Bron: Al Mayadeen English 1 november 2023 ~~~ 

‘Israël’ richt een tweede bloedbad aan in Jabalia binnen minder dan 24 uur, waarbij hele families worden gedood.

Het Palestijnse Ministerie van Gezondheid in Gaza meldde eerder vandaag een nieuw bloedbad door Israëlische bezettingstroepen in Jabalia, gelegen in het noorden van Gaza.

De woordvoerder van de Civiele Verdediging in Gaza bevestigde dat de Israëlische bezettingstroepen een woonwijk in Jabalia hebben gebombardeerd, wat resulteerde in een aanzienlijk aantal slachtoffers, waaronder velen die nog steeds vastzitten onder het puin. Dit is het tweede bloedbad dat de Israëlische bezetting aanricht in Jabalia in minder dan 24 uur, met hele families onder de slachtoffers.

Tegelijkertijd voerden Israëlische gevechtsvliegtuigen ook luchtaanvallen uit op de Martelarenrotonde (al-Falouja) in Jabalia en een huis in de al-Alami straat in het Jabalia kamp.

Volgens berichten werden de slachtoffers vervoerd naar het al-Aqsa Martelaren Ziekenhuis in Deir al-Balah in de centrale Gazastrook, kort nadat een burgervoertuig in het kamp Nuseirat onder vuur was genomen.

De nasleep van het tweede Israëlische bloedbad in het kamp #Jabalia in het noorden van #Gaza – #GazaUnderAttack #Palestine pic.twitter.com/E16ZMP40rd

  • Al Mayadeen English (@MayadeenEnglish) 1 november 2023

In reactie op het nieuws van dit tweede bloedbad in Jabalia, gaf Hamas een verklaring uit waarin het de Israëlische acties veroordeelde als “misdaden” en benadrukte dat dit de zoveelste keer is in een reeks van gruwelijke slachtpartijen in de Gazastrook. In de verklaring wordt opgemerkt dat deze acties een smet zullen blijven werpen op het geweten van de mensheid en de internationale gemeenschap die passief toekijkt.

De verklaring riep verder de Arabische en islamitische landen, evenals de internationale gemeenschap, op om hun politieke en morele verantwoordelijkheid te nemen om de misdaden van de Israëlische entiteit, die een ongekende wreedheid en barbaarsheid aan de dag heeft gelegd, een halt toe te roepen.

Het ministerie van Volksgezondheid gaf ook een waarschuwing uit en benadrukte dat 16 ziekenhuizen buiten dienst zijn gesteld door de voortdurende Israëlische bombardementen en brandstoftekorten.

Het meest recente ziekenhuis dat werd getroffen was het Turks-Palestijnse Vriendschapsziekenhuis voor Kankerziekten, dat onlangs het doelwit werd van een Israëlische luchtaanval.

Het ministerie wees erop dat het leven van 70 kankerpatiënten in het ziekenhuis nu ernstig gevaar loopt, aangezien het aantal kankerpatiënten in de Gazastrook meer dan 2.000 bedraagt, die allemaal in erbarmelijke gezondheidsomstandigheden leven als gevolg van de voortdurende Israëlische agressie tegen de Gazastrook.

Subhi Skaik, de directeur van het Turks-Palestijnse Vriendschapsziekenhuis in Gaza, bevestigde dat de stroomgeneratoren van het ziekenhuis niet meer werken omdat de brandstof op is. Hij riep de wereld op om zich te bekommeren om “kankerpatiënten die met de dood worden bedreigd”.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid in Gaza kondigde ook aan dat het aantal martelaren was gestegen tot 8.796 op de 26e dag van de Israëlische bezettingsaanval op de Gazastrook, waaronder 3.648 kinderen en 2.290 vrouwen.

Topfoto: Een Palestijn loopt door het puin veroorzaakt door een Israëlische luchtaanval in het vluchtelingenkamp Jabalia op 9 oktober 2023 | AFP


Gerelateerd (berichten in subarchief /Palestina):