Bron: almayadeen.net 12 oktober 2023

Overmoedig door de onvoorwaardelijke steun van westerse regeringsleiders, laat de terreurstaat Israel zijn verschrikkelijkste kant zien: beestachtige massavernietiging en genocide op de bevolking van het land dat het ruim twee generaties lang bezet houdt, opsluit binnen een bewaakte omheining en de meest noodzakelijke basisvoorzieningen aan de ingang (‘grens’) van die omheining blokkeert. Het ondergrondse waterresevoir is door Israel zodanig leegezogen dat het verzilt en onbruikbaar geworden is. Riolen en alle samitair is kapot geschoten. Als militaire maatregel sluit Israel de bevolking nu af van voedsel, water, benzine, gas en electriciteit.

Donderdag 12 oktober

De tijdlijn van gebeurtenissen zal in de loop van de dag regelmatig geupdate worden

23:46

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir Abdollahian zegt dat het openen van nieuwe fronten tegen de Israëlische bezetting een mogelijkheid is.

21:36

Volgens Israëlische media heeft de Al-Quds-operatie geleid tot de verwonding van 2 Israëlische soldaten.

21:36

PFLP’s Martyr Abu Ali Mustafa’s Brigades eist verantwoordelijkheid op voor Al-Quds operatie.

18:52

Exclusief: De Israëlische bezettingstroepen vuurden meerdere keren luchtdoelraketten af op de UAV voordat ze erin slaagden om hem neer te halen binnen bezet Palestina.

18:51

Bronnen: Het Islamitisch Verzet lanceerde een drone vanuit Libanees gebied naar bezet Palestina.

18:33

De militaire woordvoerder van de Al Qassam Brigades, Abu Obeida, beschrijft de gebeurtenissen, plannen en militaire acties van Operatie Al-Aqsa Flood in een televisietoespraak.

18:08

Israëlische media beweren dat een onbemand luchtvaartuig (UAV) in het noorden is onderschept nadat het het luchtruim van bezet Palestina was binnengedrongen.

18:00

Militaire media van het Islamitisch Verzet in Libanon, Hezbollah, meldden dat Israëlische sirenes loeiden in de nederzetting “Metulla”, gebied Upper al-Jalil, Noord-Palestina.

17:08

IOF zegt dat het per ongeluk Patriot luchtdoelraket heeft gelanceerd.

17:07

VS heeft geen voorwaarden gesteld aan militaire hulp aan ‘Israël’, vertrouwt erop dat het de wapens goed zal gebruiken: Sec Austin

15:05

Al-Qassam Brigades lanceert raketten op Israëlische kolonistenbijeenkomst in “Yad Mordechai.

14:20

Al Mayadeen’s correspondent in Damascus: Luchtverdediging confronteert vijandelijke projectielen, gericht op vliegvelden van Aleppo en Damascus, met meldingen van schade aan de landingsbanen.

14:11

Hamas: We roepen alle hulporganisaties in onze Arabische en islamitische wereld en de internationale gemeenschap op om snel in te grijpen om medische voorraden naar Gaza te brengen.

14:02

Israëlisch kanaal 12: Hamas lanceert naar verwachting meer raketten over grote afstanden, tot in Haifa.

13:46

Al-Qassam Brigades heeft vanmiddag 50 raketten afgevuurd op de nederzetting ‘Sderot’.

13:34

Ministerie van Volksgezondheid in Gaza: 1354 doden en ongeveer 6049 gewonden bij de voortdurende agressie van de Israëlische bezetting tegen het Palestijnse volk.

13:18

Correspondent Al Mayadeen: De leider van de Fatah-beweging, Ibrahim Al-Wadi, en zijn zoon zijn gedood bij aanvallen van kolonisten in Qusra .

12:58

Correspondent Al Mayadeen: Een kolonistenaanval op de bedoeïenengemeenschap Wadi al-Siq in Jericho.

12:34

Correspondent van Al Mayadeen meldt dat kolonisten een bord met de tekst “Gaza Street” hebben vervangen door een bord met de tekst “Nahal Oz.

12:18

Correspondent Al Mayadeen: Kolonisten vallen Palestijnse burgers in Qusra aan met stenen en geweerkogels.

12:15

Nieuwe Israëlische aanvallen op een toren in de Gazastrook.

12:08

Correspondent Al Mayadeen: De burgemeester van ‘Sderot’ zegt dat alle kolonisten in de Gazastrook (omgeving) zullen worden geëvacueerd.

11:56

Israëlische media: Twee ernstige gewonden als gevolg van raketten gericht op ‘Sderot’.

11:29

Al Mayadeen correspondent in Gaza: De agressie van de bezettingsmacht tegen Gaza neemt toe na de komst van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken.

11:26

Journalist Ahmad Shehab en zijn familie vermoord nadat een IOF-vliegtuig Zarqa in Jabalya aanviel.

11:21

Reuters: X verwijdert honderden aan Hamas gelieerde accounts sinds de operatie

11:10

Correspondent Al Mayadeen: Het bezettingsleger is er nog niet in geslaagd om de hele Gaza Envelope terug onder controle te krijgen.

10:27

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken arriveert op Ben Gurion Airport in bezet Palestina.

09:54

Ministerie van Volksgezondheid in Gaza: Het aantal martelaren in Gaza is opgelopen tot 1.203.

09:49

Correspondent Al Mayadeen: De bezetting heeft opnieuw het Karama-gebied in Gaza als doelwit gekozen, waarbij getuigen melding maken van de vernietiging van hele straten als gevolg van de hevige bombardementen.

09:16

Correspondent Al Mayadeen: De bezetting gebruikt geleideraketten, vergelijkbaar met de raketten die het Amerikaanse leger in Afghanistan gebruikte, om Gaza te bombarderen.

