Bron: Eric Zuesse SouthFront, 5 januari 2024 ~~~

De overeenkomst, die is geregeld via de nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan in het Witte Huis en de Israëlische president Benjamin Netanyahu, is dat arme landen met corrupte leiders zullen worden omgekocht om gedwongen immigranten uit Gaza te accepteren, zodat het kan worden gezuiverd om de vestiging van Joden in dat gebied uit te voeren, na de naoorlogse wederopbouw van Gaza, die zal worden gedaan door de regeringen van Israël en de VS, door aannemers uit beide landen te betalen om ‘de woestijn te laten bloeien’ voor de binnenkomende Joden.

De Times of Israel – die werd opgericht door wijlen gok casino-miljardair Sheldon Adelson, die de belangrijkste donor was voor de politieke carrières van zowel Netanyahu als Trump, waardoor de krant die hij oprichtte goede connecties heeft binnen de Israëlische regering – kopte op 3 januari “Israëlische ambtenaren in gesprek met Congo, anderen over het opnemen van emigranten uit Gaza”, en meldde:

The Times of Israel’s Hebreeuwse zuster-site Zman Yisrael meldt dat Israëlische functionarissen clandestiene gesprekken hebben gevoerd met de Afrikaanse natie Congo en verschillende anderen voor de mogelijke opname van Gaza-emigranten.

“Congo zal bereid zijn om migranten op te nemen, en we zijn in gesprek met anderen,” vertelt een hoge bron in het veiligheidskabinet aan Shalom Yerushalmi.

Yerushalmi citeert de minister van Inlichtingen Gila Gamliel die gisteren in de Knesset zei: “Aan het einde van de oorlog zal de heerschappij van Hamas ineenstorten; er zijn geen gemeentelijke autoriteiten; de burgerbevolking zal volledig afhankelijk zijn van humanitaire hulp. Er zal geen werk zijn en 60% van de landbouwgrond van Gaza zal een veiligheidsbufferzone worden.”

Volgens haar zal de opvoeding tot haat in Gaza doorgaan en zijn verdere aanvallen op Israël slechts een kwestie van tijd, en ze voegde eraan toe: “Het probleem van Gaza is niet alleen ons probleem. De wereld zou humanitaire emigratie moeten steunen, want dat is de enige oplossing die ik ken.”

Onlangs stelde Washington extreemrechtse ministers Bezalel Smotrich en Itamar Ben Gvir in een kwaad daglicht omdat ze pleitten voor de hervestiging van Palestijnen buiten Gaza.

“Deze retoriek is opruiend en onverantwoordelijk,” zei woordvoerder Matthew Miller van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dit is in lijn met het nieuws eerder omtrent zowel Biden als Netanyahu, dat Netanyahu Gaza etnisch zal zuiveren, terwijl Biden lippendienst zal bewijzen aan het bekritiseren ervan, maar geen voorwaarden zal blijven stellen aan het leveren van wapens en militaire inlichtingen door de Amerikaanse regering aan de Israëlische strijdkrachten om de etnische zuivering daar uit te voeren. Zowel Netanyahu als Biden zullen ondertussen arm-twisten in de Algemene Vergadering van de V.N. om goedkeuring te krijgen om de gedwongen-gevestigde Gazanen in Afrika hulp te laten ontvangen van V.N. agentschappen, om de onderhoudskosten van de vluchtelingen in die landen laag genoeg te houden, en zo opstanden door de bevolking van die ontvangende landen te voorkomen, die het gevolg zouden kunnen zijn van belastingverhogingen voor die ontvangende regeringen om te betalen voor de immigranten die daarheen zijn verhuisd.

Zoals ik al eerder meldde, was het vorige plan van zowel Netanyahu als Biden om de 2,3 miljoen Gazanen uit te zetten naar Egypte of Jordanië, maar op 16 en 17 oktober weigerden beide regeringen hieraan mee te werken. Dit is wat nu heeft geleid tot de onderhandelingen met de regeringen van “de Afrikaanse natie Congo en verschillende andere voor de mogelijke acceptatie van Gaza-emigranten.” Als het team van Biden en Netanyahu geen land kan vinden om mee te werken, dan zullen de Gazanen die de bombardementen en belegering overleven misschien gewoon verhongeren, in welk geval het eindresultaat een genocide op de Gazanen zal zijn, in plaats van slechts een etnische zuivering van hen. Dus: het huidige plan is misschien niet het definitieve plan, de uiteindelijke oplossing voor het Gazaanse probleem.


Eric Zuesse’ nieuwe boek,, AMERICA’S EMPIRE OF EVIL: Hitler’s Posthumous Victory, and Why the Social Sciences Need to Change, gaat over hoe Amerika na de Tweede Wereldoorlog de wereld overnam om deze te onderwerpen aan Amerikaanse en gelieerde miljardairs. Hun kartels onttrekken de rijkdom van de wereld door niet alleen de ‘nieuwsmedia’ te controleren, maar ook de sociale ‘wetenschappen’ – om het publiek te bedriegen.


Gerelateerd (artikelen in dit archief):