Bron: PressTV 27 januari 2024 ~~~

Het Israëlische leger heeft zijn bombardementscampagne in de Gazastrook geïntensiveerd, zelfs nu het Internationaal Gerechtshof (ICJ) het regime in Tel Aviv heeft bevolen om stappen te ondernemen om genocide tegen Palestijnen in de belegerde kuststrook te voorkomen.

Het officiële Palestijnse nieuwsagentschap Wafa meldde op zaterdag, onder verwijzing naar medische bronnen, dat een aantal dode lichamen en gewonden waren aangekomen bij het al-Aqsa Martelaren Ziekenhuis in centraal Gaza, een van de laatste functionerende medische faciliteiten in het gebied, nadat Israëlische luchtaanvallen waren uitgevoerd op verschillende huizen in de stad Deir al-Balah.

Ten minste negen burgers, waaronder vrouwen, werden gedood toen Israëlische gevechtsvliegtuigen meerdere huizen beschoten in de stad Khan Younis in het zuiden van Gaza.

Eerder op de dag werden twee mensen gedood en raakten anderen gewond toen Israëlische gevechtsvliegtuigen een huis in de wijk aHet Israëlische leger heeft zijn bombardementscampagne in de Gazastrook geïntensiveerd, zelfs nu het Internationaal Gerechtshof (ICJ) het regime in Tel Aviv heeft bevolen om stappen te ondernemen om genocide tegen Palestijnen in de belegerde kuststrook te voorkomen.l-Geneina, ten oosten van Rafah, beschoten.

Verder werden ten minste 28 burgers gedood en verschillende anderen gewond als gevolg van de voortdurende Israëlische beschietingen van de stad Khan Younis.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid van Gaza hebben ten minste 183 Palestijnen het leven verloren en raakten er 377 gewond als gevolg van de Israëlische militaire offensieven in de enclave in de afgelopen 24 uur.

De Qassam Brigades, de militaire vleugel van de Palestijnse verzetsbeweging Hamas, kondigde in een korte verklaring aan dat haar strijders een Israëlische pantserwagen hadden aangevallen met een Yassin 105 anti-pantserraket in de wijk al-Amal in Khan Younis.

Het Israëlische leger verklaarde ook dat zijn vliegtuigen, tanks en infanterietroepen de afgelopen 24 uur minstens 11 Palestijnse strijders hadden gedood in gevechten in Khan Younis.

De strijdkrachten richtten zich op strijders die explosieven probeerden te plaatsen in de buurt van troepen en anderen die geweren en raketgranaten afvuurden op soldaten, aldus een verklaring van het Israëlische leger.

Onmiddellijk staakt-het-vuren ‘enige manier’ om uitspraak ICJ uit te voeren

Ondertussen heeft het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd dat een onmiddellijk staakt-het-vuren “de enige manier” is om de interim-uitspraak van het ICJ uit te voeren.

Het veroordeelde de “voortzetting van de voortdurende genocidale oorlog tegen ons volk” in een verklaring, die volgens het ministerie laat zien dat “Israël vastbesloten is om de vernietiging van de Gazastrook te voltooien”.

Het benadrukte ook het feit dat geen enkele hooggeplaatste Israëlische functionaris beloofde zich aan de uitspraak te houden en topfunctionarissen, waaronder Benjamin Netanyahu, beloofden de oorlog voort te zetten, waardoor de uitspraak feitelijk werd ondermijnd.

Het bevel van het ICJ aan Israël om genocide tegen de Palestijnen in de Gazastrook te voorkomen, heeft de roep om opschorting van wapenleveranties aan het bezettingsregime in Tel Aviv nieuw leven ingeblazen.

Juridische experts benadrukken dat de uitspraak verder gaat dan Israël, omdat het de juridische en politieke verplichtingen benadrukt die wereldlanden moeten nemen om de zich ontwikkelende genocide in Gaza te voorkomen.

Dat geldt ook voor wapentransporten naar Israël die gebruikt zouden kunnen worden in de oorlog tegen Gaza.

Israël begon de vijandelijkheden in Gaza na een historische operatie van de in Gaza gevestigde verzetsgroep Hamas tegen de bezettingsmacht als vergelding voor haar geïntensiveerde wreedheden tegen het Palestijnse volk. Na meer dan 100 dagen campagne heeft het regime geen enkel doel bereikt, ondanks het doden van ten minste 26.083 mensen in Gaza, waarvan ongeveer 70 procent vrouwen en kinderen.

Topfoto: Palestijnen inspecteren de plaats van een Israëlische aanval op een moskee, tijdens het voortdurende conflict tussen Israël en de Palestijnse verzetsgroep Hamas, in Rafah in het zuiden van de Gazastrook, op 24 januari 2024. (Foto door Reuters)