Bron: Interview met Jeff Halper met Ken Jones, 
War Industry Resisters Network Webinar 
Massachusetts Peace Action 
Live gestreamd op 6 dec 2023 ~~~ 

De huidige genocide in Gaza is een voortzetting van 75 jaar etnische zuivering van Palestijnen, hoewel extremer dan ooit. De apartheid en bezetting, de ontmenselijking, het slopen van huizen, gevangenneming, bewaking en moord zijn standaard kenmerken van deze koloniale staat sinds zijn gewelddadige ontstaan in 1948.

De mate van straffeloosheid voor Israël is opvallend. Hoe komt Israël hiermee weg? Omdat het als cliëntstaat wordt beschermd door de hegemoon van de wereld, de Verenigde Staten? Of omdat de mensheid collectief schuldig is aan de holocaust? Of vanwege het zorgvuldig beheerde verhaal van de verdediging tegen antisemitisme?

Hoewel dit allemaal van belang is, betoogt Jeff Halper in zijn boek War Against the People dat er een dwingender reden is voor het stilzwijgen van de wereld en de berusting in de misdaden van het zionisme. Het is dat Israël een aparte plaats heeft veroverd in het wereldwijde militair-industriële complex. Het is een expert geworden in het controleren van de bevolking met behulp van wat Jeff zijn MISSILE-systeem noemt: Militair, Binnenlandse Veiligheid, Bewaking, Inlichtingen en Wetshandhaving. En het verkoopt zijn producten en diensten als zijnde in de praktijk getest in Palestina.

Luister naar Jeffs analyse van hoe Israël een essentieel element is in een wereldwijde oorlog tegen ons, de mensen.

Halper heeft verschillende boeken geschreven over het Israëlisch-Palestijnse conflict en schrijft en spreekt regelmatig over de Israëlische politiek, waarbij hij zich vooral richt op geweldloze strategieën om het Israëlisch-Palestijnse conflict op te lossen. Hij is een aanhanger van de BDS-beweging en de academische boycot van Israël, en beschouwt Israël als schuldig aan “apartheid” en een doelbewuste strategie om de bezette Palestijnse gebieden te “judaïseren”.


Transcript