Bron: kawsachunnews 28 juli 2021 ~~~

De regering van Nicaragua heeft aangekondigd dat zij een humanitaire zending voedsel naar Cuba zal sturen, en bereidt het schip Augusto C. Sandino voor om in de komende dagen naar Havana te vertrekken.

De vice-president van Nicaragua, Rosario Murllio, bracht dinsdagmiddag het nieuws van de solidariteitsdaad naar buiten: “In de komende dagen, zeer binnenkort, zal ons volk, onze regering het volk en de regeringen van dat zusterland Cuba, inspiratiebron van zoveel vrije wezens in de wereld, een schip met Nicaraguaans voedsel sturen om bij te dragen in deze tijden van een pandemie die ook de Yankee-plaag omvat die wij bestrijden”.

Murillo betuigde zijn dankbaarheid aan het Cubaanse volk en wees op de nauwe vriendschapsbanden tussen de twee naties.

“Het is voedsel dat het respect en de eeuwige dankbaarheid vertegenwoordigt van het Nicaraguaanse volk, onze revolutie, het volk van Fidel, Raúl, Miguel; en de Cubaanse revolutie,” zei ze, terwijl ze ook opnieuw haar steun aan Cuba bevestigde te midden van de aanhoudende interventionistische pogingen van de OAS tegen Cuba en Nicaragua.

“Nicaragua zal zich niet neerleggen bij pogingen om de soevereiniteit van de zusterrepubliek Cuba te schenden”, verklaarde Murillo.

Een brief, ondertekend door president-commandant Daniel Ortega en vicepresident Rosario Murillo, is gericht aan de Cubaanse legergeneraal Raul Castro en president Miguel Díaz-Canel, en luidt als volgt:

“Met alle Liefde die ons verenigt, in Revolutionaire Broederschap, willen wij u informeren dat wij het Augusto C. Sandino schip aan het voorbereiden zijn, dat onze Solidariteit met Nicaraguaans voedsel naar Havana zal brengen, om bij te dragen in deze momenten van pandemie die de Yankee plaag omvat waar wij tegen vechten.

Dit voedsel, dat het Eeuwige Respect en de Dankbaarheid van het Nicaraguaanse Volk vertegenwoordigt, van onze Revolutie, het Volk van Fidel, Raúl, Miguel en de Cubaanse Revolutie, zal vertrekken en aankomen, als God het wil, in de komende dagen.

Hier zijn wij en zo zijn wij, altijd samen, altijd verlicht door Hoop, Werk en Moed die ons kenmerken, en creëren, met blote borst vooruit, de Nieuwe Tijden voor Vrede en Ontwikkeling.

We bestrijden de Yankee

De vijand van de Mensheid!”

Cuba is het voorwerp van nieuwe door de VS gefinancierde destabiliseringscomplotten, nu de regering-Biden streeft naar een intensivering van de zes decennia durende genocidale blokkade van Cuba.

Ook was Cuba’s ambassade in Parijs, Frankrijk het doelwit van een terroristische aanslag op maandagavond, waarbij molotovcocktails werden gebruikt. Ambassadeur Elio Rodríguez Perdomo legde dinsdag verklaringen af aan de Franse en internationale media, waarin hij zei dat dergelijke daden zijn ingegeven door de gegroeide politiek-mediacampagne die door de regering van de Verenigde Staten en vijanden van Cuba wordt gevoerd tegen de stabiliteit van het land en de grondwettelijke orde.