Bron: Al Mayadeen 2 oktober 2024 ~~~

Israëlische gevechtsvliegtuigen voerden tussen dinsdag en woensdag om middernacht verschillende luchtaanvallen uit op verschillende woonwijken in de zuidelijke buitenwijk van Beiroet, meldde een correspondent van Al Mayadeen.

Israëlische bezettingstroepen lanceerden ook verschillende luchtaanvallen in andere gebieden in Zuid-Libanon.

De Israëlische aanvallen troffen onder andere Rweiss, Jamous, Amrousieh, Choueifat, Chiyah, de wijk Galerie Semaan, Hadath en de Amerikaanse wijk aan de rand van de zuidelijke buitenwijk.

Om middernacht waren verschillende Israëlische luchtaanvallen ook gericht op andere locaties in Zuid-Libanon, waaronder Arnoun in het Nabatieh-district, de stad Nabatieh, en Senya en de Reihan Heights in het Jezzine-district.

Onze correspondent meldde dat een gebouw in het Chiyah-gebied instortte als gevolg van een zware Israëlische luchtaanval die het gebouw rechtstreeks trof.

متداول|
من الاعتداءات الإسرائيلية على #الضاحية_الجنوبية لبيروت.#لبنان #الميادين_لبنان pic.twitter.com/Z9kcVIwvsb
- الميادين لبنان (@mayadeenlebanon) 2 oktober 2024

Op dinsdag 1 oktober 2024 hebben Israëlische gevechtsvliegtuigen twee luchtaanvallen uitgevoerd in de buurt van de Libanese hoofdstad Beiroet. De eerste aanval was gericht op het woongebouw Silver Tower in de buurt van het Al-Zahraa ziekenhuis en de tweede op een appartement in een gebouw in de buurt van de Al-Gondoline rotonde, dicht bij de Koeweitse ambassade in Beiroet.

Sinds 23 september hebben de Israëlische bezettingstroepen een grootscheepse aanval op Libanon gelanceerd, met uitgebreide luchtaanvallen in het hele land, vooral in het zuiden en oosten, en in de zuidelijke buitenwijk van de hoofdstad Beiroet, waar de secretaris-generaal van Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, werd vermoord.

Volgens het Emergency Response Center van het Libanese ministerie van Volksgezondheid hebben Israëlische aanvallen op Libanon sinds oktober vorig jaar 1.873 mensen gedood en 9.134 mensen verwond.

UNICEF Executive Director Catherine Russell sprak maandag haar bezorgdheid uit over de slachting onder kinderen tijdens recente Israëlische aanvallen op Libanon.

“Ik maak me grote zorgen over de snel verslechterende humanitaire situatie in Libanon. De afgelopen week zijn naar verluidt minstens 80 kinderen gedood bij aanvallen, terwijl honderden anderen gewond zijn geraakt,” zei Russell op X.

Ze zei dat het aantal mensen dat ontheemd is geraakt door het geweld is gestegen tot meer dan een miljoen, waaronder meer dan 300.000 kinderen, waarbij ze regeringsrapporten aanhaalde.

“Duizenden kinderen en gezinnen leven nu op straat of in opvanghuizen; velen zijn hun huis ontvlucht zonder essentiële voorraden en bezittingen. De humanitaire omstandigheden verslechteren met het uur”, aldus Russell.

Topfoto: Rook komt uit het puin van een gebouw op de plaats van een nachtelijke Israëlische luchtaanval op de wijk Laylaki in de zuidelijke buitenwijk van Beiroet op 1 oktober 2024.


Gerelateerd (eerdere berichten in dit archief):