Bron: telesur 10 januari 2022 ~~~

Daniel Ortega begint deze maandag aan zijn vijfde ambtstermijn van vijf jaar en aan zijn vierde achtereenvolgende.

De President van Nicaragua, Daniel Ortega Saavedra en Vice President Rosario Murillo Zambrana ontvingen de geloofsbrieven die hen in het ambt erkenden voor de periode 2022-2027, tijdens de beëdiging uitgevoerd door de voorzitter van de Nationale Vergadering, Gustavo Porra Cortez, die de belofte van beide ambtenaren afnam.

“Ja, ik zweer het,” antwoordde Ortega, die werd beëdigd enkele minuten voordat hij de presidentiële sjerp van de vlag van de Republiek Nicaragua omdeed.

De voorzitter van de Hoge Kiesraad, Brenda Rocha, overhandigde de geloofsbrieven, volgens de proclamatie die op 2021 in La Gaceta, Officiële Staatscourant, werd gepubliceerd.

De ceremonie werd bijgewoond door de presidenten van Cuba en Venezuela, Miguel Díaz-Canel en Nicolás Maduro, de vicevoorzitter van het Permanent Comité van het Nationale Volkscongres van China Cao Jianming, gezant van president Xi Jinping, de president van Honduras, Juan Orlando Hernández en meer dan twintig officiële delegaties.

Onder de gasten bevonden zich ook de voormalige presidenten van Guatemala, Vinicio Cerezo (1986-1991), de voormalige presidenten van El Salvador, Mauricio Funes Cartagena (2009-2014) en Salvador Sánchez (2014-2019), Ricardo Patiño, voormalig minister van Buitenlandse Zaken van Ecuador en Sacha Llorenti, secretaris van het ALBA-TCP.