Bron: PressTV 16 juni 2024 ~~~ 

De ultrarechtse minister van Financiën van het Israëlische regime heeft opgeroepen tot “de volledige vernietiging van de vijand” in Gaza nadat acht soldaten werden gedood in een hinderlaag van Hamas, waardoor het de dodelijkste aanval op het Israëlische leger in Gaza werd sinds januari.

Israëls extreem-rechtse minister van Financiën Bezalel Smotrich beweerde zaterdag in een post op sociale media dat Israël verwikkeld is in een “oorlog voor ons bestaan” en benadrukte de noodzaak om de militaire operaties voort te zetten.

“De zware prijs van de oorlog verplicht ons om door te gaan tot de volledige vernietiging van de vijand,” schreef hij, eraan toevoegend “Onze zonen zijn gevallen opdat wij zullen winnen.”

כאב נורא שכואב עם שלם על נפילתם של הבנים הגיבורים שלנו. אני מרכין ראשי בכאב ושולח חיבוק גדול למשפחות ומתחייב כי נעשה הכל כדי להיות ראויים להם.

אנו במלחמה על קיומנו. הבנים שלנו נפלו כדי שנצח וכדי שהדור הזה יוכל לחיות במדינה יהודית בטוחה. המחיר הקשה של המלחמה מחיב אותנו להשלימה…
– בצלאל סמוטריץ’ (@bezalelsm) 15 juni 2024

Itamar Ben Gvir, de zogenaamde minister van Veiligheid en extremistische coalitiepartner van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, heeft ook zijn steun uitgesproken voor de voortzetting van de genocidale militaire operatie.

“We moeten blijven vechten. Om Hamas ten val te brengen, al onze gijzelaars terug te brengen en hun families en alle nabestaanden te verzekeren dat de dood van hun geliefden niet tevergeefs was,” postte hij op X.

Bovendien heeft Netanyahu herhaaldelijk gezegd dat de oorlog van Israël tegen Gaza zal doorgaan, ondanks wat hij de ” schrikbarende kosten” van de oorlog noemde.

Sinds begin mei voert Israël wat het leger “beperkte operaties” noemt uit om Hamas-strijders te doden en de door Hamas gebruikte infrastructuur te ontmantelen.

De Israëlische strijdkrachten identificeerden Rafah als het “laatste bolwerk” van Hamas, omdat het de enige overgebleven grote stad in Gaza is die niet is vernietigd sinds Israël Gaza binnenviel in 7 oktober.

Acht Israëlische soldaten werden gedood bij een ontploffing in de zuidelijke stad Rafah in Gaza, toen ze in een gepantserde personeelswagen reden na ‘s nachts te hebben deelgenomen aan een aanval op de wijk Tal al-Sultan in het westen van Rafah.

Eerder op de dag zei al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van de verzetsbeweging Hamas, in een verklaring dat haar strijders een gepantserd voertuig in het gebied in een hinderlaag hadden laten lopen, waarbij een aantal Israëlische soldaten gedood en gewond werden.

Ook bevestigden de Israëlische strijdkrachten de dood van twee soldaten van de 179e Brigade in centraal Gaza nadat een geïmproviseerd explosief (IED) ontplofte en twee anderen verwondde, terwijl een andere soldaat van de Givati Brigade stierf aan verwondingen die hij opliep tijdens gevechten in Rafah, wat het dodental van de zaterdag gedode Israëlische soldaten op 11 brengt.

Met deze laatste slachtoffers is het dodental van Israëlische soldaten sinds het begin van de oorlog tegen Gaza op 7 oktober gestegen tot 661, waarvan 307 soldaten zijn gedood sinds het begin van het grondoffensief in Gaza. Verder zijn er volgens de gepubliceerde cijfers van het leger 3.617 soldaten gewond geraakt.

Israëlische media trotseren af en toe de militaire censuur en melden slachtoffers van het leger, die in tegenspraak zijn met de officiële statistieken.

Topfoto: Een op 11 juni vrijgegeven afbeelding toont Israëlische militairen tijdens operaties in een niet nader genoemd gebied in de Gazastrook. (Door AFP)