ICJ, ICC, mijn aangrijpende presentatie met beelden van de genocide in Gaza, en meer

Bron: Mazin Quemsiyeh 
Nieuwbrief uit Bethlehem, 7 december 2024 ~~~

Het aantal Palestijnse burgerslachtoffers in Gaza is opgelopen to 88.000 (29.700 gedood en 57.800 gewond). Dat is 3,5% van de bevolking van 2,3 miljoen. Dat staat gelijk aan het doden van 12,5 miljoen Amerikaanse burgers. En 70% van de woongebouwen vernietigd!!! Als dat geen genocide/holocaust is, dan weten we niet wat genocide is.

Op Oosters-orthodoxe kerstavond (zaterdag 6 januari) hielden we alsnog onze wekelijkse briefing over Gaza (69 aanwezigen). Omdat het drie maanden geleden is dat de tapijtbombardementen op Gaza begonnen, besloot ik me minder te richten op analyses en me te concentreren op de mensen in Gaza. 88.000 slachtoffers en 1,9 miljoen daklozen zijn geen getallen; het zijn/waren geweldige mensen met dromen en leven. Dus ik selecteerde een paar foto’s en verhalen (niet te zien in de westerse media) genoeg voor een presentatie van een half uur en het laatste deel bestaat ook uit inspirerende verhalen over Gaza. Maar het was erg emotioneel en tweemaal kon ik nauwelijks spreken.

U kunt deze 1/2 uur durende presentatie hier bekijken:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is presentation-MazinQ-2024.jpg
https://youtu.be/JewOvtJs3Qg

[Klik hier ] – indien Youtube de Video niet wil tonen.

Volgende week gaan we terug naar de analyse en leg ik uit waarom er een opgelegde oplossing van buitenaf aan zit te komen. Een deel ervan heeft te maken met het ICJ en ICC en de overige punten hieronder:

1) Verschillende landen sloten zich te elfder ure aan bij de Zuid-Afrikaanse oproep voor een genocideproces bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ).

Hier is een gedetailleerde analyse van John Mearsheimer waarom deze rechtszaak zal slagen:

https://mearsheimer.substack.com/p/genocide-in-gaza

Klacht van het Internationaal Gerechtshof tegen Israël (ingediend door de regering van Zuid-Afrika):

https://www.icj-cij.org/index.php/node/203394

en om de hoorzitting van het ICJ over de door Zuid-Afrika gevraagde voorlopige maatregelen volgende week donderdag en vrijdag live te volgen:

https://bit.ly/48kg5Yo

2) Het Internationaal Strafhof (ICC) accepteert nu online meldingen van oorlogsmisdaden. Verwondingen, verlies van mensenlevens en vernieling van eigendommen zijn allemaal oorlogsmisdaden die je kunt melden. Of de misdaad nu dit jaar plaatsvond of sinds 13 juni 2014, het Internationaal Strafhof is verplicht om alle geloofwaardige meldingen te accepteren. Justice For All heeft zojuist een toolkit uitgebracht om claims van slachtoffers en overlevenden van de Israëlische agressie in te dienen bij het ICC.

https://www.justiceforall.org/icc-submissions

3) 57,5% van het Israëlische Joodse publiek vindt dat het Israëlische leger niet genoeg moorden (genocide) pleegt en 34% vindt dat het ongeveer klopt! Dus 94% is het eens met genocide

https://www.facebook.com/reel/263941703057280

De lange geschiedenis van zionistische voorstellen om de Gazastrook (en natuurlijk heel Palestina van zijn inheemse bevolking) etnisch te zuiveren

https://mondoweiss.net/2023/12/the-long-history-of-zionist-proposals-to-ethnically-cleanse-the-gaza-strip/

en zie mijn boek (van 20 jaar geleden) dat uitlegt waarom zo’n racistische samenleving niet zal slagen en uit elkaar begint te vallen:

http://qumsiyeh.org/sharingthelandofcanaan/

4) Palestijnen wereldwijd ontwaken en leiden de wereldwijde intifada/opstand. Binnenkort moeten we verkiezingen opleggen waarbij alle nationalistische en islamistische partijen betrokken zijn om een representatief leiderschap te kiezen (dit is zelfbeschikking).

Als dit onder de paraplu van de PLO moet gebeuren, moet er eerst een noodleiderschap komen met alle partijen om de PLO te herstructureren op een manier die alle eerdere ondemocratische besluiten wegneemt, inclusief het herstellen van het oorspronkelijke handvest van de PLO (dat nooit wettelijk is geamendeerd).

5) De langdurige strijd holt ook het westerse bestuur, de vrijheid van meningsuiting en de democratie uit (en het vertrouwen tussen regering en volk). Westerse naties worden intern bedreigd wanneer burgers geen antiracistische (d.w.z. antizionistische) meningen mogen uiten of mogen oproepen tot boycot van een apartheidsregime of weigeren om verzet tegen illegale bezetting en kolonisatie “terrorisme” te noemen.

Hier is Robert Reich over hoe rijke joodse zionistische donoren de president van Harvard wegkregen (tot zover democratie en academische vrijheden in de VS!)

https://robertreich.substack.com/p/claudine-gay-is-ousted-at-harvard

en het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat ongeveer 300 Amerikaanse burgers, wettelijke permanente inwoners en hun naaste familieleden in Gaza verblijven, in gevaar door gevechten op de grond, luchtaanvallen en toenemende honger en dorst in het belegerde gebied. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken geeft daar niet om, maar wel om de vijf Amerikaanse/Israëlische staatsburgers die koloniale settlers en oorlogsmisdadigers zijn en door het verzet in Gaza worden vastgehouden.

Vrede zal moeten worden VERORDERD door het afdwingen van een staakt-het-vuren in de hele regio en het afdwingen van de implementatie van internationaal recht en VN-resoluties (sorry, geen terugkeer naar onderhandelingen tussen de Israëlische fascistische regering en een quisling corrupte Palestijnse autoriteit).

De VS hadden al vele eerdere kansen om vrede te brengen en kunnen dat nog steeds doen door een staakt-het-vuren af te dwingen door de Israëlische ultrarechtse regering niet langer te bewapenen en diplomatieke en militaire dekking te geven voor genocide en escalatie, terwijl ze zeggen dat ze geen (regionale) escalatie willen.

Hier is een lezenswaardig artikel over de situatie in Noord-Ierland

https://theconversation.com/how-israel-failed-to-learn-from-the-northern-ireland-peace-process-220170

Hier is Mearsheimer weer over waarom er geen tweestatenoplossing is

https://www.youtube.com/watch?v=F-Rj5LibR1o

en Max Blumenthal zegt waar het op staat

https://www.youtube.com/watch?v=AHpTnY8uoCM

en Dr. Sara Roy van Harvard (auteur van De-development of Gaza): De lange oorlog tegen Gaza
https://www.nybooks.com/online/2023/12/19/the-long-war-on-gaza

Blijf menselijk en houd Palestina in leven

Mazin Qumsiyeh