09:13

Correspondent Al Mayadeen: Martelaren gemeld bij een Israëlisch bombardement op een huis in Jabalya, in het noorden van de Gazastrook.

08:53

Al-Qassam Brigades lanceren een raketbeschieting op “Tel Aviv” als reactie op aanvallen op burgers in de Gazastrook.

08:51

Israëlische media: Duizenden ontheemde Israëli’s vertrouwen op particuliere verenigingen, niet op de overheid, voor hulp.

08:50

Israëlische media: Duizenden ontheemde Israëli’s die hun huizen in de Gaza-zone zijn ontvlucht.

08:48

Israëlische media: Raketten geland in ” HaSharon”.

08:41

Al Mayadeen’s correspondent in Gaza: Zware Israëlische lucht- en zeebombardementen zijn momenteel aan de gang in het noorden van de Gazastrook.

08:37

Al Mayadeen’s correspondent in Gaza: IOF beweringen over voorafgaande waarschuwingen in de Strook zijn vals, en ze bombarderen gericht ongewapende burgers.

08:35

Al Mayadeen’s correspondent in Gaza: De aanvallen van het IOF hebben geleid tot de vernietiging van hele families in de Gazastrook.

08:09

Al Mayadeen’s correspondent in Gaza: Het dodental blijft stijgen nu een aantal mensen vast blijft zitten onder het puin van de getroffen gebouwen.

07:54

Al Mayadeen’s correspondent: Een luchtaanval treft een huis in Deir al-Balah.

07:53

Correspondent Al Mayadeen: Bezettingstroepen bestormen het vluchtelingenkamp Qalandia, ten noorden van het bezette Al-Quds.

07:45

Israëlische media: De VS draagt een deel van de voorraad Iron Dome onderscheppingsraketten over aan het Israëlische leger en de luchtmacht.

07:40

Correspondent van Al Mayadeen: Israël bombardeert de omgeving van de inlichtingentorens ten noordwesten van Gaza.

07:39

Al Mayadeen’s correspondent: Bezettingsvliegtuigen vallen een huis aan in de wijk al-Qarara, ten noorden van Khan Yunis.

07:33

Correspondent van Al Mayadeen: Twee luchtaanvallen zijn gericht op het gebied al-Mawasi, ten westen van Khan Yunis.

07:31

Secretaris-Generaal van de VN Antonio Guterres: Humanitaire hulp moet snel en dringend naar de Gazastrook.

07:20

Correspondent Al Mayadeen: Meer dan 17 martelaren bij een Israëlische aanval op twee woonhuizen in Jabalya.

07:15

Palestijnse president Mahmoud Abbas ontmoet vrijdag de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.

06:15

Het Israëlische leger bevestigt de dood van 200 van zijn soldaten en officieren sinds het begin van Operatie Al-Aqsa Flood

05:33

Correspondent Al Mayadeen: De Israëlische bezetting richt een nieuw bloedbad aan in een huis in Jabalia, ten noorden van de Gazastrook.

05:05

Correspondent Al Mayadeen: Israëlische gevechtsvliegtuigen gaan door met hun aanvallen op woonwijken in Rafah en Khan Yunis

04:45

De humanitaire coördinator van de VN in Gaza roept op tot een wapenstilstand en beschrijft de situatie als “extreem gevaarlijk”.

04:28

Verenigde Naties: Het aantal ontheemden in de Gazastrook is gestegen tot meer dan 338 duizend

04:24

The Washington Post citeert het Witte Huis volgens welke Biden “het doden van kinderen in Israël” aan de orde stelde op basis van Israëlische rapporten

03:05

Correspondent Al Mayadeen: Meer dan 50 Palestijnen zijn het afgelopen uur omgekomen bij de Israëlische bezettingsaanvallen op de Gazastrook.

02:48

Israëlische bezettingstroepen bestormen kamp Aqabat Jaber in de stad Areeha op de Westelijke Jordaanoever

02:14

Vijf Palestijnen, waaronder drie kinderen, gedood door Israëlische bezettingstroepen en kolonisten op de bezette Westelijke Jordaanoever

02:14

Israëlisch ministerie van Volksgezondheid: 443 gewonden werden woensdag overgebracht naar ziekenhuizen, van wie 105 in ernstige toestand verkeerden

02:13

Israëlisch ministerie van Volksgezondheid: 3.268 gewonden zijn tot nu toe opgenomen in ziekenhuizen

00:31

Al Mayadeen correspondent: Confrontaties tussen Palestijnse jongeren en Israëlische bezettingstroepen op meer dan één locatie op de bezette Westelijke Jordaanoever.

00:27

Al-Quds Brigades Woordvoerder Abu Hamza: We stellen iedereen gerust dat de overwinning om de hoek ligt

00:27

Woordvoerder Abu Hamza van de Al-Quds Brigades: We roepen de Jenin en Lions’ Den Brigade en alle Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever op om de confrontatie met de bezetting aan te gaan

00:26

Woordvoerder Abu Hamza van de Al-Quds Brigades richt zich tot de bezetting: De vuurbal breidt zich uit, en wat er in Zuid-Libanon is gebeurd is slechts een klein voorbeeld van wat jullie te wachten staat

00:24

Woordvoerder Abu Hamza van de Al-Quds Brigades: Er kunnen andere fronten worden geopend en de strijd kan zich binnenkort uitbreiden naar bezet Palestijns gebied in 1948

00:20

Al-Quds Brigades Woordvoerder Abu Hamza: De strijd kan zich binnenkort uitbreiden naar bezet Palestijns gebied in 1948

00:20

Woordvoerder Abu Hamza van de Al-Quds Brigades: De strijd beperkt zich niet langer tot de Gazastrook