detail hoe een liefdadigheidsinstelling genaamd Defense of Children International Palestine het State Department attent maakte op “geloofwaardige beschuldigingen” van een 13-jarige Palestijnse verkrachting in het al-Mascobiyya detentiecentrum in al-Quds.

De voormalige Amerikaanse ambtenaar benadrukte dat het belangrijk was om wreedheden te veroordelen die “elke dag gebeuren met Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever”.

Nadat hij de beschuldigingen had voorgelegd aan de Israëlische entiteit, herinnerde Paul zich dat de Israëli’s de volgende dag “naar het kantoor van DCI-palestine ging, hun computers verwijderden en hen tot terroristische entiteit verklaarden.”

Israëlische hypocrisie

Talloze Israëlische en Amerikaanse functionarissen hebben geprobeerd om het Palestijnse verzet te belasteren door verslag te doen van niet-geverifieerde informatie van “Israëls” correspondent van i24 TV, die beweerde dat Hamas 40 baby’s onthoofdde, een bewering die viral ging, net als de ontkrachting ervan.

Mainstream Westerse media en Amerikaanse politici zijn nog steeds niet op de hoogte van de uitgebreide misdaden die worden uitgevoerd door de Israëlische bezetting tegen Palestijnen en burgers, in het bijzonder kinderen in de regio.

“Het meest morele leger ter wereld” heeft 22.438 burgers vermoord in #Gaza in minder dan 3 maanden.
Volgens het ministerie van Volksgezondheid in Gaza heeft de Israëlische bezetting alleen al in de afgelopen 24 uur 13 bloedbaden aangericht tegen Gazaanse families, waarbij meer dan 125 Palestijnen werden gedood.
pic.twitter.com/2s6H8jrQOC – Al Mayadeen English (@MayadeenEnglish) 4 januari 2024

Bijna 22.438 Palestijnen, voornamelijk vrouwen en kinderen, zijn gedood in Gaza sinds het begin van de Israëlische agressie.

Kortom, opnieuw negeerde het Westen, zoals het deed met de duizenden video’s en foto’s van verminkte en vermoorde Palestijnse kinderen in Gaza, de vele waarschuwingssignalen rond de bewering dat het Palestijnse Verzet Israëlische vrouwen zou hebben verkracht tijdens Operatie al-Aqsa Vloed.


Gerelateerd (berichten in subarchief “Palestina”):