Bron: Al Mayadeen Engels 9 oktober 2023 ~~~

Woongebouwen in de belegerde Gazastrook werden op een meedogenloze gebombardeerd door de Israëlische bezettingstroepen, met veel verwoesting en leed onder de burgerbevolking tot gevolg.

Een correspondent van Al Mayadeen meldde op maandag dat de Israëlische bezetting intense luchtaanvallen uitvoerde op de Gazastrook, gericht op burgerhuizen en verschillende moskeeën.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid meldde dat 436 burgers werden gedood, waaronder 91 kinderen en 61 vrouwen, naast 2.271 gewonden, waaronder 244 kinderen en 151 vrouwen als gevolg van de Israëlische brute agressie op Gaza.

Eerder meldde onze correspondent dat de Israëlische bezettingstroepen brutale en willekeurige luchtaanvallen uitvoerden op de Gazastrook met thermobarische wapens en fosforbommen, die verboden zijn volgens het internationaal recht,

Ondertussen meldden Israëlische media dat er tot nu toe 1.000 ton explosieven op Gaza is gegooid.

Dit is een oorlogsmisdaad: Israëlische strijdkrachten gebruiken internationaal verboden witte fosfor op dichtbevolkte wijken in het noorden van Gaza. pic.twitter.com/7VnteZsiFj – PALESTINE ONLINE 🇵🇸 (@OnlinePalEng) 9 oktober 2023

‘Israël’ roeit opzettelijk hele Palestijnse families uit

De Israëlische bezettingstroepen hebben maandag vroeg in Rafah, in de Gazastrook, een bloedbad aangericht door woongebouwen te bombarderen, waarbij een hele familie in het zuiden van de Strook in koelen bloede werd vermoord.

Als gevolg van de uitgebreide beschietingen van de bezetting werden tientallen slachtoffers gemeld tussen martelaren en gewonden.

Rapporten suggereren dat er ten minste 11 doden zijn en vijf gewonden, als gevolg van een luchtaanval die gericht was op een woongebouw in Khan Yunis.

11-jarige Tala Abu Daqqa uit #Gaza.
Haar hele familie werd weggevaagd door genadeloze Israëlische raketten. pic.twitter.com/L2zdw9y57B – PALESTINE ONLINE 🇵🇸 (@OnlinePalEng) 9 oktober 2023

In het noordoosten en noordwesten van de Gazastrook werden opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd, terwijl burgerbeschermingsteams voor grote uitdagingen stonden bij het redden van gewonden onder het puin van de huizen en locaties die onder vuur lagen.

De Israëlische bezettingsvliegtuigen richtten zich de hele nacht op woonhuizen, moskeeën en openbare instellingen en lanceerden gewelddadige en willekeurige luchtaanvallen op verschillende gebieden van de Gazastrook.

De Israëlische bezettingstroepen voerden ook gewelddadige luchtaanvallen uit op een huis in Beit Lahia, het Karama-gebied en de wijk al-Tuffah ten oosten van Gaza Stad.

Een andere reeks luchtaanvallen richtte zich op een huis in het Musabah gebied in Rafah. Een andere luchtaanval trof de Sheikh Ahmad Yassin moskee in het al-Shati’ vluchtelingenkamp ten westen van Gaza, wat materiële schade veroorzaakte aan naburige huizen.

Het familiehuis van Martelaar Ibrahim Hamdan in de wijk Tel al-Zaatar van het vluchtelingenkamp Jabaliya in de noordelijke Gazastrook werd aangevallen, waarbij ook schade werd toegebracht aan talrijke aangrenzende huizen waarvan het lot van de bewoners nog onbekend is.

Na de aanval op de Sheikh Ahmed Yassin Moskee konden de eerste respondenten verschillende gewonden en martelaren uit het Shati vluchtelingenkamp overbrengen, en een andere groep gewonden en martelaren werd overgebracht na de aanval op een huis in Tel al-Zaatar.

Er zijn luchtaanvallen aan de gang in Beit Hanoun, Noord-Gaza. Door de intense luchtaanvallen konden ambulanceteams de doelwitten in Beit Hanoun niet bereiken, terwijl verschillende hoofdwegen werden vernield als gevolg van Israëlische bombardementen.

Topfoto: Vuur en rook stijgen op uit woongebouwen na een Israëlische luchtaanval in Gaza Stad (AP)


gerelateerd (berichten in dit archief):