Bron: telesur 21 september 2021 ~~~

Op de eerste zondag van november zullen ongeveer 4,7 miljoen Nicaraguanen het recht hebben om te stemmen voor het presidentiële ticket, de 92 wetgevers voor de Nationale Vergadering (Wetgevend) en de 20 wetgevers voor het Midden-Amerikaanse Parlement te kiezen.

Het regerende Sandinistische Nationale Bevrijdingsfront (FSLN) heeft een stemintentie van 63,9 % van de kiezers in Nicaragua, zo blijkt vandaag uit de meest recente opiniepeiling van het bedrijf M&R Consultores.

Volgens de opiniepeiling waardeert 71,2 procent van de ondervraagden het werk van president Daniel Ortega positief.

65,2 % van de ondervraagden, die samen meer dan 4,3 miljoen Nicaraguanen vertegenwoordigen, is van mening dat zij beter af zijn met een regering onder leiding van het Sandinistisch Front.

De algemene verkiezingen die voor 7 november a.s. zijn uitgeschreven, hebben in de verschillende variabelen (van zeer veel tot enigszins) een enthousiasme-index van 63,7 % opgeleverd.

Wat de deelname aan de stembusgang betreft, antwoordde 75,1 procent dat zij waarschijnlijk zouden gaan stemmen en 24,9 procent heeft nog niet overwogen om aan de democratisch proces deel te nemen.

Op de eerste zondag van november zullen ongeveer 4,7 miljoen Nicaraguanen het recht hebben om te stemmen voor de verkiezing van het presidentieel ticket, de 92 afgevaardigden in de Nationale Vergadering (Wetgevend) en de 20 afgevaardigden in het Centraal-Amerikaans Parlement.

Topfoto: De campagne tegen Nicaragua’s Sandinistische regering is duidelijk bedoeld om de regeringen van de VS en de EU aan te zetten tot bestraffende dwingende economische maatregelen om de opinie van de kiezers in de verkiezingen van november te veranderen tegen president Ortega en het FSLN. | Foto: Twitter @MV_Eng